INGREDIENCE: 4 vejce uvařená natvrdo, 50 g sýra Niva, 50 g másla, 50 g šunky, majonéza, hlávka salátu a ředkvičky na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařená vejce překrojíme po délce, žloutky vyjmeme a bílky naplníme nádivkou ze strouhané nivy, umleté šunky, kterou utřeme s máslem do pěny. Obě půlky naplněných vajec spojíme, uložíme na listy hlávkového salátu a povrch ozdobíme majonézou a kolečky ředkviček. ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 2 melanzány, olej, bazalka, 1 zralé rajče, 1 cibule, máslo, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Melanzány nakrájíme na silnější plátky a pak na kostičky. Na velké teflonové pánvi na rozpáleném oliv. oleji osmažíme melanzány za stálého míchání do růžova. Osolíme je a případně opepříme. V míse rozšleháme vajíčka a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a potrhané lístky bazalky, posolte, přidejte nadrobno nakrájené rajče. Směs nalijeme na měkké melanzány a necháme trochu osmahnout. Pak z ..
INGREDIENCE: Omeleta: 4 vejce, 20 g másla sůl, čerstvě mletý pepř. Náplň: 4 plátky slaniny, 1 středně velká cibule, sůl, čerstvě mletý pepř, 15g másla, 1lžička petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky slaniny vaříme jednu minutu ve vodě, pak je vyjmeme z vody a papírovém ubrouskem osušíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky, které dusíme v rozehřátém másle. Lehce je osolíme a vydatněji opepříme. Slaninu rozkrájíme na půlcentimetrové proužky a asi po dvou minutách dušení cibule je k ní přidáme. Dusím ..
INGREDIENCE: 10 vajec, 1 l mléka, Měkký salám, vařená nebo nakládaná zelenina, sterilovaný hrášek, sůl, Vegeta, zelené kořená.POSTUP PŘÍPRAVY: Do horkého osoleného a Vegetou okořeněného mléka nalijeme rozkvedlaná vejce a rychle na ohni mícháme, až se srazí. Vmícháme nakrájenou zeleninu a nakrájený salám, hrášek, nakrájenou petržel. Do cedníku dáme plátýnko, vlijeme sraženou míšeninu a plátno zakroutíme. Rychle ochladíme pod proudem studené vody a kroucením plátna odstraňujeme tekutinu. Vylisovan ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce kari, 1 lžíce rajčatového protlaku, citrónová šťáva, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a česnek jemně nakrájíme a smažíme na oleji až zesklovatí. Pak přidáme koření kari, zamícháme a smažíme ještě 2 minuty. Nakonec vmícháme lžíci protlaku, zředíme vodou, aby vznikla hustá šťáva, osolíme, kápneme citrón a povaříme asi 8 min. Do šťávy vložíme rozpůlená, natvrdo uvařená a oloupaná vejce a prohřejeme. ..
INGREDIECE: 800 g cibule, 6 vajec, 150 g másla, 150 g rajčat, 100 g zelených paprikových lusků, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 1 lžička ml. sl.papriky, 1 lžíce hl. mouky, 3 dl mléka, 100 g sýra Syrene.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné papriky a cibuli nakrájíme na nudličky a na másle smažíme do měkka. Pak přidáme nakrájená rajčata a zaprášíme moukou, paprikou, opepříme, osolíme a dáme péci do předehřáté trouby. Pak zalijeme rozšlehanými vejci v mléce, znovu zapečeme a před dohotovením posypeme s ..
INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, mléko, sůl, pažitka, 5 vajec, tuk na smažení.Na obalování: 1 vejce, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvičce připravíme světlou jíšku zalijeme ji mlékem ovaříme na hustou kaši. Osolíme, přidáme natvrdo vařená, na kostičky posekaná vejce. V pomoučněných dlaních tvoříme hmoty menší oválné krokety, obalujeme je v mouce, vejci, strouhance a smažíme v rozehřátém tuku. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem. ..
INGREDIECE: 8vajec, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 30gčerstvého zázvoru, 2 lžíce oleje, po 1 lžičce ml. koriandru a kmínu, 3 lžíce kari špetka chilli, 250g pasírovaných rajčat, 150 ml zeleninového vývaru, 250 ml smetany, 4 lžíce kysané smetany, 1 malý květák, sůl, 100g cukrového hrášku, 1 lžíce másla, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce dáme do vody a 8 minut je vaříme. Prudce je ochladíme a oloupeme. Podélně je rozpůlíme. Cibuli s česnekem drobně nasekáme. Zázvor nakrouháme na nudličky. V pánvi rozpálím ..
IGREDIENCE: 7 vajec, 200g lučiny, 250g taveného sýra, 4 lžíce rostlinného másla, 1 lžíce posekané pažitky, 1 kapie nebo paprika, 1 lžíce černých oliv, 1 lžíce kaparů, 1 mrkev, 1 svazek ředkviček, 1 plátek želatiny, sůl, pepř, 1 lžíce strouhanky, 100 m smetany, 1 hlávkového salátu, 6 černých oliv a ředkviček. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve smetaně rozšleháme 6 vajec, strouhanku, sůl a pepř. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce tuku a na něm postupně upečeme 3 omelety. Zbyle vejce uvaříme natvrdo. Mrkev omyjeme a s ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 8 vajec uvaříme natvrdo, oloupeme, seřízneme špičku tak aby stálo. Na druhém konci vyřízneme trojúhelník ve tvaru tlamičky. Vajíčka posadíme na 30dkg vlašského salátu, přelijeme majolkou rozmícháme se lžíci mléka. Do vyříznutého otvoru vsuneme půl plátku pórku nebo okurku a na něj trojúhelníček z červené kapie. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA