INGREDIENCE: 200 g tvarohu, 1/16 litru sladké smetany nebo mléka, lžička kakaa, cukr podle chuti.POSTUP PŘÍPRAVY: Smetanu či mléko mixujeme s tvarohem, který postupně přidáváme. Hotový krém ochutíme kakaem, v letní sezóně místo kakaa přidáme čerstvé jahody, maliny apod. V zimě místo kakaa můžeme také přidat Pribináček nebo ovocnou Pribinku. ..
INGREDIENCE: 1/4 kg tvarohu, 50 g cukru, 1/ 16 litru mléka, 1 vejce; na polevu- 10g másla. 40 g cukru, lžíce mléka, neplná lžíce kakaa.POSTUP PŘÍPRAVY: Základní přísady rozmixujeme. Sladký krém nalijeme do širších misek. Potom v kastrolku nahřejeme tuk s cukrem a kakaem a přidáme lžíci mléka. Stále mícháme aby poleva byla hladká, ale nevaříme. Vlažnou polevu lijeme na tvarohový krém v miskách. ..
INGREDIENCE: 1/4 kg tvarohu, 100 g másla, sůl, mléko podle potřeby, sekaná pažitka (či cibulová nať, kopr nebo rajský protlak apod.)POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme tolik mléka, aby nože byty potopeny; pak po částech vhazujeme tvaroh, rozměklé máslo, sůl a zvolenou přísadu. ..
INGREDIENCE: 1/4 kg měkkého tvarohu, asi 1/8 litru mléka, pažitka, 50 g másla Obdobný krém jako slaný tvarohový krém. Připravujeme stejně, jen másla dáváme polovinu. ..
INGREDIENCE: 10 sušených meruněk, 2 lžíce cukru, 1/2 malého hrníčku vody, lžička škrobové moučky, špetka skořice, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Meruňky namočíme předem do trošky vody, aby nabobtnaly. mixujeme je s cukrem a vodou. Přendáme pak na kastrolek a vaříme. Ve trošce. vody rozděláme škrobovou moučku a zavaříme ji do omáčky. Ochutíme skořicí a citrónovou šťávou. ..
INGREDIENCE: 1/4kg malin, rybízu či jahod, 100 g cukru, 1/2 l vody, lžička škrobové mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vodě svaříme škrobovou moučku a dáme prochladnout. Do mixéru dáme maliny a cukr a po částech přidáváme prochladlý škrob. Omáčka je řídká a hladká. Poléváme jí kynuté knedlíky, palačinky nakrájené na proužky apod. ..
INGREDIECE: 1 kg švestek, 2 lžíce octa, lžička mleté skořice, 80g ušlehané šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Švestky opereme, vypeckujeme a rozpůlené klademe na pekáč. Pocukrujeme cukrem smíchaným s mletou skořicí a pokapeme octem. Pečeme v mírné troubě asi 30 minut. Hotové švestky podáváme na miskách, zdobené šlehačkou. ..
INGREDIENCE: 140g hl. mouky, sůl, 60g tuku, 50g bílého jogurtu, olej, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku (nebo kečupu), 50g tvrdého sýra.Náplň 1: 150g žampiónů, citr. šťáva, 40g ang. slaniny, 1 vejce, sůl, ml. pepř.Náplň 2: 150g ml. masa, olej, 1 cibule, kousek vařené mrkve a celeru, 4 olivy, 1 rajče, ml. paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky prosijeme mouku a sůl, přidáme drobně nakrájený tuk, jogurt a vypracujeme hladké těsto. Rovnoměrně je roztlačíme do středně velké dortové fo ..
INGREDIENCE: 500g pepřových kůží, 2 vepřové a 1 telecí nožička, 400g vařeného vepřového plecka nebo drůbežího masa, 400 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 cibule 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek celého nového koření, 1 bobkový list, 3 l vody, sůl, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Oprané vepřové kůže a vepřové a telecí nožky zalijeme osolenou a okyselenou vodou a asi hodinu vaříme. Pak přidáme zeleninu a koření a vaříme maso i zeleninu do měkka. Maso a kůže vyjmeme, očistíme z kostí a nakrájíme ..
INGREDIENCE: I kachna, 1 petržel, 1 mrkev, malý kousek celeru, 50g sardele, 50g kaparů, 1 lžíce strouhanky, 1 vejce, podle chuti sůl. Do pekáčku - 40 g sádla, 3 dl vývaru, 2 dl červeného vína, 500g oloupaných brambor, všechen tuk z kachny. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachní drůbky bez jater dáme vařit do slané vody a s očištěnou kořenovou zeleninou vaříme do měkka. Drůbky vyndáme, maso obereme z kostí, umeleme na masovém strojku, přidáme jemně utřenou sardelku, usekané kapary, strouhanku a syrové vejce. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA