Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKY | ÚSTŘICOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 12 ústřic, 60g másla, 2 lžíce hladké mouky, podle chuti sůl, 1/2 l mléka, 1 dl bílého vína, 3 citróny, 2 lžíce sladké smetany, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Ústřice vyjmeme lžičkou z lastur do malého kastrolku, takže jsou ve vlastí vodě, přidáme víno, část másla a postavíme na oheň, nádobou stále pohybujeme a obsah se nesmí zavařit (při vaření by ústřice ztvrdly). Ze zbytku másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozšleháme s mlékem, osolíme a dobře provaříme. Je-li polévka moc ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | BAŽANT PO ČESKU.

INGREDIENCE: 1 bažant, 100g slaniny, 100g drůbežích jater, 100g másla, 100g cibule, ml. pepř, nové koření, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného vykuchaného bažanta opálíme nad plamenem, omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme. Na sádle a másle osmáhneme zbylou slaninu s cibulí, okořeníme a do směsi vložíme bažanta a opraná játra. Opečeme po obou stranách, játra vyjmeme, bažanta zalijeme trochou vřelé vody a za občasného podlévání vlastní šťávou dopečeme doměkka a dočervena. Čtvrtky upečeného ..

RYBY KAPR | MAĎARSKÝ KAPR II.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra naporcujeme a porce z obou stran na několika místech nařízneme tak, abychom do zářezů mohli vsunout plátky zelené papriky, slaniny a mrkve. Pak nakrájíme brambory na plátky, naklademe je na dno pekáče, na ně položíme osolené porce kapra hřbetem navrch, zalijeme dvěma dl smetany, 100g rozpuštěného másla a posypeme lžící sladké papriky. Dáme do trouby a pečeme do červena, přičemž často podléváme vlastní šťávou. Místo plátků brambor můžeme na dno pekáče navrstvit dušenou rýži ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | DELIKATESA PYTLÁKA ŘÍHY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na tento pokrm lze použít maso vepřové, mladé hovězí nebo drůbeží maso. Maso. naklepeme opepříme osolíme a paličkou vklepeme strouhanou housku. Obalíme v rozšlehaném vejci a rychle opečeme na rozpáleném oleji. Pak vždy mezi dva řízky dáme plátek anglické slaniny nebo polského salámu, kroužky cibule, nudličky papriky, spíchneme k sobě párátky a dáme do tlakového hrnce, do kterého jsme na dno dali děrovanou vložku Podlijeme vývarem z masoxu. Délka dušení záleží na kvalitě masa. Po ..

RYBY KAPR | KAPR V ASPIKU.

INGREDIENCE: 1 kg kapra, 7 plátků bílé želatiny. Rybí várka: 750 ml vody, 50 ml octa, 2 mrkve, 1 petržel, 50 g celeru, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, petrželka, 1 bílek. Na ozdobu: 100 g sterilovaných okurek, 50 g sterilované kapie, kapary. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci uvedeme do varu vodu, do které přidáme ocet, mrkev, petržel, celer, koření a vaříme asi 20 minut. Kapra očistíme, rozpůlíme, skrojíme žeberní kosti a nařízneme kůži. Dáme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. V ..

RYBY KAPR | KAPR PO MAĎARSKU.

INGREDIENCE: Potřebujeme: 4 porce kapra, marény nebo jesetera, 0,2 l kysané krémovité smetany, lžíci mleté sladké papriky, vývar z rybího odpadu, 150 g kořenové zeleniny, žloutek, petrželku, sůl, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Z rybího vývaru a kořenové zeleniny připravíme menší množství osoleného vývaru, který procedíme. Rybu posolíme, potřeme octem a na 1/2 hodiny dáme do chladu. Pak dáme porce ryby do vařícího vývaru a zvolna provařujeme asi 15 minut. Pak porce ryby přeložíme na nahřáté talíře. Do ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | KAKAOVÉ ŘEZY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Povaříme asi 10 minut 1 máslo, 2 sklenice mletého cukru, 3 polévkové lžíce kakaa a půl hrnku mléka. Poté odlijeme 1 sklenici. Zbytek necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme 3 vejce, vanilkový cukr, 2 sklenice mouky s práškem do pečiva a trochu mléka. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení odlitou sklenici nalijeme na moučník a posypeme ořechy nebo kokosem. ..

RYBY KAPR | KAPR NA BUDÍNSKÝ ZPŮSOB.

INGREDEINCE: Potřebujeme: 4 větší porce kapra, cibuli, 200 g kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, 0,5 l bílého vína, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli jemně nakrájíme,zeleninu nakrájíme na stébla asi 5 cm dlouhá, oboje podusíme na másle do poloměkka. Potom na zeleninu rozložíme osolené porce kapra, podlijeme mírně vínem a dusíme na prudkém ohni až se šťáva vydusí.Podlijeme polovinou zbylého vína a opět prudce vydusíme.Poslední dušení má probíhat pomaleji a šťáva se při něm vydusí tak, až zhoustne.Rybu ..

RYBY RŮZNÉ | JESETER NA RUMUNSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 600g očištěného jesetera, trochu oleje, kousek oloupané ho lilku, 2 paprikové lusky, 3 rajčata, 2 cibule, 150 g rýže, špetka mleté papriky, špetka mletého pepře, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Na plátky nakrájené porce ryby osolíme a upečeme po obou stranách do růžova. Hotové porce vyndáme a na zbylém oleji podusíme vypranou ryži a opaprikujeme. Do rýže přidáme na plátky krájený lilek, na kolečka krájené paprikové lusky, rajčata a cibuli, osolíme a opepříme. Do takto připravené rýže vložíme p ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | SNĚHOVÉ KOULE S ČOKOLÁDOU.

INGREDIECE: 3 vejce, 1 l mléka, 80g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 50g čokolády, 20g škrobové moučky, 90g pískového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něhož vmícháme pískový cukr. V pekáčku necháme vařit mléko a naběračkou v něm zaváříme sněhové koule a vaříme po obou stranách dvě minuty. Sněhové koule se podobají houbě. Rybí lžící vyjmeme a klademe na talířky. Zbylé mléko slijeme do kotlíku, přidáme vanilkový prášek, moučkový cukr, škrobovou moučku, opatrně za ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz