INGREDIENCE: 200 g hladké mouky 4 vejce, 1/4 l mléka, sůl, 200 g čerstvých hub (mimo ryzce všechny druhy jedlých hub), 40 g másla na dušeni hub, 200 g póru, 700 g uzeného vařeného masa nebo zbytků z pečeně a 100 g sádla nebo oleje na pečení.POSTUP PŘÍPRAVY: Z rozkvedlaných vajec, mouky, mléka a soli si připravíme řídké těstíčko, které metlou dobře prošleháme. Houby nakrájíme na tenké plátky a na rozehřátém másle je podusíme. Očištěný a omytý pór nakrájíme na tenká kolečka, a to hlavně jeho bílou ..
INGREDIENCE: 8 středně velkých čerstvých červených paprik, 40 g másla, ve slané vodě uvařená menší růžice květáku, půlka vařeného nebo pečeného kuřete a asi 100g osmažené strouhanky. Na houbovou omáčku: 40 g másla, 30 g hladké mouky, 1/2 l drůbežího vývaru nebo vývaru připraveného z kostky slepičího bujónu,100 g očištěných čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, světlé houby hřibovité), 30 g másla na dušení hub, sůl, trochu muškátového květu a 1 dl sladké smetany. 40 g másla na pokapání pokrmu.POS ..
INGREDIENCE: 2 středně velké okurky. Na nádivku: 300 g čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé nebo jiné hřibovité houby, muchomůrky růžovky), 40 g cibule, 10g petrželky, 30 g másla, 300 g vařeného nebo pečeného vepřového anebo telecího masa, 2 žemle, 2 dl mléka, 3 žloutky, sůl, trocha mletého pepře nebo muškátového oříšku a strouhanka. Na omáčku: 30 g másla, 20 g hladké mouky, trochu petrželky, 10g cibule, lžíce kopru, 10g mleté sladké papriky, sůl, 2 lžíce citrónové šťávy nebo octa, 1/4 l vývaru ..
INGREDIENCE: 600 g čerstvých zelených fazolek (nebo sklenice sterilovaných fazolek),vývar z kostí hovězích, nebo vývar připravený z kostky masoxu, 40 g másla, 30 g cibule, 30 g hladké mouky, 10 g mleté sladké papriky, petrželka, 2 stroužky utřeného česneku, 300 g očištěných čerstvých hub (hřiby pravé, houby hřibovité, klouzky, lištky), 1 dl kysané smetany, půl lžičky cukru, lžíce octa a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné fazolky nakrájíme šikmo na proužky a uvaříme v malém množství vývaru téměř doměk ..
INGREDIENCE: 40 g slaniny, 20 g másla, 20 g cibule, 400 g očištěných čerstvých bedel, 150 g lančmítu, sůl, mletý pepř. Na jíšku: 40 g másla, 40 g hladké mouky, 3 dl světlého vývaru z hovězího masa nebo vývaru připraveného z kostky hovězího bujónu, 300 g sterilovaných zelených fazolek a citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme máslo, zpěníme v něm nadrobno nakrájenou cibuli, k tomu vložíme na větší kusy pokrájené bedly, na nudličky nakrájený ..
INGREDIENCE: 200 g očištěných čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé nebo světlé houby hřibovité), 10 g másla a petrželka, 700 g čerstvého nebo 500 g sterilovaného chřestu a sůl. Na jíšku: 40 g másla a 40 g hladké mouky, 3 dl vývaru z chřestu, trochu muškátového květu, petrželka, citrónová šťáva, 2 čerstvé žloutky a 1 dl mléka na zjemněni.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozehřátém másle zpěníme jemně rozsekanou petrželku, k ní přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme a doměkka udusíme. Oloupaný c ..
INGREDIENCE: 500 g kapusty, 40 g cibule, 40 g másla, 750 g očištěných čerstvých hub (houby hřibovité, křemenáče kozáky klouzky nebo houby ve směsi), 250 g točeného salámu, asi 50 g strouhanky, 2 stroužky česneku, sůl, trocha mletého pepře, 20 g másla na vymaštění a 20 g strouhanky na vysypání kastrolu. Na palačinkové těstíčko: 1/4 l mléka, 2 vejce, 700 g hladké mouky, 50 g nastrouhaného bochníkového sýra, sůl a trochu másla na pokropení pokrmu.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kapustu v osolené vodě kr ..
INGREDENCE: 250 g očištěných čerstvých hub, 40 g másla, sůl, mletý pepř, 500 g kapustiček, 150g vařeného uzeného bůčku, 3 dl bešamelové omáčky, 2 žloutky, 60g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu a trochu tuku na vymaštění tvořítka.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle je doměkka udusíme. Udušené osolíme a slabě opepříme. Očištěné a omyté kapustičky vložíme do osolené vařící vody a bez pokličky je vaříme. asi 12 minut tj. téměř doměkka. Ohnivzdornou mísu vymastíme más ..
INGREDIENCE: 8 zelených paprik, 400g čerstvých hub (pečárky, hřiby pravé nebo tužší hřibovité houby), 60 g cibule, 50 g oleje, 1 dl smetany, 20 g hladké mouky, 200g šunkového salámu a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do světle žluta, přidáme očištěné, semen zbavené a na nudličky nakrájené papriky, zakryjeme pokličkou a dusíme. Po chvíli přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme doměkka. Nakonec směs zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, ..
INGREDIENCE: 500 g kapusty, sůl, voda, 60 g másla, 50 g cibule, 150 g očištěných čerstvých hub (klouzky, křemenáče, kozáky, holubinky opěnky, čirůvky zelánky nebo houby ve směsi), mletý pepř a 4 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a v osolené vodě uvařenou kapustu scedíme a nakrájíme na nudličky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a asi 6 minut dusíme. K tomu pak přidáme nakrájenou kapustu, trochu vše osmažíme, nak ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA