INGREDIENCE: l hlávkový salát, l svazek ředkviček, l salátová okurka, 2 mladé cibulky se zelenou natí, l vejce uvařené natvrdo, l lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky soli, 5 lžic jogurtu, pažitka nebo petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechnu zeleninu dobře omyjeme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. Hlávkový salát nakrájíme na hrubší nudle, ředkvičky na jemnější nudličky, okurku na kostičky, cibulky i s natí na kolečka. Osolíme, zakapeme citrónem, přelijeme jogurtem, povrch ozdobíme nadrobno nakr ..
INGREDIENCE: 1 balíček drůbků na polévku, 1 cibule, 30 g tuku, 30 g hl. mouky, 100 g mražené polévkové zeleniny, 40 g nudlí, pažitka, sůl, muškátový květ. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné drůbky vaříme v osolené vodě doměkka, pak je vyjmeme, vykostíme a nasekáme nadrobno. Cibuli zpěníme na tuku, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Tu zalijeme vývarem z drůbků, rozmícháme ji a přidáme polévkovou zeleninu. Nakonec vložíme do polévky drůbky, okořeníme muškátem a zavaříme nudle. Na talíři sypeme pažitkou. ..
INGREDIENCE: 4 velké cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 1 lžička oleje, 1 l hovězího vývaru nebo vývaru z masoxu, pepř, 4 plátky toastového chleba, 4 lžičky strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na másle s trochou oleje. Chvíli ji dusíme na mírném ohni a pak přidáme mouku. Opečeme ji dožluta a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme, okořeníme a vaříme půl hodiny. Toastový chléb opečeme v opékači nebo na oleji jako topiku. Polévku nalijeme do misek, ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, 1 cibule, 40 g sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a osmahneme na horkém sádle po obou stranách dozlatova. Maso vyjmeme, na tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vložíme zpět kotlety, posypeme je drceným kmínem, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Po chvíli je obrátíme, přelijeme výpekem a dodusíme doměkka. Měkké kotlety rozložíme ..
INGREDIENCE: 150 g měkkého tvarohu (nebo 2 kostky sýra Imperiál či žervé), 3 lžíce mléka, 150 g eidamu, 150 g majolky, 5 stroužků česneku, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh rozmícháme s mlékem na hladký krém, vmícháme majolku, jemně nastrouhaný sýr Eidam, osolíme a přidáme česnek utřený nožem se špetkou soli nebo nastrouhaný na jemném struhadle. Dobře promícháme a podáváme na plátcích rohlíku potřeného máslem jako jednohubky. Podle fantazie můžeme přizdobit proužkem kapie, dílkem rajčete nebo ku ..
INGREDIENCE: 1 1 l vody, 500g kysaného zelí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 80g tuku, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, 30g hladké mouky, 500 g ryby, bobkový list, sůl, pepř, 4 lžíce kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Kysané zelí, lžíci tuku a lžíci protlaku z rajčat zalijeme částí vody, občas promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka. Kořenovou zeleninu a cibuli drobné rozkrájíme, mírně osmažíme na druhé části tuku, zaprášíme moukou a dozlatova osmažíme.Očištěnou rybu rozkrájíme na větší kousky, ..
INGREDIENCE: 200 g brambor, 100 g celeru, ocet, mléko podle potřeby, sůl, špetka cukru, 10 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný oloupaný celer nakrájíme na malé kousky a uvaříme jej v osolené a slabě okyselené vodě. Měkký prolisujeme na jemném cedníku. Brambory také na kousky nakrájené uvaříme v osolené vodě, scedíme, rozmačkáme, spojíme s prolisovaným celerem a podle potřeby rozředíme vařícím mlékem na hustotu bramborové kaše. Dobře vymíchanou kaši omastíme čerstvým máslem, podle chuti přisolíme ..
INGREDIENCE: 250 pórku. 100g uzeného masa (salámu), 8 rohlíku, 1 1 mléka, 3 vejce, 50g tuku, sul, pepř, jarní bylinky (kopřivy, popenecl, petrželka). POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájené rohlíky zalijeme teplým mlékem, tukem, vejci. Necháme nasáknout, přidáme nakrájený pórek, maso a bylinky. Promícháme, dáme do vymazaného pekáčku a upečeme. ..
INGREDIENCE: 150g čokolády na vaření, 125g mandlových sušenek, 250g másla nebo rostlinného tuku, špetku soli, 200g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 6 vajec, 450g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 175ml mléka, 100g nasekaných mandlí, mandlové aroma, 2 lžíce kakaa, 5-6 lžic mandlového likéru, hrubší cukr na posypání, tuk a mouku do formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu nasekáme nahrubo a roztavíme ji ve vodní lázni. Sušenky rozdrobíme. Do šlehací misky dáme tuk, sůl, 175g cukru a vanilkový cukr a e ..
INGREDIENCE: kvásek – 250 ml mléka, 42 g droždí, 20 g cukru. Těsto – 3 žloutky, 40 másla, 30 g cukru, 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 3 špetky soli, z půlky citronu kůra a šťáva, 2 lžíce rumu, mléko na zadělání cca 200 ml.Náplň – 250 g švestkových povidel, 2 lžíce rumu, moučkový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zamícháme a necháme vyběhnout kvásek. Mezitím si utřeme žloutky s máslem a cukrem, přidáme obě mouky, sůl, šťávu a kůru z ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA