POSTUP PŘÍPRAVY: Z asi 2,5 kg zelí si odložíme 4 listy, zelí rozkrájíme na 1 cm plátky a ukládáme do 3 l sklenic, na dno dáme 2 listy vrstvu nakrájeného zelí – česnek – feferonku a takto opakovat do naplněni sklenice navrch dáme opět 2 listy a ztížíme. Uvaříme deko podle návodu i s cukrem, vychladíme a zalijeme zelí. Necháme uležet asi 3 týdny podle teploty. ..
INGREDIECE: 400 g fazolí, 400 g kysaného zelí, 150g rajčat, 100 g sádla, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 100 g cibule, špetka kmínu, zelená petrželová nať.POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočené fazole uvaříme do měkka. Kysané zelí překrájíme a vaříme zvlášť. Cibuli oloupeme, nakrájíme jemně a na pánvičce na sádle osmahneme do růžova, zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou. Pak vymastíme přiměřeně velký pekáček, smísíme fazole s cibulovou jíškou, kysaným zelím, nakrájenými ..
INGREDIENCE:250g čerstvých hub, 1 malá cibule, 50 g másla, petrželové nať, mletý pepř, sůl, 1,5 dl kysané smetany, 400g vařených oloupaných brambor, 2 vejce uvařená natvrdo, 40g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, opláchnuté houby pokrájené na hranolky nebo na plátky podusíme na drobné pokrájené cibuli a másle. Směs osolíme, opepříme a přidáme rozsekanou petrželku. Sejmeme z plotýnky a vmícháme smetanu. Vše nalijeme na pokrájené brambory, rozložené v nádobě z ohnivzdorného skla, vymazané más ..
INGREDIENCE: 600g smržů nebo hřibů, sůl, hladké mouka, 2 vejce, strouhanka, tuk na smaženi.POSTUP PŘÍPRAVY: Tímto způsobem lze upravit jen velké druhy hub. Houby očistěme a povaříme 15 minut ve slané vodě. Vyjmeme je z vody, necháme odkapat a vychladnout. Obalíme je v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme v horkém tuku. ..
INGREDIENCE: 150 g očištěných žampiónů nebo hříbků, 30 g másla na podušení, 50 g másla, 40 g cibule 50 g hladké mouky 3/4 1 světlého vývaru z hovězího masa, 60 g libové šunky, sůl a 2 žloutky.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nadrobno pokrájíme a na másle je udusíme. Z másla, jemné nakrájené cibule a mouky si připravíme světlou jíšku, postupné ji podléváme studeným vývarem a za stálého míchání asi 10 minut povaříme. Pak přidáme podušené houby, nadrobno nakrájenou šunku, osolíme a vaříme za občasného míchán ..
INGREDIENCE: 3/4 l základní omáčky bílé, 150g čerstvých hub, 40g másla, 40g cibule, 100g šunky, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na tenké plátky a na rozehřátém máslo s nadrobno nakrájenou cibulkou podusíme. Podušené houby vložíme do připravené základní omáčky a asi 10 minut povaříme. Do hotové omáčky dáme na drobné kostičky nakrájenou šunku, podle chuti osolíme, opepříme a ještě krátce zavaříme. Jednotlivé porce posypeme jemně rozsekanou petrželkou. Podáváme ji k masu, těstoviná ..
INGREDIENCE: 250 g očištěných čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, březnovka, májovka, holubinky, hřib hnědý a plstnatý, muchomůrka růžovka, čirůvka zelánka), 50 g oleje, 20 g cibule, 5 g petrželky, 3 stroužky česneku, 7 dl bílého přírodního vína a 12 odpeckovaných oliv. 1 l světlého vývaru z hovězího masa, 250 g tvrdších rajčat, sůl, popř. trochu mletého pepře. NA JÍŠKU: 80 g másla a 70 g mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme olej, přidáme na tenké plátky nakrájené houby, nadrobno nak ..
INGREDIECE: 250 g hub, 60 g sádla, 250 g makarónů, sůl ,100g pražské šunky, l,5dl kysané smeteny, 2 žloutky, 80g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a na plátky pokrájené houby podusíme na sádle. Makaróny rozlámeme na kratší kousky a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, propláchneme je ve studené vodě a necháme odkapat. Drobné pokrájenou šunku promícháme s dušenými houbami, smetanou, žloutky, solí a makaróny. Směs rozložíme do nádoby z jenského skla, posypeme strouhaným sýrem, v horké troubě ..
INGREDIENCE. 500g hub, 1/2 citrónu, 300g bílé veky, 80g másla, mletý pepř, tvrdý sýr, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Celé houby opláchneme a uvaříme v mírné osolené vodě s přídavkem citrónové šťávy. Nakrájíme je včetně třeňů na tenké plátky. Plátky veky potřeme změklým máslem, poklademe houbami, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a pečeme několik minut v grilu nebo v horké troubě. Ozdobíme petrželkou a podáváme. ..
INGREDIENCE: Těsto: 250 g másla, 500 g hladké mouky, 1 bílý jogurt, mouka na vyválení. Náplň: 5 banánů, 400 g sýra na strouhání.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, mouku a jogurt zpracujeme na hladké těsto. Necháme ho nejméně 1/2 hodiny v chladu odpočinout. Potom ho vyválíme na plát a upravíme do pekáčku nebo formy, propícháme vidličkou. Na těsto dáme část rozstrouhaného sýra, potom poklademe na kolečka nakrájenými banány a povrch opět posypeme zbylým rozstrouhaným sýrem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě dozla ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA