INGREDIENCE: 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, 2 žloutek, 2 lžíce žervé, sůl, pepř, 2 lžíce strouhané citr. kůry, dva svazky bazalky, listy zeleného salátu na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: Tuňáka vyklopíme z konzervy a na sítku necháme důkladně okapat. Vidličkou jej rozmačkáme na hrubší kousky Maso z tuňáka, žloutky a žervé vložíme do mixéru a ušleháme do pěny. Pěnu ochutíme solí, pepřem a citrónovou kůrou. Bazalku omyjeme ve studené vodě, otrháme lístky, nakrájíme je na malé proužky a vmícháme do ..
INGREDIENCE: 8 rajčat (na porci podáváme 2 plněná rajčata).Náplň: 1 vařený brambor, 1 vařená mrkev, 2 lžíce čerstvého strouhaného celeru, citr. šťáva, 1 malé jablko, 1 sterilovaná okurka, 2 lžíce strouhaného sýra, sůl, pepř, 3 lžíce ochucené majonézy smíchané se 2 lžícemi jogurtu nebo zakysané smetany, 2 lžíce nasekané pažitky, strouhaný sýr na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Z rajčat seřízneme vršky, ostrou lžičkou vydlabeme vnitřky a naplníme je zeleninovým salátem. Salát připravíme smícháním strouhan ..
PRVOVÝROBA: Housky skrájejí se na silnější řízky, omočí se v mléce, v němž jsou rozkloktány vejce, cukr, trocha soli a skořice (na 2 dclt. mléka 2 celá vejce a 4 dkgr. cukru), obalí se v strouhané žemličce a usmaží se v převařeném másle. Dává se k nim ovocná šťáva neb rozvařená povidla. Též se mohou skrájené housky omočiti ve vlažném, slazeném víně, pomazati po jedné straně zavařeninou, pomazanou stranou slepiti, ve vejci omočiti, v strouhané žemličce obaliti a usmažiti. Než nesou se na stůl, po ..
INGREDIENCE: 400 g žampiónů, 200 g pórku, 1 malá cibule, 2 lžíce oleje, 2-3 lžíce bílého vína, 1 lžíce Solamylu, 2 stroužky česneku, Glutasol, sójová omáčka, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané žampióny nakrájíme na kostky. Očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek a cibuli velmi jemně rozsekáme. Na oleji osmahneme cibuli s česnekem, přidáme žampióny, sůl, bílé víno a podusíme. Během dušení vmícháme nakrájený pórek, Solamyl a Glutasol. Měkké žampióny dochutíme sójovou omá ..
INGREDIENCE: 200 g eidame, 2 tučné tavené sýry, 2 vejce, 200 g uzeného drůbežího masa, 1/8 másla, 2 okurky, lžíce hořčice, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, tavené sýry a hořčici utřeme dohladka, přidáme nadrobno pokrájené vejce uvařené natvrdo a okurky a jemné kostičky uzeného drůbežího masa. Opepříme a přisolíme. Eidam necháme v teple změknout a rozválíme jej na placku, potřeme připravenou náplní, stočíme, rolku zabalíme do alobalu a dáme do ledničky ztuhnout. ..
INGREDIENCE: 300 g rybího masa, 1 bílek, 1 l smetany ke šlehání, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Upečené rybí maso vykostíme a jemně umeleme. Přidáme bílek, osolíme a okořeníme. Vše dáme do hlubší nádoby, kterou postavíme na rozdrceny led. Po lžičkách přidáváme smetanu a šleháme do zhoustnutí. Podáváme chlazené s bílým pečivem. ..
INGREDIENCE: 3 vejce, 90g cukru krupice, 50g poloh. mouky, 100g ml. máku, špetka prášku do perníku, 250g tvarohu, 1 dl smetany, lžíce zavařeniny, 300g meruňkového kompotu, 1 vanilkový cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu nastavíme na 180°C a na plech připravíme pečící papír. Z bílků ušleháme pevný sníh spolu s cukrem, vmícháme žloutky, pak smícháme mák s práškem a moukou. Lehce obracíme a tím šetrně a dobře promícháme. Těsto vlijeme na plech a na dvě místa a rozetřeme kulaté omelety. Pečeme v horké trou ..
INGREDIENCE: Na 250g hl. mouky 1 l mléka, 30g cukru, 20g droždí, 2 vejce, sůl, 80g tuku na pečení.POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnku s moukou rozdrobíme droždí, přidáme sůl, cukr, vejce a čtvrt litru mléka. Rozmícháme na hladké těsto. Pak přidáme ještě čtvrt litru vlažného mléka a dáme kynout. Do rozpáleného lívanečníku vymaštěného rozpuštěným tukem lijeme naběračkou těsto trochu pod okraj důlku. Pečeme po obou stranách a hotové lívance mažeme zavařeninou, sypeme tvarohem nebo obalujeme v cukru se skořic ..
INGREDIENCE: 2 krabičky sardinek, 2 dl bílého vína, 2 vejce, poloh. mouka, petrželka, olej na smažení, citrón.POSTUP PŘÍPRAVY: Z vajec rozšlehaných ve víně s moukou připravíme husté těstíčko, v němž smažíme okapané sardinky obalené v mouce a vkládáme je do rozehřátého oleje. Zprudka smažíme a podáváme posypané petrželkou a ozdobené plátkem citrónu. ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 3 lžíce hl. mouky, 1 1 dl mléka, sůl, olej, 300g měkkého salámu, 3 lžíce kečupu, 80g nivy, zelenina.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozšleháme s moukou, solí a mlékem a na oleji připravíme 4 omelety. Salám nakrájíme na hranolky, osmáhneme na oleji, vmícháme kečup, prohřejeme a potřeme omelety. Stočíme je, vložíme do zapékací misky, posypeme hrubě nastrouhanou nivou zapečeme pod grilem nebo v horké troubě, až se niva začne tavit. Hned poddáváme obložené zeleninou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA