Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | ŽAMPIÓNY VE VINNÉM TĚSTÍČKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: V misce vyšleháme 100ml mléka se 2 vejci a 100ml bílého vína. Osolíme a podle potřeby přidáme trochu polohrubou mouku. Vymícháme jemné těstíčko, ve kterém obalíme 500g očištěných žampiónů. Smažíme na směsi másla a oleje do zlatova. ..

KOŘENÍ | SMĚSI KOŘENÍ.

ANGULA -– do gulášů, polévek a na kuře.ČÍNSKÁ SMĚS -– orientální kuchyně a na minutky.DIVOČINA -– na úpravu zvěřiny a na svíčkovou.GRILOVACÍ KOŘENÍ -– na kuřata a na minutky.HOVĚZÍ NA DIVOKO -– na hovězí maso a na zvěřinu.IDEAL SMĚS -– na polévky, ragú a bezmasá jídla.KARBANÁTEK -– na mletá masa a na bramboráky.KLOBÁSOVÁ SMĚS -– na klobásy a na bílá masa.KUŘE A LA BAŽANT -– na kuře a na králíka.MLETÁ MASA -– čevabčiči, sekaná a na nádivky.ORIENTÁLNÍ SMĚS -– kuře, rýže a na minutky.PAŠTIKOVÉ KOŘE ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | STIFADO ZE ZAJÍCE (S agos stifado-Řecko).

INGREDIENCE: 800g zadní části zajíce, 1 lžička hl. mouky, 1 lžíce oleje , 300 g cibule zelňačky, 4 dl bílého vína, 300 g rajčat, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, hlavička česneku, 1 lžička cukru, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Maso ze zajíce odblaníme, nakrájíme na stejnoměrné porce, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pekáček do trouby dáme olej, rozpálíme a opečeme zajíce po obou stranách. Maso vyjmeme a na tuku osmažíme Cibulku, přilijeme víno, vložíme zpět maso, přidáme oloupaná rajčata zbavená jader, ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | STEHNA Z KROCANA NA ZÁZVORU.

INGREDIENCE: 4 krocaní stehna, 150g másla, 4 cibule, podle chuti sůl, špetka mletého pepře, 1 lžička mletého zázvoru, 1 l smetany, I lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná krocaní stehna vypereme, osolíme, opepříme a pečeme na másle do růžova. Pak vyndáme a na zbývajícím tuku osmahneme do zlatova jemně krájenou cibuli, zaprášíme zázvorem, zalijeme vodou, přidáme opečená stehna a dusíme v troubě pod pokličkou. Hotové porce vyjmeme, šťávu vysmáhneme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, zasmahn ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | SIS KEBABI - SMĚS NA ROŽNI (Turecko).

INGREDIENCE: 200 g zadního skopového masa, 200 g skopových jater, 200 g skopových ledvinek, 200 g cibule, 200 g rajčat, 100 g zelených paprik, 2 lžíce oleje, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové zadní maso nakrájíme na díly, srovnáme paličkou, játra a ledvinky také nakrájíme a střádavě napichujeme na kovovou jehlu. Na každou porci kousek skopového masa, kousek zelené papriky, kousek cibule, kousek jater, kousek cibule, dílek rajčete, pak kousek skopových ledvinek a opakujeme, až jsou všechny jehly pl ..

SALÁTY | RYBÍ SALÁT Z NAKLÁDANÝCH SLEĎŮ.

INGREDIENCE: 300 g nakládaných sledů v kyselém nálevu 3-4 vařené brambory, 2 sladkokyselé okurky, 1-2 jablka, 1 rajče, kopr nebo pažitka, lžíce citrónové šťávy, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Sledě nakrájíme na dílky, uvařené a oloupané brambory· nakrájíme na kostky, stejně tak sladkokyselé okurky a oloupaná jablka, rajčata nakrájíme na dílky. Suroviny vložíme do salátové mísy, zakapeme citrónovou šťávou, podle chuti mírně osolíme a lehce promícháme. Salát necháme vychladit a rozležet. Podáváme zdobe ..

MASO TELECÍ | SMAŽENÉ TELECÍ ŘÍZKY PO BOLOŇSKU.

INGREDEINCE: 500 g telecího masa z kýty, 40 g másla, 150 g tvarohu, 2 vejce, sůl, strouhaný muškátový oříšek, 100 g netučného měkkého salámu, 1 lžička sekané petrželky, hladká mouka, strouhanka na obalení, olej na smažení, 1 citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa osolíme a opečeme na másle z obou stran. Necháme je vychladnout na ploché míse a zatížíme je, aby zůstaly rovné, Po vychladnutí je nakrájíme na pruhy asi 6 cm dlouhé a 4 cm široké. Odřezky umeleme. Tvaroh utřeme se žloutkem, soli, špetko ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | VÍDEŇSKÉ ROŠTĚNKY.

INGREDIENCE: 6 roštěnek nakrájených z nízkého roštěnce, sůl, mletý pepř, 90g hl. mouky, 120 a 40 g sádla, 150 g cibule, 30 g másla a trochu vývaru z hovězího masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Okraje roštěnek, popř. i šlachovité blány v mase několikrát nařízneme, aby se roštěnky při pečení nekroutily, pak je naklepeme, osolíme, opepříme, shrneme do původního tvaru a na jedné straně je poprášíme moukou. V pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme do něho připravené roštěnky a. pečeme je nejdříve na omoučené straně, ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | VÍDEŇSKÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 6 řízků po 120 g nakrájených z malého ořechu nebo vrchního šálu telecí kýty, sůl, 80g hr. mouky, 2 vejce, asi 200g prosáté strouhanky a 200g sádla nebo oleje, hlávkový salát a citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky nejdříve na okraji nařízneme, pak je dotenka naklepeme (asi na pět milimetrů tloušťky), osolíme, obalíme nejdříve v mouce, kterou upěchujeme, pak je omočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec lehce obalme ve strouhance. Obalené řízky vložíme do dobře rozehřátého tuku a smažíme je ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | KOROPTEV S CITRÓNOVOU ŠŤÁVOU (Jugoslávie).

INGREDIENCE: 4 koroptve, podle chuti sůl, 200 g slaniny, 100 g cibule, špetka tymiánu, 1 l vývaru, 2 citróny. POSTUP PŘÍPRAVY: Oškubané, vykuchané, opálené a vyprané koroptve osolíme a dáme do kastrolku s nakrájenou slaninou, cibulí a tymiánem a dusíme do měkka. Pak přidáme hovězí vývar, trochu vyprané a nastrouhané citrónové kůry, všechnu šťávu a vše ještě podusíme, koroptve vyndáme, šťávu vysmahneme do tuku, koroptve naporcujeme a přeléváme výpekem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz