POSTUP PŘÍPRAVY: Přebraný namočený hrách uvaříme do měkka, prolisujeme, osolíme, přidáme 2 vařené umleté brambory, 2 žloutky, 2-3 lžíce strouhanky, pepř, kmín a majoránku. Dáme rozpálit 50g nakrájené slaniny a zpěníme v ní 1 cibulku. Přidáme do hrachové hmoty, vše dobře promícháme, utvoříme karbanátky, namočíme je ve zbylém bílku a ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Jsou dobré s bramborovou kaší s hlávkovým nebo okurkovým salátem, v zimě s červenou řepou. ..
INGREDIENCE: 1 plná lžíce ovesných vloček nebo rýže, 1/2 l vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Obilovinu prohlédneme, případné přebereme, rýži spaříme, dáme do studené vody a vaříme 1/2- 3/4 hodiny stálým, mírným varem. Trochu prochladlou tekutinu nalijeme do mixéru a zpracováváme asi 2 minuty. Vločkový vývar přelijeme přes nerezový cedník. Doplníme do 1/2 l převařenou vodou. Uchováváme v chladnu a použijeme k ředění mléka podle pokynů lékaře; ohříváme ve vodí lázni. ..
INGREDIENCE: 1/2 kg zeleného hrášku, 40g másla, sůl, trochu vody, 2 lžíce smetany.POSTUP PŘÍPRAVZ: Hrášek polijeme trochou osolené vody, přidáme zbytek másla a smetanu,sůl a rozmixujeme. Získáme řidší jemné pyré, které jedí zvláště rády děti. ..
INGREDIENCE:1 kostka Kalorký (hotové ovesné snídané v prášku), 3 lžíce vlažné vody či mléka; 1 lžíce zavařeniny kyselejší chuti.POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu či mléko mixujeme s Kalorkou a když je stejnoměrně rozmělněná, přidáme lžíci zavařeniny ..
INGREDIENCE: l/4 kg hrachu nebo fazolí, 30g tuku, 20g mouky, 1/8 l mléka, 50g sádla se škvarky nebo slaniny,1 menší cibule, sůlPOSTUP PŘÍPRAVZ: Hrách či fazole namočíme na noc do studené vody (bez přídavku jedlé sody!). Uvaříme, dáme do mixéru, do kterého pak přidáme i jíšku ředěnou mlékem a sůl. Po rozmixování vlijeme zpět do kastrolku, prohřejeme, polijeme sádlem se škvarky či roztopenou slaninou s omaštěnou cibulkou. ..
INGREDIENCE: 500g bílých fazolí, 3 cibule, 100g slaniny, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme vařit 2 l vody a do vřící vody dáme propláchnuté fazole. Stáhneme z plotny, přiklopíme poklicí a necháme 30 minut odstát. Dáme je na rozpálenou plotýnku a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na kolečka a ta ještě na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme ji na ohni a přidáme k ní pokrájenou cibuli. Osmáhneme, až začne zlátnout. Fazole scedíme, přidáme slaninu a cibuli, vše dobře promícháme a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA