INGREDIENCE: 1 větší syrový celer, 1 menší mrkev, 150 g točeného salámu, sůl, pepř, zakysaná smetana, majolka. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří, přidá se zakysaná smetana a majolka. Tak půl na půl. Kdo nechce majolku může dát jen smetanu nebo trochu jogurtu. Dá se vychladit a maže se na veky. ..
INGREDIENCE: 200 g tvrdého syra (Eidam), 100 g syra s plesňou ( Niva ), 1 majonéza, 1 tatarská omáčka. 2 cesnaky (podľa chuti ). POSTUP PŘÍPRAVY: Tvrdý syr aj syr s plesňou nastrúhame na drobnom strúhadle. Dáme do väčšej nádoby a pridáme tatársku omáčku, majonézu a pretlačený cesnak. Cesnak podľa chuti! Všetko spolu premiešame, necháme odstáť v chlade a natierame na jednohubky. Výborné aj na teplých toustoch. Dobrú chuť! ..
INGREDIENCE: 100 g majolky, 120 g celeru, 100 g salámu Vysočina, 50 g tvrdého sýra, 2 sterilované okurky, 1 malé jablko, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do majolky nastrouháme celer, promícháme, přidáme na nudličky nakrájený salám, nastrouhaný sýr, nakrájené okurky a jablka. Osolíme, opepříme a vše promícháme. Mažeme na bílé pečivo. ..
INGREDIENCE: 50 g čerstvých hub, 1 lžička másla, 2 tavené sýry, 1 krémový sýr (žervé), 1 dl mléka, l menší cibule, 1 sladkokyselá okurka, l lžíce hořčice, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme trošku vody. Přisypeme nakrájené houby a dusíme doměkka. V misce utřeme dohladka tavené a krémové sýry spolu s mlékem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a okurku. Dochutíme hořčicí, solí a pepřem. Nakonec vmícháme vychladlé dušené houby a vše ..
INGREDIENCE: Velký uzenáč nebo uzená makrela, 50 g majolky, 2 natvrdo vařená vejce, sladkokyselá okurka, paprika sterilovaná v oleji, kousek cibule, hořčice, citronová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou a solí. Necháme proležet. ..
INGREDIENCE: Několik zbylých bílků, 3 lžíce pomazánkového máslu, 50 g salámu, 1 cibulka, 2 sladkokyselé okurky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky, které nám zbyly po pečení vánoček nebo mazanců, opatrné vlijeme do vařící okyselené a osolené vody. Necháme vařit asi 5 minut, pak vodu přes síto vylijeme a bílky necháme okapat. Pomazánkové máslo rozmícháme, přidáme na nudličky nakrájený salám, velmi drobné pokrájenou cibulku a nastrouhané nebo jemně nakrájené okurky. Nakonec vmícháme vychladlé pos ..
INGREDIENCE: 1 salátová okurka, 4 rajčata, 200 g krémového sýra, 4 stroužky česneku, sut, pepř, koření Barbecue. POSTUP PŘÍPRAVY: Okurku oloupeme a nastrouháme. Česnek očistíme a propasírujeme nebo nakrájíme najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Okurku, rajčata a česnek smícháme s krémovým sýrem a ochutíme. Podáváme s celozrnným pečivem, ozdobené čerstvou zeleninou. Tip: Rajčata a česnek můžeme v pomazánce nahradit jablky s ořechy a citrónovou šťávou. Výborná je též okurková pomazánka ..
INGREDIENCE: Balíček Tofu natura nebo česnekové, 1 cibule, 3 trojúhelníčky taveného sýra bez příchutě, 200 g zakysané smetany nebo hustého bílého jogurtu, špetka soli a černého pepře, kudrnka nebo šnytlík, možno i řeřicha. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky vložíme tavené sýry, vidličkou je rozmělníme, dále drobně krájenou cibuli, nastrouhané Tofu, dochutíme solí, pepřem a zelenými bylinkami, přidáme zakysanou smetanu a zlehka vše promícháme. Necháme asi 2 hodiny v lednici, pak mažeme na krajíčky chleb ..
INGREDIENCE: 400 g dietního salámu, rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Salám umeleme na masovém strojku. Přidáme strouhanou okurku, rajský protlak, tatarku, jemně krájenou cibuli, důkladně promícháme a necháme odležet. ..
INGREDIENCE: 2 krabičky uzeného drceného lososa, 100 g majolky, 4 snítky kopru, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Z lososa slijeme přebytečný olej a vyklopíme jej do misky. Přidáme majolku a umícháme dohladka. Opláchnutý kopr nasekáme najemno a přidáme do misky. Dle potřeby dochutíme citrónovou šťávou. Pomazánku mažeme na plátky černého chleba. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA