INGREDIENCE: 8 vuřtů, 250g ementálu, 200g anglické slaniny, olej na opékání. POSTUP PŘÍPRAVY: Vuřty nakrojíme po délce (konce však nedokrojíme). Do vzniklých zářezů vsuneme proužky sýra. Vuřty ovineme plátkem slaniny, jejíž konce připíchneme párátky. Zvolna opékáme na trošce oleje na pánvičce. Dbáme, aby vuřty byly dostatečně propečené, ale aby se přitom sýr příliš neroztekl. ..
INGREDIENCEC: 2 žloutky, 50g másla, 1 citrón, 3 lžíce vody, podle chuti sůl a mletý pepř, 1 lžíce hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové žloutky s citrónovou šťávou osolíme, opepříme a šleháme nad párou do pěny. Pak zašleháme vlažnou vodu, do které jsme namíchali lžíci hořčice. Když je omáčka dostatečně hustá, sundáme z ohně a ihned podáváme. Je vhodná k rybám nebo k masům pečeným na grilu. ..
INGREDIENCE: 2 dl šlehačky, 2 lžíce hladké hořčice, 1 lžíce citrónové šťávy, podle chuti sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hořčice vmícháme dobře ušlehanou šlehačku, osolíme, opepříme a promícháme. Před podáváním ochutíme citrónovou šťávou. Omáčka je vhodná ke studeným masům. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do pětilitrové láhve od okurek nebo do sklenic 0,7 l.2 kg méně tučných špekáčků, 1.75 kg cibule, 600 ml octa, 1250 ml vody, 5 polévkových lžic soli - 120g, 1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g, 3/4 polévkové lžíce cukru - 10g, 1 polévková lžíce oleje, 3 bobkové listy, na špičku nože chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnou ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 8 vajec uvaříme natvrdo, oloupeme, seřízneme špičku tak aby stálo. Na druhém konci vyřízneme trojúhelník ve tvaru tlamičky. Vajíčka posadíme na 30dkg vlašského salátu, přelijeme majolkou rozmícháme se lžíci mléka. Do vyříznutého otvoru vsuneme půl plátku pórku nebo okurku a na něj trojúhelníček z červené kapie. ..
INGREDIENCE: 2 šálky borůvek, 1/2 l mléka, 2 vejce, 30dkg polohrubé mouky, 8-10 dkg cukruPOSTUP PŘÍPRAVY: V mléce rozkvedláme žloutky , cukr, sůl přidáme mouku a tuhý sníh z bílků. Nakonec lehce vmícháme borůvky.Pečeme jako normální lívance. ..
INGREDIENCE: 1 očištěná slepice a vnitřnosti ze slepice, 800 g oloupaných brambor, 50g rýže, 150g cibule, 100g másla, sůl a mletý pepř, špetka mleté papriky, petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: očištěnou a vypranou slepici osolíme, nadijeme, zašijeme, několikrát propíchneme vidličkou a dáme vařit do přiměřeného množství vařící osolené vody. Nádivku si připravíme v kastrole, kde osmahneme na másle drobně krájenou cibuli, přidáme opranou rýži a dusíme do poloměkka. Vnitřnosti ze slepice nakrájíme na m ..
INGREDIENCE: 100g rybízové zavařeniny, 100g malinové zavařeniny, 1 lžíce hořčice, 1 citrón, špetka soli a jalovce, 3 lžíce červeného vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Rybízovou a malinovou zavařeninu, hořčici, citrónovou kůru, sůl a jemně utlučený jalovec smícháme. Přilijeme červené víno a mícháme až vznikne hustá, ale tekutá omáčka (můžeme přidat trochu vody). ..
INGREDIENCE: 1 l mléka 50 g mouč. cukru, 20 g droždí, 2 vejce, trochu soli, 400g hladké mouky, povidla, kysaná smetana, tuk.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, cukr, sůl a vejce vložíme do mísy, v mouce uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, trochu cukru a zalijeme malým množstvím vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek. Potom přilijeme zbývající mléko a vymícháme poměrně husté těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Když je těsto nakynuté, pečeme v lívanečníku lívance po obou stranách. Hotové ..
INGREDIENCE: 2 vepřové jazyky, sůl, několik zrnek pepře, popř. i 150 g kořenové zeleniny, 60 g másla, trochu kmínu a 1-2 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté jazyky vaříme s pepřem v osolené vodě, nejlépe s přidáním kořenové zeleniny, doměkka. To trvá asi 1 hodinu. Vařené jazyky vyjmeme, ve studené vodě krátce zchladíme a ihned, tj. ještě teplé, je stoupneme, očistíme a necháme vychladnout. Z každého jazyku podélně nakrájíme čtyři plátky, osolíme je a v pánvi na rozehřátém másle s kmínem a u ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA