INGREDIENCE: 1 konzerva tuňáka v oleji nebo vlastní šťávě, 3 vejce vařená natvrdo, 1 cibule, 1 paprika kapie, 1 zelená paprika, pažitka, l jablko, citrónová stává, l menší mrkev, 3 kyselé okurky, 100 g majolky, špetka pepře, 1/2 lžičky glutasolu (nebo soli), několik kapek sójové omáčky a worcesterské omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuňáka vyjmeme z konzervy, nálev slijeme, ale nepoužijeme. Přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené papriky a okurky, nastrouhané jablko a mrkev, ihned po ..
INGREDIENCE: 500 g ovoce, 4 lžíce pískového cukru, 4 lžíce vody, 2 lžíce citrónové šťávy, l kelímek zakysané smetany POSTUP PŘÍPRAVY: Ovoce vypeckujeme, očistíme a větší kusy nakrájíme na kostky. Podlijeme je vodou, posypeme cukrem a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Pak ovoce sejmeme z ohně, necháme vychladit, pokapeme citrónovou šťávou, podle potřeby dochutíme, například jablka skořicí, ananas zakapeme rumem, broskve a meruňky pomerančovou šťávou a některé druhy přisladíme. Vychladlé ovoce ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná rajčata, okurky a cibuli nakrájíme na plátky a dáme do mísy. Utřeme česnek se solí, přidáme olej a ocet, několik kapek vody, promícháme a nalijeme na nakrájenou zeleninu. ..
INGREDIENCE: 1 hlávka brokolice, sůl, kelímek bílého jogurtu, lžíce oleje, svazek pažitky, l lžíce citrónové stavy, l lžička cukru, l paprika, l vejce vařené natvrdo. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici očistíme, vložíme do vody tak, aby byla potopena, přidáme větší špetku soli a vaříme pět minut. Pak brokolici vyjmeme, necháme okapat a ochladit. Rozebereme ji na růžičky a košťál sloupneme a rovněž pokrájíme na kousky. Nadrobno pokrájíme l papriku, jogurt rozmícháme s olejem, citrónovou šťávou a cukrem ..
INGREDIENCE: 800 g žampionů, 2 citróny, l hlávkový salát, 2 silnější plátky šunky, 40 v cibule, 50 g sekaných vlašských ořechů, 150 g ušlehané šlehačky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na salátovou mísu rozložíme omyté a okapané listy salátu. Očištěné žampiony nakrájíme a pokapeme citrónovou šťávou, šunku a cibuli pokrájíme najemno. Houby promícháme se šlehačkou, přidáme šunku, cibuli a ořechy, podle chuti osolíme a okořeníme. Směs rozložíme do mísy na listy salátu a ozdobíme jádry vlašských ořech ..
INGREDIENCE: 300 g měkkého salámu, 2 středně velké kyselé okurky, 2 středně velké cibule, 1 sklenička Moravanky, 2 dl mléka, 2 polévkové lžíce hl. mouky, 1 menší majolka (250ml) a dle chuti pepř, sůl a cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Salám, okurky, cibuli a Moravanku (bez feferonky) nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Z Moravanky ale nejdřív slijeme vodu přes sítko. V malém hrnci smícháme mléko a mouku, za stálého míchání svaříme do hustší kaše a necháme zchladnout. Po zchladnutí smícháme kaši s nasekaný ..
INGREDIENCE: 500g brambor, 150g mrkve, 150g hrášku, 100g kyselé okurky, 150g šunkového salámu, 80g zakysané smetany, 50g majonézy, 2 cibule, 1 jablko, 2 lžíce strouhaného křenu, 5 lžic hořčice, ocet, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory ve slupce a mrkev uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na kostičky. Přidáme na kostičky nakrájené jablko, okurku, cibuli a salám a smícháme se všemi ostatními přísadami, necháme odležen v chladnu asi 2 – 3 hodiny. ..
INGREDIENCE: 750g brambor vařených ve slupce, 200g šunky, hořčice, 1 cibule, 300g majonézy, 100g vařené mrkve, 3 lžíce hrášku, kyselá okurka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory, šunku a zeleninu nakrájíme nadrobno, přidáme vařený hrášek, nakrájenou kyselou okurku, osolíme a vmícháme majonézu ochucenou hořčicí. Necháme přes noc odležet v chladu a před podáváním ozdobíme nakrájenou okurkou a petrželí. ..
INGREDIENCE: 500g bílého kysaného zelí, 50g bílého nízkotučného jogurtu, sůl, ml. pepř, lžíce strouhaného křenu, drcený kmín, šalotku. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí scedíme, pokrájíme na menší kousky, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, jogurt, křen a dochutíme solí, pepřem a kmínem. Salát necháme alespoň 2 hodiny uležet v chladu ..
INGREDIENCE: 2 kg den předem ve slupce vařených brambor, 30dk majonézy, 2 cibule, mrkev, petržel, celer, kyselá okurka, 4 vařená vejce, hořčice plnotučná, šťáva z citronu, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vše nakrájejte na drobné kostičky a spojte majonézou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA