Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | TRADIČNÍ VELIKONOČNÍ BERÁNEK III

INGREDIENCE: 240 g polohrubá mouka, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 4 bílky, 4 žloutky, citrónová kůra, citrónová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy dáme 2 vejce, žloutky, vanilkový a krupicový cukr, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků. Troubu předehřejeme na 190°C. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme. Beránk ..

SEKANÁ | VELIKONOČNÍ FAŠÍRKA

INGREDIENCE: Po 300 g mletého hovězího, vepřového, uzeného, koření do mletého masa, 1 houska, mléko, cibule, 2 vejce, 50 g anglické slaniny, bobkový list, celý pepř, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme namočenou housku, najemno nakrájenou a spařenou cibuli, vejce a jeden žloutek. Osolíme, přidáme koření a důkladně propracujeme. Vytvoříme dvě šišky, které dáme do pekáčku, potřeme je rozšlehaným bílkem, poklademe nakrájenou slaninou, proložíme kořením a upečeme. ..

STARÉ RECEPY | POLÉVKA CHLEBOVÁ (Recept z třicátých let minulého století)

INGREDIENCE: 50gchleba, 30g zeleniny, 1g kmínu, 10g cibule, 50g kyselého mléka, vejce, 5g másla, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Starší chléb a zeleninu povaříme ve vývaru z kmínu a cibule, pak prolisujeme. Do hotové polévky přidáme kyselé mléko s rozkverlaným vejcem, čerstvé máslo a pažitku. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ KROKETY S MEDEM

INGREDIENCE: asi 300 g vařených brambor, 60 g hrubé mouky, 2 vejce, lžíce moučkového cukru, 1 šálku mléka, sůl, rostlinný tuk nebo olej, med, moučkový a vanilkový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané studené brambory nastrouháme do mísy, přidáme mouku, 2 žloutky, cukr, mléko a špetku soli. Vymícháme těsto a zlehka zašleháme tuhý sníh z bílků. Na pánvi rozpálíme tuk, lžičkou vykrajujeme z těsta kousky, které osmažíme po obou stranách dozlatova. "Bramborky" rozdělíme na talíře, hustě pok ..

DRŮBEŽ KACHNA | KACHNA PODLE POSLEDNÍ MÓDY

POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu posolíme a v troubě opečeme na obou stranách do hněda. Na pánvi podusíme cibuli, česnek, celer a mrkev, přidáme rajský protlak a necháme lehce zhnědnout. Přilijeme horkou vodu a na tento základ položíme kachnu, kterou dusíme. Když je měkká, vyjmeme ji, šťávu propasírujeme, osolíme a okořeníme pepřem a tymiánem. Přidáme pomerančový likér a zjemníme kyselou a sladkou smetanou. Na kachnu položíme malé kousky másla a dopečeme v troubě do křupava. Rozporcujeme ji, p ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | JAK VYLEPŠIT TĚSTO

Do těsta na buchty nebo na kynutou bábovku můžete do mouky prosít půl balíčku pudinkového práškus vanilkovou příchuti. Pečivo pak bude krásně žluté a bude příjemně vonět. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | CHUŤ I BARVU POLÉVKY

Polévku z kostí nebo malého kousku masa zlepšíme, dáme-li do ní vařit neoloupanou malou, v tuku do zlatova opečenou cibulku. ..

SALÁTY | JARNÍ PIKANTNÍ SALÁT

INGREDIENCE: 2 kedlubny, svazek ředkviček, svazek mladé mrkvičky, svazek naťové cibulky zálivka: 1/2 šálku vody, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, citrónová šťáva nebo l až 2 lžíce vinného octa, na přelití l kelímek jogurtu a 50 g strouhaného sýra nebo tvarohu. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu dobře omyjeme, mrkev oškrábeme a vše pokrájíme na tenká kolečka. Smícháme se zálivkou, rozdělíme do misek, přelijeme jogurtem a na povrch nastrouháme sýr. ..

RÝŽE | RÝŽE SE ZELENINOU

INGREDIENCE: 300 g rýže, sůl, 40 g tuku, 1 cibule, hřebíček, 6 zelených paprik, 8 rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku s cibulí podusíme paprikové lusky nakrájené na tenké. nudličky, přidáme rozkrájená rajčata, trochu pepře, sůl. Když je zelenina měkká, smícháme ji s dušenou rýží. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ NÁKYP S UZENINOU

INGREDIENCE: 600g brambor, 3 cibule, 2 lžíce přeškvařeného másla, 400g libového salámu, 1/8 l rajčatové šťávy, sůl, ml. bílý pepř, 100g uleželé goudy, 1 lžička sušeného rozmarýnu, tuk do formy POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory vaříme ve slupce asi 15- 20 minut, oloupeme je a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi zahřejeme1 lžíci tuku a cibuli na něm do zlatova usmažíme. Salám a brambory nakrájíme na plátky. Rajčatovou šťávu osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme najemno. Vymastíme ohniv ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz