INGREDIENCE: 1 litr kyselé 12% smetany, 100g jogurtu, 1 menši salátová okurka, podle chuti sůl, kávová lžička 8% octa, 2 stroužky česneku, podle chuti kopr, lžíce vlašských ořechů, 2 polévkové líce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Kyselou smetanu dobře promícháme s jogurtem, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené okurky, osolíme, opepříme a podle potřeby přikyselíme octem, poté přidáme třený česnek a nadrobno nasekaný kopr a vše dobře promícháme. Při podávání sypeme každou porci strouhanými vlašskými oře ..
INGREDIENCE: 400g žraloka, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl. Omáčka: 1 lžíce másla,3 lžíce hl. mouky, 2 dl šlehačky (nebo mléka), bílé víno dle chuti, žloutek a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce žraloka osolíme, posypeme nadrobno nasekaným česnekem, po jedné straně pomoučníme a osmáhneme na pánvi ve směsi rozpuštěného másla s olejem. Do rozpuštěného másla na pánvi přidáme hl. mouku a uděláme světlou jíšku, do které vlijeme šlehačku, stále mícháme a pomalu přiléváme víno. Omáčka n ..
INGREDIENCE: 400g nových brambor, 1 lžíce kmínu, 100g lístkového těsta, 3 lžíce másla, sůl, pepř, 100g lískových oříšků, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany, 4 vejce, 2 lžíce sekaných bylinek, 100g sýra primátor, oregano.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme a dáme do vody. Přisypeme kmín a vaříme je doměkka asi20 minut. Hotové slijeme, oloupeme a rozpůlíme. Kulatou koláčovou formu vyložíme lístkovým těstem. Okraje mírně povytáhneme vzhůru. Rozpustíme máslo a nalijeme ho na těsto. Na ně vyrovnáme bra ..
INGREDIENCE: 500-600g makrely nebo filé, sůl, pepř, 50g másla, 100g slaniny, 1 větší cibule, 4 rajčata, 2 jablka, petrželka, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Makrelu staženou z kůže nebo rybí filé nakrájíme na porce. Alobal poklademe plátky slaniny, na ně vložíme prstence cibule a porce osolené a opepřené ryby pokapané citrónovou šťávou. Navrch klademe střídavě plátky oloupaných rajčat a jablk, posypeme petrželkou poklademe plátky másla; dobře zabalíme a zapékáme na roštu 20-25 minut. Stejné u ..
INGREDIENCE: 500 g růžičkové kapusty, 350 g uzeného vepřového masa, 100 g uzeného skopového masa, 250 g brambor, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, jemně nasekaná směs z 50g uzeného bůčku, 4 stroužků česneku a svazečku petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Růžičky kapusty očistíme, zbavíme ovadlých lístků, opereme, vložíme do vařící vody a uvaříme do poloměkka. Každý druh uzeného masa uvaříme zvlášť a maso dáme stranou. Do uzeného vývaru vložíme na kostičky nakrájené brambory, a když jsou napůl uvař ..
INGREDIENCE: 600 g zmrazeného mořského filé, šťáva z poloviny citrónu, sůl, 4 sardele, 30 g hladké mouky a 80 g másla. Sardelové máslo: 100 g másla promícháme se lžičkou sardelové pasty.POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazené filé necháme pozvolna a jen napolo rozmrazit. Potom je osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, protáhneme na proužky nakrájenými sardelemi, slabě poprášíme moukou, vložíme na pekáč, přelijeme horkým tukem a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Při pečení filé často poléváme vla ..
INGREDIENCE: 600 g svíčkové, 2 větší cibule, 1 citrón, 2 Lžíce oleje, 1 lžíce drobné sekaného kopru, mletý pepř, několik kapek octa, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na kousky (4 až 5 kousků na osobu), osolíme, opepříme a dobře promícháme s částí drobně pokrájené cibule a citrónovou šťávou. Uložíme do kameninové nádoby a necháme v chladnu marinovat alespoň 6 hodin: Marinované maso napícháme po 4 až 5 kouscích na kovové jehly, potřeme je olejem a ze všech stran opečeme na dře ..
INGREDIENCE: 1 hlávka zelí, 200 g skopového, 200 g cibule, 2 lžíce oleje, 50 g veky, 1 lžíce mléka, 80 g slaniny bez kůže, 1 l masového vývaru, I50 g mrkve, 2 petržele, podle chuti sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávku zelí rozebereme na listy, vypereme a necháme ve vařící osolené vodě spařit. Odcedíme, necháme odkapat a rozprostřeme na stůl. Polovinu cibule nakrájíme a osmahneme na oleji, veku navlhčíme mlékem a skopové maso semeleme na masovém strojku, zamícháme a přidáme polovinu slanin ..
INGREDIENCE: 4 porce vařeného uzeného masa (krkovice bez kostí), 600g oloupaných brambor, 150g hl. mouky, 1 vejce, 1 dl mléka, sůl, česnek, majoránka, ml. pepř, olej, zelenina na oblohu. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory jemně nastrouháme , necháme chvíli stát a vodu ocedíme. Brambory promísíme s mlékem, moukou, rozšlehaným vejcem, solí, rozetřeným česnekem a kořením ve středně husté těsto, postupně v něm namočíme plátky uzeného a vkládáme je na pánev s rozehřátým olejem. Usmažíme je po obou stranách, ..
INGREDIENCE: 500g lístkového těsta, mouka na vyválení, kečup, 3 cibule, 200 g žampionu, sul, pepř, 4 plátky slaniny, 200 g strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto na vále rozválíme a urovnáme na plech postříkaný vodou. Povrch těsta potřeme kečupem a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Potom přidáme vařené houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a poklademe proužky anglické slaniny nebo paprikového bůčku. Posypeme sýrem a pečeme v hodně teplé troubě. Pizzu rozkrájíme a podáváme teplou i s ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA