INGREDIENCE: 4 kotlety, 4 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, lístky šalvěje, sůl, pepř, 10 malých cibulek, 125 ml bílého vína, 125 ml šlehačky, lístky tymiánu. POSTUP PŘÍPAVY: Kotlety opláchneme pod studenou vodou, osušíme, špičkou nože našikmo nařízneme.česnek nakrájíme na plátky a vložíme do nářezu. Olej rozehřejeme kotlety po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a ochutíme solí a pepřem. Cibulky sloupneme, osmáhneme na šťávě z kotlet a zalijeme bílým vínem. Víno necháme vyvařit, přilijeme šlehačk ..
INGREDIENCE: 500g burských oříšků, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, vařící vodu, 7 lžic oleje. POSTUP PŘÍPAVY: Oříšky, česnek a sůl dáme do mísy, zalijeme takovým množstvím vody, aby byly oříšky ponořené, asi 30 minut necháme stát, vodu slijeme a oříšky v míse osušíme. Olej zahřejeme na pánvi, oříšky na oleji mícháme asi 6 minut, necháme je vychladnout a vsypeme do sklenice. ..
INGREDIENCE: 1,5 dl vody, 500g cukru, 4 lžíce citrónové šťávy, 60 g škrobové moučky, 200 g spařených oloupaných mandlí, 100 g lískových oříšků.POSTUP PŘÍPRAVY: Svaříme vodu s cukrem a citrónovou šťávou. Do takto připraveného sirupu vmícháme škrobovou moučku, namočenou ve vodě. Za stálého míchání povaříme. Když směs počne houstnout, přidáme spařené oloupané mandle a rozpůlené lískové oříšky. Zamícháme a vlijeme na plech, poprášený škrobovou moučkou. Cukrářským nožem urovnáme do čtyřcentimetrové v ..
INGREDIENCE: 30 g másla, 2 žloutky uvařené natvrdo, I syrový žloutek, 1 dl citrónové šťávy, cukr, sůl, špetka mletého pepře, 300 g olivového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Natvrdo uvařené žloutky prolisujeme přes sítko. V porcelánové míse umícháme máslo do pěny, necháme v lednici chvíli ztuhnout, smícháme s prolisovanými žloutky a syrovým žloutkem, osolíme, opepříme, osladíme a za stálého tření přidáváme po kapkách olivový olej. Hustou majonézu zředíme citrónovou šťávou a znovu za stálého míchání přidáv ..
INGREDEICE: 600g pórku, 150g olivového oleje, 1 citrón, 2 menší cibule, podle chuti sůl, špetka mletého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Z celých pórků odřízneme kořínky a zelené konce, pórek vypereme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vyndáme a necháme odkapat, narovnáme do salátové mísy a ihned zalijeme připraveným olejem, smíchaným s citrónovou šťávou, solí, pepřem a cibulí, kterou jsme jemně nakrájeli. Pórek podáváme vychlazený. ..
INGREDIENCE: 800g krůtích řízků, 1 svazek malých cibulek, 500g malých rajčat, 8 tenkých plátků anglické slaniny, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 čiré zeleninové polévky z kostky, sůl, pepř, sl. paprika, 2 lžíce solamylu, 3 banány, snítka kadeřavé petrželky nebo bazalky na zdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky nakrájíme na kousky. Mladé cibulky i s natí posekáme na kolečka. Rajčata rozpůlíme. Na suché pánvi prudce osmáhneme plátky slaniny a vyjmeme je. Do výpeku přidáme tuk, na němž maso za stálého obrac ..
INGREDIENCE: 20 g cibule, 4 lžíce oleje, 200 g drůbežího masa, 100 g drůbežích jater, 250 g rýže, 1 lžička sladké papriky sůl, vývar, 100 g zeleného hrášku, 100 g mrkve, 100 g strouhaného čedaru, 1 lžíce petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na malé kousky nakrájené drůbeží maso z játra, dobře je opečeme, přidáme přebranou propláchnutou rýži, papriku, sůl, zalijeme vývarem, zamícháme a přivedeme do varu. Nakonec přidáme zelený hrášek a drobné nakrájenou mr ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, citrónová šťáva, sůl, olej, 100g strouhaného sýra, 4 lžíce smetany.POSTUP PŘÍPRAAVY: Porce kapra pokapeme citrónem a necháme asi 1 hodiny odležet. Pak je osolíme, vložíme do pekáčku vytřeného olejem a pečeme v troubě asi 15 minut. Měkké porce poklademe směsí strouhaného sýra a smetany a pečeme v troubě až se sýr ve směsi roztopí. Hned podáváme. Příloha: vařené brambory a zeleninový salát. ..
INGREDIENCE: 4 větší porce kapra (asi 800 g), 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 5 kuliček pepře a nového koření, 1 bobkový list, 100, cibule, 150g majolky, sůl. citrónová šťáva, ocet, 2 dl bílého vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, vložíme na kastrol, přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, mírné zalijeme vodou a trochou octa, přidáme koření a povaříme. Očištěné a omyté porce kapra osolíme, vložíme do připraveného zeleninového základu a na mírné ..
INGREDIENCE: 400 g vuřtů nebo špekáčků nebo točeného salámu, 10 plátků anglické slaniny, 4 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, 3-4 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Vuřty, špekáčky nebo točený salám nakrájíme na silnější kolečka a napichujeme je střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka na grilovací jehly. Pak je obalíme plátky slaniny, které upevníme jehlami, a potřeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Pokrm. opékáme na grilu nebo na pánvi v rozpáleném oleji. Podáváme se zeleninovým salátem a s chleb ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA