INGREDIENCE: 500g vepřového ořezu, 200g vepřové plece, 500g vepřové panenské, 200g vepřové bránice, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, drcený kmín, strouhaná citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez a plec jemně umeleme. Přidáme vejce, bílé vino, sůl a koření. Směs dobře promícháme. Bránici rozprostřeme na prkénko, poklademe masovou směsí a doprostřed položíme osolenou a třeným česnekem ochucenou vepřovou panenskou. Svineme a utvoříme šišku, dáme na pekáče ..
INGREDIENCE: 500g vepřového ořezu, 200g vepřové plece, 500g vepřové panenské, 200g vepřové bránice, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, drcený kmín, strouhaná citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez a plec jemně umeleme. Přidáme vejce, bílé vino, sůl a koření. Směs dobře promícháme. Bránici rozprostřeme na prkénko, poklademe masovou směsí a doprostřed položíme osolenou a třeným česnekem ochucenou vepřovou panenskou. Svineme a utvoříme šišku, dáme na pekáče ..
INGREDIENCE: 1,5 vepřového bůčku, 5 žemlí, 2 d1 mléka, 100g másla, 2 vejce, 50g mandlí, sůl, mletý pepř, česnek, vegeta, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček očistíme uděláme kapsu a žebra vykostíme. Dbáme abychom kapsu neprořízli. Maso osolíme a potřeme česnekem. Žemle nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout. Máslo utřeme se žloutky do pěny přidáme sekanou zelenou petrželku a mlety pepř. Z bílků ušleháme sníh s troškou soli. Utřené máslo a sníh vmícháme do navlhče ..
INGREDIENCE: 1,5 vepřového bůčku, 5 žemlí, 2 d1 mléka, 100g másla, 2 vejce, 50g mandlí, sůl, mletý pepř, česnek, vegeta, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček očistíme uděláme kapsu a žebra vykostíme. Dbáme abychom kapsu neprořízli. Maso osolíme a potřeme česnekem. Žemle nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout. Máslo utřeme se žloutky do pěny přidáme sekanou zelenou petrželku a mlety pepř. Z bílků ušleháme sníh s troškou soli. Utřené máslo a sníh vmícháme do navlhče ..
INGREDIENCE: 900g vepřového laloku, sůl, kmín, mletý pepř, mletý česnek, strouhaný křen. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřového laloku nakrájíme 6 plátků, rozložíme je na pekáč, osolíme, okořeníme a mírně podlijeme vodou. Pečeme do růžova. Při pečení podléváme plátky výpekem. Upečené plátky klademe na tmavý chléb a hustě sypeme strouhaným křenem. ..
INGREDIENCE: 900g vepřového laloku, sůl, kmín, mletý pepř, mletý česnek, strouhaný křen. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřového laloku nakrájíme 6 plátků, rozložíme je na pekáč, osolíme, okořeníme a mírně podlijeme vodou. Pečeme do růžova. Při pečení podléváme plátky výpekem. Upečené plátky klademe na tmavý chléb a hustě sypeme strouhaným křenem. ..
INGREDIENCE: 600g vepřové plece, 200g vepřové panenské, 120g vepřové bránice, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř, kmín, citrónová kůra, třený česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec umeleme, přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, citrónovou kůru, bílé víno a dobře vymícháme. Vepřovou bránici si rozprostřeme na prkénko a na ni rozložíme Připravenou směs. Doprostřed položíme panenskou, kterou jsme předem osolili a potřeli česnekem. Svineme, utvoříme šišku, položíme na pekáč mírně po ..
INGREDIENCE: 600g vepřové plece, 200g vepřové panenské, 120g vepřové bránice, 1 dl bílého vína, 1 vejce, 1 větší cibule, sůl, mletý pepř, kmín, citrónová kůra, třený česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou plec umeleme, přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, citrónovou kůru, bílé víno a dobře vymícháme. Vepřovou bránici si rozprostřeme na prkénko a na ni rozložíme Připravenou směs. Doprostřed položíme panenskou, kterou jsme předem osolili a potřeli česnekem. Svineme, utvoříme šišku, položíme na pekáč mírně po ..
INGREDIENCE: 12 vepřových řízků (2 na porci), sůl, hladká mouka, olej, vegeta.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky nakrájíme přes vlákno paličkou naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. V horkém oleji postupně opékáme a skládáme do varného skla nebo do kastrolku. Na zbytek tuku na pánvi nalijeme trochu vývaru nebo vody, ochutíme vegetou a povaříme. Povařenou šťávu přecedíme na opečené řízky, přikryjeme a v horké troubě chvíli podusíme. Šťávu před podáváním můžeme zjemnit máslem a dochutit lžičkou ..
INGREDIENCE: 12 vepřových řízků (2 na porci), sůl, hladká mouka, olej, vegeta.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky nakrájíme přes vlákno paličkou naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. V horkém oleji postupně opékáme a skládáme do varného skla nebo do kastrolku. Na zbytek tuku na pánvi nalijeme trochu vývaru nebo vody, ochutíme vegetou a povaříme. Povařenou šťávu přecedíme na opečené řízky, přikryjeme a v horké troubě chvíli podusíme. Šťávu před podáváním můžeme zjemnit máslem a dochutit lžičkou ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA