INGREDIENCE: 500 g špaget, 2 dl šlehačky nebo tekuté smetany, 25 g másla, 1 snítka čerstvé bazalky, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, muškátový ořech a strouhaný parmezán.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu rozpustíme máslo na mírném ohni. Přidáme šlehačku, několik špetek soli, pepř a muškátový ořech. Přidáme bazalku a česnek, rozetřené v moždíři. Dobře zamícháme a sundáme z ohně dřív, než začne vřít. Dáme vařit zvlášť těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, přitom ji občas zamícháme. ..
INGREDIENCE: 500g těstovin, sůl, 850g kysaného zelí, 250 ml masového vývaru, 250g šunky, 1 červená paprika, špetka cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, pepř, tuk na vymazání formy, 150g goudy, 1 snítka petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny nasypeme do vroucí, dostatečně osolené vody a uvaříme je. Hotové je slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Zelí dáme do hrnce, přelijeme ho 50 ml vývaru a vaříme asi 10 mi. Šunku nakrájíme na nudličky a přimícháme ji k zelí. Rozpůlíme papr ..
INGREDIENCE: 500g kyselého zelí, 1 cibule, 300g širokých nudlí, 100g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, Sůl, pepř, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě vaříme těstoviny, které po uvaření propláchneme studenou vodou. Na kostky nakrájíme slaninu a opražíme cibuli. Přidáme kyselé zelí a dusíme asi 15 minut, až je zelí měkké. Poté přimícháme těstoviny, dosolíme, opepříme a osladíme. ..
INGREDIENCE: 3 stroužky česneku, 1 cibule, po 1 červené a zelené paprice, 1 cuketa, 1 sklenka červených fazolí (425 ml), 2 lžíce oleje, 1 sklenka loupaných rajčat, sůl, pepř, 1 lžička tymiánu, 200 ml mléka, 100g sýra, 9 kousků lazaní, 1 lžíce petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme česnek s cibulí a nasekáme je. Rozpůlíme papriky a nakrájíme na kostičky. Cuketu drobně nakrájíme. Slijeme nálev z fazolí. Rozpálíme olej a osmáhneme na něm česnek s cibulí. Přidáme papriky s cuketou a podusíme je. Přisyp ..
INGREDIENCE: 250g špaget, sůl, tuk na vymazání, 300g mraženého špenátu, 1 červená paprika, 150g goudy, 6 vajec, 205 ml mléka, pepř, muškát, řeřicha.POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny nasypeme do vařící osolené vody a uvaříme je. Slijeme je a necháme je okapat. Vymastíme věncovou formu. Troubu rozehřejeme na 200°C. Necháme rozmrazit špenát. Rozpůlíme papriku a nakrájíme ji na kostičky. Přisypeme je ke špenátu a promícháme. Do formy střídavě vyrovnáme špagety se zeleninou. Vrstvy posypáváme 100g sýra. Roz ..
INGREDIENCE: 12 lasaňových plátků, sůl, 2 lžíce oleje, 12 plátků mortadely, 400g mozzarelly, 1 sklenice klasické špagetové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu rozehřejeme na 200°C. Lasaňové plátky vaříme v dostatečném množství osolené vody s olejem asi 6 min. Několikrát je přitom zamícháme, aby se neslepily. Plátky jednotlivě vyjmeme děrovanou naběračkou, osušíme a uložíme vedle sebe na průhlednou fólii. Plátky mortadely přeložíme a naskládáme na lasaně. Mozzarellu necháme okapat, nakrájíme na tenké ..
INGREDIENCE: 400g makaronů nebo penne, 200g vepřové kýty, 100g anglické slaniny, 100g cibule nebo pórku, 100g celeru, 100g sýra Eidamu, 100g rajčat, 1 palice česneku, ml. nové koření, ml. pepř, bobkový list, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny uvaříme běžným způsobem na skus. Na nudličky nakrájíme slaninu, kterou roztavíme a osmažíme na ní kousky masa ochuceného pepřem a novým kořením. Přisypeme kolečka pórku, nudle celeru a rajčat, dosolíme a přidáme bobkový list. Podusíme asi 10 min. a vlijeme na t ..
INGREDIENCE: 400g širokých nudlí nebo tagliatelle, 250g míchané zeleniny (mrkev, brokolice, celer), 200g jemné šunky, 200g tomatového pyré, 50g másla, oregano, ml. pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle osmažíme kousky zeleniny, zalijeme tomatovým pyré a okořeníme. Směs klademe na talíře s připravenými vařenými nudlemi a sypeme kousky šunky. ..
INGREDIENCE: 250 g dlouhých nudlí, 200 g šunky, 400 g pórku, sůl, 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 l zeleninového vývaru z kostky, 5 lžic smetany ke šlehání, 1 lžíci středně ostré hořčice, pepř, cukr, řeřichu a petrželku na ozdobení POSTUP PŘÍPRAVY: Pórek pečlivě očistíme, opereme a nakrájíme na kolečka. Šunku pokrájíme na kostičky. Dlouhé nudle nasypeme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 12 minut. Zhruba po 7 minutách varu přidáme pórek a dovaříme. V hrnc ..
INGREDIENCE: 1 balíček lasagní, 250 g mozzarelly, 6 rajčat, 500 g mletých loupaných rajčat, bazalka, 1 lilek, 100 ml bílého vína, sůl, bílý pepř, 200 g listového špenátu, 5 stroužků česneku, olivový olej.POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě uvaříme lasagne. Na oleji zpěníme bazalku, zalejeme mletými rajčaty a bílým vínem, osolíme, opepříme a necháme povařit. Dno zapékací misky poklademe plátky rajčat, zalejeme omáčkou a posypeme strouhanou mozzarellou. Zakryjeme vrstvou lasagní. Stejný postup dodržím ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA