Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | GRILOVANÁ RYBÍ SMĚS.

INGREDIENCE: 300 očištěného kapra, 300 g rybího filé, 3 lžíce oleje, 30 g másla, 2 lžíce kečupu, worcester, hl. mouka, mletá paprika, sůl, 4 dílky citrónu.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra i rybí filé nakrájíme na čtyři porce, osolíme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a opečeme na pánvi po obou stranách v rozehřátém oleji. Pak rybu vyjmeme do oleje po opékání přidáme máslo, 6 lžic vody, kečup a několik kapek vorčestru a za stálého míchání necháme zhoustnout. Opečené porce ryb urovnáme na nahřáté ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | HOVĚZÍ MASO NA HŘEBÍČKU.

INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, 50g staniny, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 30 g cibule, 2 stroužky česneku, 6 hřebíčků, trochu oregana, 0,2 1 červeného přírodního vína, 500g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso protkneme polovinou množství slaniny nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a po všech stranách maso opečeme v.rozehřátém oleji. Přidáme zbytek nakrájené slaniny, drobně nakrájený česnek a cibuli, hřebíček, oregano, krátce osmahneme, zalijeme červeným vínem a z poloviny je ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | RAKOUSKÁ SLEPIČÍ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1 1 l vody, čtvrtka slepice, sůl, trochu koriandru, 200 g květáku, 250 g vařených brambor, 50 g sterilovaného zeleného hrášku. Jíška: 60 g másla a 40 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, koriandr, popřípadě i 100 g kořenové zeleniny a uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě očištěný květák. Potom připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme scezeným vychladlým slepičím vývarem a za stálého míchání asi 15 až 20 min ..

ZELENINA | LILEK PEČENÝ SE SÝREM (Rumunsko).

INGREDIECE: 1 kg lilku, 60 g másla, 200 g tvrdého sýra, 40 g strouhané housky. POSTUP PŘÍPRAVY: Lilek upečeme vcelku v troubě, za stálého otáčení. Hotový je měkký a slupka je černá, ale není spálená. Ještě horký lilek oloupeme, pod tekoucí vodou opláchneme, položíme na prkénko a mírně utěrkou pomačkáme, aby vytekla šťáva, osolíme a ponecháme vcelku. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, obložíme plátky sýra ze všech stran, přidáme lilky, urovnáme, pokapeme máslem a posypeme zbylým strouhaným sýr ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KUŘECÍ NUDLIČKY SE ŽAMPIÓNY A JÁTRY.

INGREDIENCE: 400g kuřecích řízků, 100g kuřecích nebo vepřových jater, 150g žampiónů, olej, 1 lžíce kečupu, 1 dl bílého vína, několik lžic světlého vermutu, sůl, worcester, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, játra odblaníme a nakrájíme na nudličky nebo na tenké plátky, žampióny na kousky. Kuřecí nudličky vložme na rozehřátý olej, za stálého míchání krátce opečeme, přidáme játra, opět asi minutu vše opékáme, pak přidáme žampióny a opékáme ještě 4 minuty. Vmícháme kečup ..

OMÁČKY | CIBULOVÁ OMÁČKA 2.

INGREDIENCE: 4 jablka, 4 lžíce octa, 2 cibule, 3 lžíce cukru,1/2 lžičky pálivá papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka s octem rozmixujeme a přidáme kousky cibule, cukr a papriku. Domixujeme, je-li třeba přidáme nepatrně vodu a podáváme dobře promíchané. ..

MOUČNÍKY DORTY | DORT HODINY.

INGREDIENCE. Tuk na vymaštění formy, 6 vajec (oddělená), 180 g cukru, 150 g polohrubé mouky.NA NÁPLŇ: 1/2 balíčku čokoládového pudinkového prášku na vaření, I/4 l mléka, 1 lžíce cukru 150g malinové zavařeniny.NA OZDOBU: 100g změklého másla, 3 lžíce mléka, 250g moučkového cukru, 150 g barevné dortové rýže pestré bonbony a ovocné želé, lékořicové tyčinky, 1 sušená švestkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 175°C.Vymastíme dno dortové formy o průměru 26 cm. Ušleháme žloutky s cukrem do pěny Z b ..

HOUBY | HOUBOVÉ LÍVANCE.

INGREDIENCE: 150g hlaviček různých hub, 2 stroužky česneku, majoránka, špetka mletého pepře, špetka mletého nového koření, špetka mletého hřebíčku, sůl, 1/2 l mléka, 15g droždí, špetka cukru, 200g hladké mouky, 1 vejce, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme nadrobno a smícháme je s prolisovaným česnekem, majoránkou, mletým pepřem, novým kořením,hřebíčkem a solí. Necháme uležet. Mezitím si připravíme kvásek tak, že do poloviny množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cu ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | BIFTEK DELMONICO.

INGREDIENCE: 4 roštěnky nebo plátky zadního hovězího masa (a 150g), 8 stroužků česneku, 1 1/2 lžíce hrubé soli, trochu vody, 2 lžičky koňaku. POSTUP PŘÍPRAVY: V hlubší míse smísíme česnek jemně prolisovaný s hrubou solí, trochu vody a koňakem.Řezy po obou stranách opékáme po 3-5 minutách. Pak je pomocí vidličky obalíme v česneku. Zmenšíme oheň na grilu a pomalu dopékáme. Během pečení maso ještě potíráme česnekovou marinádou, aby dostatečně nasáklo vůní česneku. Podáváme horké s česnekovým másle ..

HOUBY | MÍCHANÁ VEJCE SE SUŠENÝMI HŘÍBKY.

INGREDIENCE: (Pro 5 osob),10 vajec,50g sušených hříbků nebo jiných hub, 75g tuku, 50g cibule, sůl, zelená petrželová nať, 1/4 l mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené houby namočíme do studeného mléka a necháme 6 hodin máčet, aby dostaly svůj původní objem. Pak je necháme na cedníku dobře odkapat. Na celé dávce tuku osmáhneme do růžova cibuli, přidáme hříbky, osmažíme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a zvolna mícháme až se vejce srazí. Ihned podáváme a každou porci posypeme drobně sekanou zelenou pe ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz