Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | SLANÁ POCHOUTKA.

IGREDIENCE: 7 vajec, 200g lučiny, 250g taveného sýra, 4 lžíce rostlinného másla, 1 lžíce posekané pažitky, 1 kapie nebo paprika, 1 lžíce černých oliv, 1 lžíce kaparů, 1 mrkev, 1 svazek ředkviček, 1 plátek želatiny, sůl, pepř, 1 lžíce strouhanky, 100 m smetany, 1 hlávkového salátu, 6 černých oliv a ředkviček. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve smetaně rozšleháme 6 vajec, strouhanku, sůl a pepř. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce tuku a na něm postupně upečeme 3 omelety. Zbyle vejce uvaříme natvrdo. Mrkev omyjeme a s ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | SREMSKÝ ČEVAB V KASTROLE.

INGREDIENCE: 400 g vepřového plecka, 400 g skopového plecka, 3 lžíce sádla nebo oleje, 8 menších cibulí, 8 paprik, 5 stroužků česneku, svazek petrželky, 2lžičky sladké mleté papriky, sůl, 1 lžička mletého bílého pepře, špetka pálivé mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky, cibulí na kolečka, papriky na nudličky, česnek nasekáme, omytou petrželku drobně nakrájíme, všechno osolíme, opepříme, opaprikujeme, promícháme a necháme 2 hodiny přikryté stát. Pak směs nasypeme do kastrolu ..

RYBY KAPR | VAŘENÝ KAPR S KŘENEM.

INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, citrónová šťáva, voda, 1 cibule, kousek celeru, 6 zrnek celého pepře, 1 bobkový list, 50g strouhaného sýra, 3 lžíce strouhaného křenu, 80g másla.POSTUP PŘÍPRVY: Do kastrolu dáme na prst vysoko vody, osolíme, vložíme oloupanou cibuli, kousek celeru, pepř a bobkový list. Směs povaříme. Potom do ní vložíme osolené a citrónovou šťávou pokapané porce kapra, které jsme předtím nechali asi hodinu odležet. Zvolna vaříme 12-l5 minut. Uvařené porce opatrně vyjmeme, aby se ..

RYBY KAPR | ZEMANSKÁ RYBA.

INGREDIENCE: 1 menší kapr nebo štika, 2 paprikové lusky, 0,2 l smetany, 500 g vařených brambor, 1 cibule, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu vykucháme, zbavíme hlavy a šupin, podélným řezem u hřbetní kosti rozdělíme na 2 poloviny, opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na porce. Rybu osolíme, opepříme, potřeme, potřeme utřeným česnekem, opečeme po obou stranách v rozehřátém oleji a přendáme do ohnivzdorné zapékací misky. Do oleje po opečených rybách přidáme oloupanou a na ..

RYBY RŮZNÉ | RYBA PO ORIENTÁLSKU.

INGREDIENCE: 8 plátků ryb, 1 stroužek česneku, 1 cibule, kari koření, 1 rajče, 1 kokos, čerstvý zázvor, olej, máslo, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nastrouháme kokos, dáme ho do misky a podlijeme 1 sklenkou vody. Vymačkáváme mléko z kokosu. Nakrájíme zázvor. Na másle osmažíme do růžova rozetřený česnek, nakrájenou cibuli a zázvor. Přidáme lžičku kari koření. Oloupeme a nakrájíme rajče, přidáme cibuli a jednu sklenku kokosového mléka. Za stálého míchání vaříme. Plátky ryb osmažíme na oleji. Pak je ..

ZELENINA | MÍCHANÁ ZELENINA PO ČÍNSKU.

INGREDIENCE: 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 200 g mrkve, 200 g pórku, 300 g květáku, 100 g cukrového hrášku, 100 g kukuřice z konzervy, sůl, 1 1/2 lžíce másla, čínská směs pěti koření, pasta ze zeleného pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na nudličky, květák rozebereme na růžičky a kukuřici necháme okapat. Květák s mrkví povaříme v osolené vodě asi 8 minut, hrášek 3 minuty. Uvařenou zeleninu necháme okapat. Na rozehřátém másle opékáme papriky a pórek. Přid ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | JABLKOVÝ KARIBSKÝ MOUČNÍK.

INGREDIENCE: Těsto: 200g polohrubé mouky, 200g mouky, 4 vejce, 1 celé máslo, trošku skořice, vypracujeme těsto.Žmolenka: třtinový cukr, kokos, skořice, máslo, cukr a mouka.POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto ( neúplně tuhé ) rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu dáme do vymazané a kokosem vysypané formy. Poklademe, nastrouhané jablka, žmolenku a další půlku těsta. Navrch posypeme žmolenkou a pečeme asi 1 hodinu při 180°C. ..

RYBY TRESKA | GOFERIA PIAKA - DUŠENA RYBA.

INGREDIENCE: 70g ryby (mořská ryba kterýkoliv druh), 2 lžíce oleje, 70 g cibule, 400 g rajčat, podle chuti sůl, mletý pepř, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně krájenou cibuli a česnek podusíme na poloviční dávce oleje, přidáme na čtvrtky nakrájená očištěná rajčata, podle chuti osolíme a rybu opečeme na zbytku oleje. Když je opečená po obou stranách, podlijeme troškou vody, přidáme dušenou cibuli s rajčaty a ještě dusíme asi 20 minut. Voda z pokrmu se má vyvařit. Z ryby krájíme stejné porce a podává ..

RYBY FILÉ | SEČUÁNSKÁ RYBA.

INGREDIENCE: 450 g filé z bílé ryby, olej na smažení, 60 g šunky, čerstvý zázvor, 6 vodních kaštanů, 4 jarní cibulky, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vinného octa, 280 ml masového vývaru, 1 lžíce škrobové moučky, 1 chilli paprička, 2 lžičky cukru krystal.Těstíčko: 5 lžic hladké mouky, 1 vejce, 6 lžic bílého vína, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce smícháme s moukou, vínem, solí a pepřem. Nakrájené filé obalíme v hladké mouce a těstíčku. Jednotlivé kousky usmažíme v oleji a vyjmeme. Na druhé pánvi o ..

RYBY FILÉ | RYBA NA SINGAPURSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 450 g filé z bílé ryby, olej na smažení, 1 velká cibule, 1 lžička curry, 4 kolečka ananasu, 100 g mandarinek, 100 g vodních kaštanů, 1 lžíce škrobové moučky, 1 citrón. Těstíčko: 1 bílek, 1 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce bílého vína, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce smícháme se škrobovou moučkou, vínem, solí a pepřem. Nakrájené filé namočíme do těstíčka, smažíme dozlatova v oleji, vyndáme a necháme okapat. Na druhé pánvi orestujeme zprudka cibuli, přidáme curry, zalijeme šťávou z ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz