Recepty na xkuchtik.cz

JITRNICE JELITA A PREJT | UZENÉ JITRNICE.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového výřezu, 150g vepřových jater, 150g vepřové kůže nebo 400g vepřových nožiček, 1 kg vepřového kolena mletý pepř, mleté nové koření, majoránka muškátový oříšek, sůl špetka vegety, vepřová střeva, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné koleno, výřez a nožičky uvaříme v osolené vodě do měkka. Pokud použijeme kůže, tak je vaříme zvlášť, Uvařené maso a tučné části z kolena umeleme na hrubo. Kůže nebo obrané nožičky a játra krátce povařená v neosolené vodě (játra vaříme jen d ..

Dárky ze skla | SLOVENSKÉ KRVAVNIČKY.

INGREDIENCE: 800g žemlí, 500g vepřového ořezu, 6 dl vepřové krve, 2 větší cibule, 500g syrového sádla, sůl,mletý pepř, majoránka, muškátový květ, střeva, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme na kostičky a na plechu na sucho v troubě opečeme, až jsou křupavé, pak zalejeme přecezenou krví. Sádlo nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Oddělíme škvarky a na sádle opražíme na jemno nakrájenou cibuli. Vepřový ořez uvařený ve slané vodě vyjmeme a rozsekáme spolu se škvarky. Zlehka vmícháme do namočených ..

JITRNICE JELITA A PREJT | SLOVENSKÉ KRVAVNIČKY.

INGREDIENCE: 800g žemlí, 500g vepřového ořezu, 6 dl vepřové krve, 2 větší cibule, 500g syrového sádla, sůl,mletý pepř, majoránka, muškátový květ, střeva, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme na kostičky a na plechu na sucho v troubě opečeme, až jsou křupavé, pak zalejeme přecezenou krví. Sádlo nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Oddělíme škvarky a na sádle opražíme na jemno nakrájenou cibuli. Vepřový ořez uvařený ve slané vodě vyjmeme a rozsekáme spolu se škvarky. Zlehka vmícháme do namočených ..

Dárky ze skla | ZABIJAČKOVÉ KRUPOTO

INGREDIENCE: 600g vepřového ořezu 300g velkých krup (10), 2 větší cibule, 120g vepřového sádla, sůl, mletý pepř, česnek.POSTUP PŘÍPRAVU: Kroupy dobře propláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme do měkka. Vepřový ořez nakrájíme na kostičky. Na sádle do růžova usmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, mírně podlijeme vodou ochutíme solí a kořením a dusíme do měkka. Dušené maso promícháme s uvařenými kroupami, dochutíme a na sádlem vymaštěném pekáčku upečeme do růžova. Pří pod ..

JITRNICE JELITA A PREJT | ZABIJAČKOVÉ KRUPOTO

INGREDIENCE: 600g vepřového ořezu 300g velkých krup (10), 2 větší cibule, 120g vepřového sádla, sůl, mletý pepř, česnek.POSTUP PŘÍPRAVU: Kroupy dobře propláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme do měkka. Vepřový ořez nakrájíme na kostičky. Na sádle do růžova usmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, mírně podlijeme vodou ochutíme solí a kořením a dusíme do měkka. Dušené maso promícháme s uvařenými kroupami, dochutíme a na sádlem vymaštěném pekáčku upečeme do růžova. Pří pod ..

Dárky ze skla | ZÁHORÁCKÁ JELÍTKA.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 1 kg nelisovaných škvarků, 5 dl vývaru z masa, 8 dl cezené vepřové krve,2 kg vařených vepřových laloků, 5 větších cibulí, mletý pepř, sůl, třený česnek, majoránka, muškátový, květ.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na. drobno a spaříme ve vroucím vývaru. Přidáme škvarky a krátce pod pokličkou podusíme. Směs jemně umeleme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou plec a laloky, které jsme předem uvařili. Doplníme scezenou krví, lehce promícháme, ochutíme a ..

JITRNICE JELITA A PREJT | ZÁHORÁCKÁ JELÍTKA.

INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 1 kg nelisovaných škvarků, 5 dl vývaru z masa, 8 dl cezené vepřové krve,2 kg vařených vepřových laloků, 5 větších cibulí, mletý pepř, sůl, třený česnek, majoránka, muškátový, květ.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na. drobno a spaříme ve vroucím vývaru. Přidáme škvarky a krátce pod pokličkou podusíme. Směs jemně umeleme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou plec a laloky, které jsme předem uvařili. Doplníme scezenou krví, lehce promícháme, ochutíme a ..

JITRNICE JELITA A PREJT | DOMÁCÍ JITRNICE PŘIPRAVOVANÉ PŘI DOMÁCÍ ZABIJAČCE

INGREDIENCE: 1 kg vytříděného vařeného masa (drobné kousky, které již nepoužijeme do tlačenky), 200g jater, 300g vařených vepřových plic, 200g vařených vepřových kůží, třený česnek majoránka, mletý pepř, sůl, vývar z masa, střeva, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Vytříděné maso a plíce semeleme na hrubo. Kůže a vařená játra semeleme jemně. Vše důkladně promícháme, ochutíme kořením, hustotu upravíme vývarem z masa a plníme do střev. Vaříme v horké vodě při 90°C až vyplavou nahoru. Opatrně vybíráme do stud ..

Dárky ze skla | JELÍTKO POHANKOVÉ - VALAŠSKÉ.

INGREDIENCE: 1 kg pohanky, 5 dl vepřové krve, 300g sádla, 200g nelisovaných škvarků, 500g ovaru z hlavy, sůl, mletý pepř, majoránka, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Pohanku uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Pohanka je velmi brzy uvařená, asi za 10 minut. Vody dáme jen asi na 2 cm nad množství pohanky. Prochladlou pohanku smícháme s krví a necháme asi 15 minut ustát. Ovar nakrájíme na jemné kostičky, škvarky přesekáme, vmícháme do pohanky a dochutíme. Plníme do střev a vaříme jako v předchá ..

Dárky ze skla | DOMÁCÍ JITRNICE PŘIPRAVOVANÉ PŘI DOMÁCÍ ZABIJAČCE

INGREDIENCE: 1 kg vytříděného vařeného masa (drobné kousky, které již nepoužijeme do tlačenky), 200g jater, 300g vařených vepřových plic, 200g vařených vepřových kůží, třený česnek majoránka, mletý pepř, sůl, vývar z masa, střeva, špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Vytříděné maso a plíce semeleme na hrubo. Kůže a vařená játra semeleme jemně. Vše důkladně promícháme, ochutíme kořením, hustotu upravíme vývarem z masa a plníme do střev. Vaříme v horké vodě při 90°C až vyplavou nahoru. Opatrně vybíráme do stud ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz