Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | VEJCE PLNĚNÁ SÝREM.

INGREDIENCE: 4 vejce uvařená natvrdo, 50 g sýra Niva, 50 g másla, 50 g šunky, majonéza, hlávka salátu a ředkvičky na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařená vejce překrojíme po délce, žloutky vyjmeme a bílky naplníme nádivkou ze strouhané nivy, umleté šunky, kterou utřeme s máslem do pěny. Obě půlky naplněných vajec spojíme, uložíme na listy hlávkového salátu a povrch ozdobíme majonézou a kolečky ředkviček. ..

VEJCE | VAJEČNÁ OMELETA S LILKY ( melanzány).

INGREDIENCE: 6 vajec, 2 melanzány, olej, bazalka, 1 zralé rajče, 1 cibule, máslo, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Melanzány nakrájíme na silnější plátky a pak na kostičky. Na velké teflonové pánvi na rozpáleném oliv. oleji osmažíme melanzány za stálého míchání do růžova. Osolíme je a případně opepříme. V míse rozšleháme vajíčka a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a potrhané lístky bazalky, posolte, přidejte nadrobno nakrájené rajče. Směs nalijeme na měkké melanzány a necháme trochu osmahnout. Pak z ..

VEJCE | ZIMNÍ OMELETA S CIBULÍ A SLANINOU.

INGREDIENCE: Omeleta: 4 vejce, 20 g másla sůl, čerstvě mletý pepř. Náplň: 4 plátky slaniny, 1 středně velká cibule, sůl, čerstvě mletý pepř, 15g másla, 1lžička petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky slaniny vaříme jednu minutu ve vodě, pak je vyjmeme z vody a papírovém ubrouskem osušíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky, které dusíme v rozehřátém másle. Lehce je osolíme a vydatněji opepříme. Slaninu rozkrájíme na půlcentimetrové proužky a asi po dvou minutách dušení cibule je k ní přidáme. Dusím ..

VEJCE | VAJEČNÝ SÝR.

INGREDIENCE: 10 vajec, 1 l mléka, Měkký salám, vařená nebo nakládaná zelenina, sterilovaný hrášek, sůl, Vegeta, zelené kořená.POSTUP PŘÍPRAVY: Do horkého osoleného a Vegetou okořeněného mléka nalijeme rozkvedlaná vejce a rychle na ohni mícháme, až se srazí. Vmícháme nakrájenou zeleninu a nakrájený salám, hrášek, nakrájenou petržel. Do cedníku dáme plátýnko, vlijeme sraženou míšeninu a plátno zakroutíme. Rychle ochladíme pod proudem studené vody a kroucením plátna odstraňujeme tekutinu. Vylisovan ..

VEJCE | MADRÁSKÉ KARÍ.

INGREDIENCE: 6 vajec, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce kari, 1 lžíce rajčatového protlaku, citrónová šťáva, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli a česnek jemně nakrájíme a smažíme na oleji až zesklovatí. Pak přidáme koření kari, zamícháme a smažíme ještě 2 minuty. Nakonec vmícháme lžíci protlaku, zředíme vodou, aby vznikla hustá šťáva, osolíme, kápneme citrón a povaříme asi 8 min. Do šťávy vložíme rozpůlená, natvrdo uvařená a oloupaná vejce a prohřejeme. ..

VEJCE | ZAPÉKANÁ CIBULE S VEJCEM (Bulharsko).

INGREDIECE: 800 g cibule, 6 vajec, 150 g másla, 150 g rajčat, 100 g zelených paprikových lusků, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 1 lžička ml. sl.papriky, 1 lžíce hl. mouky, 3 dl mléka, 100 g sýra Syrene.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné papriky a cibuli nakrájíme na nudličky a na másle smažíme do měkka. Pak přidáme nakrájená rajčata a zaprášíme moukou, paprikou, opepříme, osolíme a dáme péci do předehřáté trouby. Pak zalijeme rozšlehanými vejci v mléce, znovu zapečeme a před dohotovením posypeme s ..

VEJCE | VAJEČNÉ KROKEEETY.

INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, mléko, sůl, pažitka, 5 vajec, tuk na smažení.Na obalování: 1 vejce, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvičce připravíme světlou jíšku zalijeme ji mlékem ovaříme na hustou kaši. Osolíme, přidáme natvrdo vařená, na kostičky posekaná vejce. V pomoučněných dlaních tvoříme hmoty menší oválné krokety, obalujeme je v mouce, vejci, strouhance a smažíme v rozehřátém tuku. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a se zeleninovým salátem. ..

VEJCE | VEJCE S KARI OMÁČKOU.

INGREDIECE: 8vajec, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 30gčerstvého zázvoru, 2 lžíce oleje, po 1 lžičce ml. koriandru a kmínu, 3 lžíce kari špetka chilli, 250g pasírovaných rajčat, 150 ml zeleninového vývaru, 250 ml smetany, 4 lžíce kysané smetany, 1 malý květák, sůl, 100g cukrového hrášku, 1 lžíce másla, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce dáme do vody a 8 minut je vaříme. Prudce je ochladíme a oloupeme. Podélně je rozpůlíme. Cibuli s česnekem drobně nasekáme. Zázvor nakrouháme na nudličky. V pánvi rozpálím ..

VEJCE | SLANÁ POCHOUTKA.

IGREDIENCE: 7 vajec, 200g lučiny, 250g taveného sýra, 4 lžíce rostlinného másla, 1 lžíce posekané pažitky, 1 kapie nebo paprika, 1 lžíce černých oliv, 1 lžíce kaparů, 1 mrkev, 1 svazek ředkviček, 1 plátek želatiny, sůl, pepř, 1 lžíce strouhanky, 100 m smetany, 1 hlávkového salátu, 6 černých oliv a ředkviček. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve smetaně rozšleháme 6 vajec, strouhanku, sůl a pepř. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce tuku a na něm postupně upečeme 3 omelety. Zbyle vejce uvaříme natvrdo. Mrkev omyjeme a s ..

VEJCE | ŽABÁCI.

POSTUP PŘÍPRAVY: 8 vajec uvaříme natvrdo, oloupeme, seřízneme špičku tak aby stálo. Na druhém konci vyřízneme trojúhelník ve tvaru tlamičky. Vajíčka posadíme na 30dkg vlašského salátu, přelijeme majolkou rozmícháme se lžíci mléka. Do vyříznutého otvoru vsuneme půl plátku pórku nebo okurku a na něj trojúhelníček z červené kapie. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz