Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ BŮČEK | HOLANDSKÝ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 500g vepřového bůčku, 200g strouhaného sýra, 2dl mléka, sůl, pepř, 2 vejce, mouka, strouhanka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček zbavený chrupavek a kůže umeleme na masovém strojku, přidáme sůl a mléko a necháme odležet v chladničce. Pak do masa vmícháme strouhaný sýr a tvoříme oválné placičky, které obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Obalené řízky smažíme na oleji a podáváme s bramborem, kaší a zeleninovým salátem. ..

RYBY PSTRUH | PSTRUH PO SAVOJSKU.

INGREDIENCE: 4 pstruzi, sůl, mletý pepř, hl. mouka na obalení, 240 g másla, 1 lžíce oleje, 500 g čerstvých hub, 1 lžíce sekané petrželky, 3 lžíce strouhanky, máslo na vymaštění misky.Omáčka: 50 g cibule, 100 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Pstruhy vykucháme, omyjeme, osušíme, uvnitř i na povrchu osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme z obou stran na 150 g másla na velmi mírném ohni. Na 50 g másla a 1 lžíci oleje podusíme očištěné, oprané a na tenké plátky nakrájené houby, osolíme je, opepříme a ..

ZELENINA | PÓREK S VEJCI.

INGREDIENCE: 10 silnějších pórků, sůl, špetka mletého pepře, 3 dl vody, 1 lžíce hl. mouky, 8 vajec, 80 g másla, špetka mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Spodní bílou část pórku očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a několik minut necháme dusit na másle. Pak zaprášíme moukou, sladkou paprikou, přidáme pepř a sůl, osmahneme, zalijeme vodou a dusíme, až pór změkne a voda je vyvařená na největší možnou míru. Rozšleháme vejce a vmícháme je opatrně do pórku. Když ztuhnou je pokrm hotový. Ihned podáváme ..

OMÁČKY | TATARSKÁ OMÁČKA.

INGRDIENCE: 1 vejce, asi 150 g oleje, trochu citrónové šťávy či octa, lžička hořčice, sůl, trochu bílého pepře, několik kapek Worcesterové omáčky: na vmíchání- 10 g cibule, 1/2 malé sladkokyselé okurky, trochu sardelové pasty, kapary, trochu citrónové kůry, možno přidat zelenou petržel či pažitkuPOSTUP PŘÍPRAVY: V mixéru uděláme majonézu, ochutíme, ale neředíme. Přílohy bud ručně rozkrájíme a pak vmícháme do hotové omáčky, nebo je jen velice krátce , rozmixujeme; musí zůstat hrubší, delším mixov ..

OMÁČKY | LEVNÁ NASTAVENÁ MAJONÉZA.

INGREDIENCE: 1/8 litru mléka, 30g hl. mouky, 1 žloutek, 10 až 30g oleje, ocet či citrónová šťáva,cukr, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Do mixéru dáme žloutek s cukrem,solí a citrónovou šťávou a přikapáváme olej. Pak přidáme po částech prochladlou vařenou kaši a důkladně mixujeme. ..

SPECIALITY ZVĚŘINA | PEČENÁ PERLIČKA.

INGREDIENCE: 1 perlička, 100 g másla, 100g slaniny, 2 cibule, 5 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 lžička hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vypranou mladou perličku špikovací jehlou protkneme slaninou, osolíme a dáme péci na drobně krájenou cibuli se slaninou, máslem a kořením. Při pečení poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, perličku vyndáme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Hotovou šťávu nec ..

POLÉVKA RŮZNÁ | FRANCOUZSKÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: Králičí předek a játra, 1 menší cibule, 40 g másla, 150 g kořenové zeleniny, 2 žemle, 2 c1 olivového oleje, 2 dl červeného vína, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě doměkka uvaříme králičí předek. Maso pak vykostíme a nadrobno rozkrájíme. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní rozkrájené maso, rozetřená syrová králičí játra a společně osmahneme. Pak všechno zalijeme procezeným vývarem z masa, přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, ..

ZVĚŘINA DIVOČÁK | KANČÍ KÝTA PO VINAŘSKU.

INGREDIENCE: 400 g kančí kýty bez kosti, 60 g másla, 100 g uzeného bůčku, 100 g cibule, podle chuti sůl, 5 kuliček celého pepře, 1 dl červeného vína, 1 lžička hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: pro tuto úpravu je vhodný mladý kus, a proto maso nenakládáme. Kančí kýtu opereme, vysušíme v čisté utěrce, protýkáme uzeným bůčkem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle, pak maso vyndáme z kastrolu a přidáme jemně krájenou cibulku, osmahneme, opepříme, opečenou prošpikovanou kýtu podlijeme trochu vod ..

PŘÍLOHY | HALUŠKY (Rumunsko).

INGREDIECE: 80g másla, 300g hrubé mouky, 4 vejce, 8 dl vody, zelená petrželová nať, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu osolíme, přidáme máslo a necháme vařit. Pak opatrně zavaříme hrubou mouku a vaříme za stálého míchání, až se nám počne těsto odlepovat ode dna nádoby. Odstavíme, necháme zchladnout a do vlažného těsta vmícháme postupně vejce a jemně sekanou petrželovou nať. Lžící vykrajujeme z těsta halušky, které vaříme v osolené vodě. Podáváme jako přílohu k dušeným masům a omáčkám. ..

RYBY ŠTIKÁ | ŠTIKA MA SMETANĚ

POSTUP PŘÍPRAVY: Středně velkou štiku asi 1,5 kg naporcujeme na podkůvky, nasolíme, trochu opepříme a zakapeme citrónem. Ale s citrónem pozor, aby při pomalém postupu vaření nesrazila čerstvá šlehačka. Odleželé porce opečeme na másle dáme stranou do vyhřáté mísy, přikryjeme talířem a dáme do utěrky, aby maso nevychladlo. Do 1 litrové šlehačky rozmícháme 2 lžičky hl. mouky a vlijeme za stálého míchání do výpeku. Krátce počkáme, až omáčka zkrémovatí, a ihned ji sundáme z plamene, neboť je nebezpeč ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz