Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | TARATOR - STUDENÁ MLÉČNÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 1 litr kyselé 12% smetany, 100g jogurtu, 1 menši salátová okurka, podle chuti sůl, kávová lžička 8% octa, 2 stroužky česneku, podle chuti kopr, lžíce vlašských ořechů, 2 polévkové líce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Kyselou smetanu dobře promícháme s jogurtem, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené okurky, osolíme, opepříme a podle potřeby přikyselíme octem, poté přidáme třený česnek a nadrobno nasekaný kopr a vše dobře promícháme. Při podávání sypeme každou porci strouhanými vlašskými oře ..

RYBY LOSOS EXOTICKÉ | MASO ZE ŽRALOKA S JEMNOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 400g žraloka, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl. Omáčka: 1 lžíce másla,3 lžíce hl. mouky, 2 dl šlehačky (nebo mléka), bílé víno dle chuti, žloutek a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce žraloka osolíme, posypeme nadrobno nasekaným česnekem, po jedné straně pomoučníme a osmáhneme na pánvi ve směsi rozpuštěného másla s olejem. Do rozpuštěného másla na pánvi přidáme hl. mouku a uděláme světlou jíšku, do které vlijeme šlehačku, stále mícháme a pomalu přiléváme víno. Omáčka n ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ KOLÁČ SE SÝREM A OŘÍŠKY.

INGREDIENCE: 400g nových brambor, 1 lžíce kmínu, 100g lístkového těsta, 3 lžíce másla, sůl, pepř, 100g lískových oříšků, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany, 4 vejce, 2 lžíce sekaných bylinek, 100g sýra primátor, oregano.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme a dáme do vody. Přisypeme kmín a vaříme je doměkka asi20 minut. Hotové slijeme, oloupeme a rozpůlíme. Kulatou koláčovou formu vyložíme lístkovým těstem. Okraje mírně povytáhneme vzhůru. Rozpustíme máslo a nalijeme ho na těsto. Na ně vyrovnáme bra ..

RYBY MAKRELA | MOŘSKÉ RYBY ZAPEČENÉ V ALOBALU.

INGREDIENCE: 500-600g makrely nebo filé, sůl, pepř, 50g másla, 100g slaniny, 1 větší cibule, 4 rajčata, 2 jablka, petrželka, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Makrelu staženou z kůže nebo rybí filé nakrájíme na porce. Alobal poklademe plátky slaniny, na ně vložíme prstence cibule a porce osolené a opepřené ryby pokapané citrónovou šťávou. Navrch klademe střídavě plátky oloupaných rajčat a jablk, posypeme petrželkou poklademe plátky másla; dobře zabalíme a zapékáme na roštu 20-25 minut. Stejné u ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZELENÁ POLÉVKA S RŮŽIČKOVOU KAPUSTOU.

INGREDIENCE: 500 g růžičkové kapusty, 350 g uzeného vepřového masa, 100 g uzeného skopového masa, 250 g brambor, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, jemně nasekaná směs z 50g uzeného bůčku, 4 stroužků česneku a svazečku petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Růžičky kapusty očistíme, zbavíme ovadlých lístků, opereme, vložíme do vařící vody a uvaříme do poloměkka. Každý druh uzeného masa uvaříme zvlášť a maso dáme stranou. Do uzeného vývaru vložíme na kostičky nakrájené brambory, a když jsou napůl uvař ..

RYBY FILÉ | MOŘSKÉ FILÉ SE SARDELOVÝM MÁSLEM.

INGREDIENCE: 600 g zmrazeného mořského filé, šťáva z poloviny citrónu, sůl, 4 sardele, 30 g hladké mouky a 80 g másla. Sardelové máslo: 100 g másla promícháme se lžičkou sardelové pasty.POSTUP PŘÍPRAVY: Zmrazené filé necháme pozvolna a jen napolo rozmrazit. Potom je osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, protáhneme na proužky nakrájenými sardelemi, slabě poprášíme moukou, vložíme na pekáč, přelijeme horkým tukem a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Při pečení filé často poléváme vla ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | ŠAŠLÍK ZE SVÍČKOVÉ.

INGREDIENCE: 600 g svíčkové, 2 větší cibule, 1 citrón, 2 Lžíce oleje, 1 lžíce drobné sekaného kopru, mletý pepř, několik kapek octa, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na kousky (4 až 5 kousků na osobu), osolíme, opepříme a dobře promícháme s částí drobně pokrájené cibule a citrónovou šťávou. Uložíme do kameninové nádoby a necháme v chladnu marinovat alespoň 6 hodin: Marinované maso napícháme po 4 až 5 kouscích na kovové jehly, potřeme je olejem a ze všech stran opečeme na dře ..

SPECIALITY ZELENINA | ZELÍ UPRAVENÉ NA TURECKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 1 hlávka zelí, 200 g skopového, 200 g cibule, 2 lžíce oleje, 50 g veky, 1 lžíce mléka, 80 g slaniny bez kůže, 1 l masového vývaru, I50 g mrkve, 2 petržele, podle chuti sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávku zelí rozebereme na listy, vypereme a necháme ve vařící osolené vodě spařit. Odcedíme, necháme odkapat a rozprostřeme na stůl. Polovinu cibule nakrájíme a osmahneme na oleji, veku navlhčíme mlékem a skopové maso semeleme na masovém strojku, zamícháme a přidáme polovinu slanin ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO V BRAMBORÁCÍCH.

INGREDIENCE: 4 porce vařeného uzeného masa (krkovice bez kostí), 600g oloupaných brambor, 150g hl. mouky, 1 vejce, 1 dl mléka, sůl, česnek, majoránka, ml. pepř, olej, zelenina na oblohu. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory jemně nastrouháme , necháme chvíli stát a vodu ocedíme. Brambory promísíme s mlékem, moukou, rozšlehaným vejcem, solí, rozetřeným česnekem a kořením ve středně husté těsto, postupně v něm namočíme plátky uzeného a vkládáme je na pánev s rozehřátým olejem. Usmažíme je po obou stranách, ..

HOUBY | HOUBOVÁ PIZZA.

INGREDIENCE: 500g lístkového těsta, mouka na vyválení, kečup, 3 cibule, 200 g žampionu, sul, pepř, 4 plátky slaniny, 200 g strouhaného sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto na vále rozválíme a urovnáme na plech postříkaný vodou. Povrch těsta potřeme kečupem a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Potom přidáme vařené houby nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a poklademe proužky anglické slaniny nebo paprikového bůčku. Posypeme sýrem a pečeme v hodně teplé troubě. Pizzu rozkrájíme a podáváme teplou i s ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz