INGREDIENCE: 3 balíčky dětských piškotů, kompotované višně, brandy.Krém: 1 l smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 150g měkkého tučného tvarohu, 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce mouč. cukru, 1 balíček vanil. cukru, kompotované višně.Poleva: 100g čokolády na vaření, 1/8 l smetany ke šlehání.Ozdoba: 1/8 l smetany ke šlehání, 1 balíčku ztužovače šlehačky kompotované višně.POSTUP PŘÍPRAVY: Piškoty lehce pokapeme trochou nálevu z kompotu smíchaného s brandy. Do dortové formy vyložené alobalem sklád ..
INGREDIENCE: 600 g celeru, 150g cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžičky hladké mouky, 2 lžíce bílého vína, 1 l vývaru z celeru, podle chuti sůl a mletý pepř, zelená petrželová nať, 1 bobkový lis, lžíce másla, 150g čerstvých hříbků. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky a uvaříme v co nejmenším množství osolené vody do poloměkka. Vyjmeme z vody a na sítu necháme odkapat. Cibuli jemně nakrájíme a podusíme na sádle, zaprášíme moukou a osmahneme, pak zalijeme vývarem z celeru, rozšl ..
INGREDIENCE: 300gkukuřičné mouky, 1 litr vody, 60gsádla, 1 cibule, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do vařící osolené vody dáme polovinu sádla a rozšleháme kukuřičnou mouku. Vaříme za stálého míchání, až se těsto začne odlepovat ode dna. Pak z těsta vykrajujeme polévkovou lžící noky. Podáváme jako přílohu, posypané na sádle usmaženou najemno krájenou cibulkou. ..
INGREDIENCE: 150g krupice, 50g másla, 50g cukru, 1 l mléka, 50g ořechů. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větším kastrolu upražíme do hněda na rozpáleném másle krupici. Zvlášť připravíme mléko, které svaříme s cukrem. Jakmile je krupice hotová, přidáme k ní svařené mléko s cukrem, rychle zamícháme, přiklopíme a necháme na okraji plotny. Krupicový nákyp plníme do vypláchnutých formiček, necháme zchladnout a podáváme na talířku, zdobený ořechy. ..
INGREDIENCE: 4 horní stehna, sůl, 4 plátky anglické slaniny, 4malé plátky šunky, 2 sterilované okurky, kousek červené papriky, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Stehna vykostíme a jemně rozklepeme do rovných plátků. Osolíme je poklademe slaninou, šunkou, hranolky okurek a nudličky papriky. Stočíme je v závitky, upevníme jehlami nebo špejlemi a osolíme i na povrchu. Vložíme je na rozehřátý olej a máslo, krátce podusíme bez podlévání, pak podlijeme vývarem a dusíme do změknutí. ..
INGREDIENCE: 4 porce štiky po 150 g, sůl, mletý pepř, citrón, 80g oleje, 120g strouhaného sýra, nejlépe parmazánu, 80 g másla a 20 g strouhanky.POSTUP PŘÍPRAVY: Z porcí štiky stáhneme kůži, pak je osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a postavíme na půl hodiny do chladu. Potom je na pánvi v rozpáleném oleji po obou stranách prudce opečeme. Opečenou štiku narovnáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, hustě posypeme strouhaným sýrem a strouhankou, pokapeme máslem a v horké troubě dorůžov ..
INGREDIENCE: 2 bažanti, 60 g slaniny bez kůže, 20 g másla, podle chuti sůl; špetka mletého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Oškubané bažanty vykucháme, opálíme, čistě vypereme, prošpikujeme poloviční dávkou slaniny, osolíme, opepříme, nasekáme jednotlivé porce, které potíráme slaninou a pečeme po obou stranách na pomaštěném roštu. Když je maso měkké, ihned podáváme s kouskem syrového másla. ..
INGREDIECE: 250 g mladé cibule s natí, 250g mladého česneku s natí, 200g rajčat, špetka soli, 2 lžíce oleje, trochu octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Mladou cibuli a česnek vypereme, necháme odkapat a nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odležet. Šťávu, kterou zelenina pustila scedíme a přidáme na kolečka nakrájená rajčata, vše pokapeme octem a olejem. ..
INGREDIENCE: 300g prorostlého bůčku, 100g tvrdého sýra, ml. sl. paprika, ml. pepř, sůl, tymián nebo bazalka, 2 vejce, mléko, hl. mouka, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček vykostíme, jemně umeleme, přidáme jemně nastrouhaný sýr, koření, sůl, 1 vejce, 3 lžíce mléka a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce asi 2 hodiny uležet, pak z ní uděláme menší tenké řízky. Ty postupně ponoříme středně hustého těstíčka připraveného z 1 1 vejce, 3 lžic mléka a asi 4 lžic mouky (těstíčko má být tro ..
INGREDIENCE: 250g širokých nudlí, sůl, 80g másla flory, strouhanka, 500g měkkého tvarohu, 3 vejce, 120g mouč. Cukru, 2 lžíce rozinek, 1 dl mléka, mouč. a vanilkový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Nudle uvaříme , scedíme a dáme okapat. Tvaroh rozmícháme se dvěmi vejci, cukrem a rozinkami. Nudle promastíme části flory, třetinu vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané formy, pokryjeme polovinou tvarohové nádivky, poklademe třetino nudlí, zbytkem nádivky a nudlí. Pokapeme tukem a pečeme ve stř ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA