Recepty na xkuchtik.cz

LUŠTĚNINY | HRACHOVÉ KARBANÁTKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Přebraný namočený hrách uvaříme do měkka, prolisujeme, osolíme, přidáme 2 vařené umleté brambory, 2 žloutky, 2-3 lžíce strouhanky, pepř, kmín a majoránku. Dáme rozpálit 50g nakrájené slaniny a zpěníme v ní 1 cibulku. Přidáme do hrachové hmoty, vše dobře promícháme, utvoříme karbanátky, namočíme je ve zbylém bílku a ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Jsou dobré s bramborovou kaší s hlávkovým nebo okurkovým salátem, v zimě s červenou řepou. ..

LUŠTĚNINY | OBILINOVÉ ODVARY (receptář kojenecké stravy)

INGREDIENCE: 1 plná lžíce ovesných vloček nebo rýže, 1/2 l vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Obilovinu prohlédneme, případné přebereme, rýži spaříme, dáme do studené vody a vaříme 1/2- 3/4 hodiny stálým, mírným varem. Trochu prochladlou tekutinu nalijeme do mixéru a zpracováváme asi 2 minuty. Vločkový vývar přelijeme přes nerezový cedník. Doplníme do 1/2 l převařenou vodou. Uchováváme v chladnu a použijeme k ředění mléka podle pokynů lékaře; ohříváme ve vodí lázni. ..

LUŠTĚNINY | HRÁŠKOVÉ PYRÉ.

INGREDIENCE: 1/2 kg zeleného hrášku, 40g másla, sůl, trochu vody, 2 lžíce smetany.POSTUP PŘÍPRAVZ: Hrášek polijeme trochou osolené vody, přidáme zbytek másla a smetanu,sůl a rozmixujeme. Získáme řidší jemné pyré, které jedí zvláště rády děti. ..

LUŠTĚNINY | MIXOVANÁ KALORKOVÁ KAŠE

INGREDIENCE:1 kostka Kalorký (hotové ovesné snídané v prášku), 3 lžíce vlažné vody či mléka; 1 lžíce zavařeniny kyselejší chuti.POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu či mléko mixujeme s Kalorkou a když je stejnoměrně rozmělněná, přidáme lžíci zavařeniny ..

LUŠTĚNINY | HRACHOVÁ NEBO FAZOLOVÁ KAŠE

INGREDIENCE: l/4 kg hrachu nebo fazolí, 30g tuku, 20g mouky, 1/8 l mléka, 50g sádla se škvarky nebo slaniny,1 menší cibule, sůlPOSTUP PŘÍPRAVZ: Hrách či fazole namočíme na noc do studené vody (bez přídavku jedlé sody!). Uvaříme, dáme do mixéru, do kterého pak přidáme i jíšku ředěnou mlékem a sůl. Po rozmixování vlijeme zpět do kastrolku, prohřejeme, polijeme sádlem se škvarky či roztopenou slaninou s omaštěnou cibulkou. ..

LUŠTĚNINY | FAZOLE SE SLANINOU A CIBULÍ.

INGREDIENCE: 500g bílých fazolí, 3 cibule, 100g slaniny, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Dáme vařit 2 l vody a do vřící vody dáme propláchnuté fazole. Stáhneme z plotny, přiklopíme poklicí a necháme 30 minut odstát. Dáme je na rozpálenou plotýnku a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na kolečka a ta ještě na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme ji na ohni a přidáme k ní pokrájenou cibuli. Osmáhneme, až začne zlátnout. Fazole scedíme, přidáme slaninu a cibuli, vše dobře promícháme a ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz