INGREDIENCE: 300 očištěného kapra, 300 g rybího filé, 3 lžíce oleje, 30 g másla, 2 lžíce kečupu, worcester, hl. mouka, mletá paprika, sůl, 4 dílky citrónu.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra i rybí filé nakrájíme na čtyři porce, osolíme, obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a opečeme na pánvi po obou stranách v rozehřátém oleji. Pak rybu vyjmeme do oleje po opékání přidáme máslo, 6 lžic vody, kečup a několik kapek vorčestru a za stálého míchání necháme zhoustnout. Opečené porce ryb urovnáme na nahřáté ..
INGREDIENCE: 500 g zadního hovězího masa, 50g staniny, sůl, mletý pepř, 3 lžíce oleje, 30 g cibule, 2 stroužky česneku, 6 hřebíčků, trochu oregana, 0,2 1 červeného přírodního vína, 500g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso protkneme polovinou množství slaniny nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme a po všech stranách maso opečeme v.rozehřátém oleji. Přidáme zbytek nakrájené slaniny, drobně nakrájený česnek a cibuli, hřebíček, oregano, krátce osmahneme, zalijeme červeným vínem a z poloviny je ..
INGREDIENCE: 1 1 l vody, čtvrtka slepice, sůl, trochu koriandru, 200 g květáku, 250 g vařených brambor, 50 g sterilovaného zeleného hrášku. Jíška: 60 g másla a 40 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou slepici vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, koriandr, popřípadě i 100 g kořenové zeleniny a uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě očištěný květák. Potom připravíme světlou jíšku, postupně ji podléváme scezeným vychladlým slepičím vývarem a za stálého míchání asi 15 až 20 min ..
INGREDIECE: 1 kg lilku, 60 g másla, 200 g tvrdého sýra, 40 g strouhané housky. POSTUP PŘÍPRAVY: Lilek upečeme vcelku v troubě, za stálého otáčení. Hotový je měkký a slupka je černá, ale není spálená. Ještě horký lilek oloupeme, pod tekoucí vodou opláchneme, položíme na prkénko a mírně utěrkou pomačkáme, aby vytekla šťáva, osolíme a ponecháme vcelku. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, obložíme plátky sýra ze všech stran, přidáme lilky, urovnáme, pokapeme máslem a posypeme zbylým strouhaným sýr ..
INGREDIENCE: 400g kuřecích řízků, 100g kuřecích nebo vepřových jater, 150g žampiónů, olej, 1 lžíce kečupu, 1 dl bílého vína, několik lžic světlého vermutu, sůl, worcester, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, játra odblaníme a nakrájíme na nudličky nebo na tenké plátky, žampióny na kousky. Kuřecí nudličky vložme na rozehřátý olej, za stálého míchání krátce opečeme, přidáme játra, opět asi minutu vše opékáme, pak přidáme žampióny a opékáme ještě 4 minuty. Vmícháme kečup ..
INGREDIENCE: 4 jablka, 4 lžíce octa, 2 cibule, 3 lžíce cukru,1/2 lžičky pálivá papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka s octem rozmixujeme a přidáme kousky cibule, cukr a papriku. Domixujeme, je-li třeba přidáme nepatrně vodu a podáváme dobře promíchané. ..
INGREDIENCE. Tuk na vymaštění formy, 6 vajec (oddělená), 180 g cukru, 150 g polohrubé mouky.NA NÁPLŇ: 1/2 balíčku čokoládového pudinkového prášku na vaření, I/4 l mléka, 1 lžíce cukru 150g malinové zavařeniny.NA OZDOBU: 100g změklého másla, 3 lžíce mléka, 250g moučkového cukru, 150 g barevné dortové rýže pestré bonbony a ovocné želé, lékořicové tyčinky, 1 sušená švestkaPOSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 175°C.Vymastíme dno dortové formy o průměru 26 cm. Ušleháme žloutky s cukrem do pěny Z b ..
INGREDIENCE: 150g hlaviček různých hub, 2 stroužky česneku, majoránka, špetka mletého pepře, špetka mletého nového koření, špetka mletého hřebíčku, sůl, 1/2 l mléka, 15g droždí, špetka cukru, 200g hladké mouky, 1 vejce, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme nadrobno a smícháme je s prolisovaným česnekem, majoránkou, mletým pepřem, novým kořením,hřebíčkem a solí. Necháme uležet. Mezitím si připravíme kvásek tak, že do poloviny množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cu ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky nebo plátky zadního hovězího masa (a 150g), 8 stroužků česneku, 1 1/2 lžíce hrubé soli, trochu vody, 2 lžičky koňaku. POSTUP PŘÍPRAVY: V hlubší míse smísíme česnek jemně prolisovaný s hrubou solí, trochu vody a koňakem.Řezy po obou stranách opékáme po 3-5 minutách. Pak je pomocí vidličky obalíme v česneku. Zmenšíme oheň na grilu a pomalu dopékáme. Během pečení maso ještě potíráme česnekovou marinádou, aby dostatečně nasáklo vůní česneku. Podáváme horké s česnekovým másle ..
INGREDIENCE: (Pro 5 osob),10 vajec,50g sušených hříbků nebo jiných hub, 75g tuku, 50g cibule, sůl, zelená petrželová nať, 1/4 l mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené houby namočíme do studeného mléka a necháme 6 hodin máčet, aby dostaly svůj původní objem. Pak je necháme na cedníku dobře odkapat. Na celé dávce tuku osmáhneme do růžova cibuli, přidáme hříbky, osmažíme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a zvolna mícháme až se vejce srazí. Ihned podáváme a každou porci posypeme drobně sekanou zelenou pe ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA