Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | KORUTANSKÉ KORNOUTKY SE ŠLEHAČKOU.

INGREDIENCE: 2 vejce, 90 g cukru krupice, 10 g vanilkového cukru a 100 g hrubé mouky, trochu tuku a mouky na vymazání a vysypání plechu, 1 1 šlehačky a 30 g moučkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky dáme vejce, cukr, vanilkový cukr a směs ušleháme metlou do pěny. K tomu pak přisypeme prosetou mouku a znovu metlou ještě asi pět minut třeme. Hotové řidší těstíčko nanášíme lžící na pomaštěný plech, který jsme předtím posypali moukou. Těstíčko dáváme dost daleko od sebe, jelikož se při pečení roz ..

ZELENINA | PAPRIKOVÉ LUSKY PO RUMUNSKU.

INGREDIENCE: 400 g zelených paprikových lusků, 2 vejce, 4 lžíce oleje, 1 větší cibule, sůl a mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Paprikové lusky spaříme v horké osolené vodě, vychladíme a necháme odkapat. Na jedné třetině oleje osmahneme očištěnou nadrobno nakrájenou cibuli do růžova, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a za stálého míchání vejce srazíme. Míchanými vejci pak plníme paprikové lusky, které dusíme na zbývajícím tuku s trochou vývaru. Podáváme přelité vlastní šťávou. Vhodnou př ..

MOUČNÍKY SLANÉ | PITA (Jugoslávie).

INGREDIENCE: Těsto - 500g mouky, špetka soli, 2,5 dl vody. Náplň - 1 kg tykve, 80 g másla, 150g tuku, 250 g cukru, 1 citrón, 1 l mléka, 5 vajec, 50g práškového cukru, 1 vanilkový cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku osolíme, prosijeme přes síto a s vodou vypracujeme v nepříliš tuhé těsto, rozdělíme na osm stejných dílů, každý rozválíme na tři milimetry silné pláty ve velikosti pekáče, ve kterém budeme koláč péci. Pak jednotlivé pláty v troubě upečeme tak, aby zůstaly světlé. Rozpustíme máslo, přidáme roz ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | PILAV ZE SLEPICE (Turecko).

INGREDIENCE: 1 menší slepice, malý kousek celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 2 bobkové listy, hřebíček, 3 feferonky, 6 lžic oleje, 320 g rýže, 100 g rozinek, 50g spařených oloupaných mandlí, podle chuti sůl, mletý pepř a.kari. POSTUP PŘÍPRAVY: Slepici s očištěnou, vypranou a nakrájenou zeleninou uvaříme v osolené a opepřené vodě do měkka. Vypranou, odkapanou a usušenou rýži osmahneme na polovičce oleje a podlijeme vývarem ze slepice. Vývar je nutné odměřit tak, že na jeden díl rýže dáme jeden a půl dí ..

SEKANÁ | PETROVA SEKANÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 400g hovězího masa bez kostí, 222g vepřového masa bez kostí, 2 žemle, mléko, sůl, 1 vejce, kousek cibule, česnek, ml. pepř, 2 lžíce poloh. mouky, kousek slaniny, olej, 1 párek, strouhanka. POSSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme prosáknout. Hovězí i vepřové maso umeleme, pak umeleme i žemle. Ke směsi přidáme sůl, vejce, drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, pepř, slaninu nakrájenou na kostičky a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáme mouku ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | MASOVÉ VÁLEČKY PLNĚNÉ PÁRKEM.

INGREDIENCE: 400g mletého hovězího a vepřového masa, 1 rohlík, 1 vejce, sůl, ml. pepř, 1 cibule, česnek, tymián, hl. mouka 2 párky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rohlík zalijeme studenou vodou, necháme prosáknut, pak z něj vodu vymačkáme, dobře jej rozmělníme a promícháme s masem, solí, vejcem a pepřem v hladké těsto. Vmícháme do něj drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, tymián a zahustíme trochou mouky. Těsto rozdělíme na 12 kousků a roztlačíme v tenké placičky. Párky vložíme do studené vody, ohřejem ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KOLOŠVÁRSKÉ VEPŘOVÉ KOTLETY V KOTLÍKU.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 80 g sádla 2 cibule, mletá sladká paprika, 2 zelené papriky a 1 rajče (nebo 4lžíce sterilovaného leča), 500 g hlávkového zelí, 500 g brambor, 1 dl bílého vína, kmín, majoránka, saturejka, špetka hořčičných semínek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety na okrajích a u kosti nařízneme naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme v kotlíku na rozehřátém sádle. Maso z kotlíku vyjmeme, ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, zapráš ..

OMÁČKY | RAJSKÁ OMÁČKA 2.

INGREDIENCE : 500 g hovězího masa žebro, špíčky nebo péra, 250 g rajských jablíček nebo 2 lžíce rajského protlaku,1 cibule, 30 g másla nebo rostlinného tuku, 30 g hladké mouky, plná čajová lžička cukru, 1 bobkový list, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, na špičku nože tymiánu, sůl podle vlastní chuti do omáčky i vody na vaření masa, ocet podle vlastní chuti.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sporák postavíme trochu větší kastrol a na másle v něm zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme ..

OMÁČKY | HOUBOVÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 200g čerstvých nebo 10g sušených hub, 1/2 l pitné vody nebo hovězího vývaru, 50g másla nebo rostlinného tuku, 30g cibule,40g hladké mouky, 1/8 l kyselé smetany, 2 lžičky soli, 1 lžička zelené petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větší kastrolu rozpustíme 30 másla, zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, kterou na cibulce dosvětlerůžova osmáhneme. Tuto světlou cibulovou jíšku postupně za stálého míchání zaléváme střídavě studeným vývarem a smetanou, až se mouka rozvaří do ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | JEMNÉ OSTRUŽINOVÉ ŘEZY SE ŠLEHAČKOU.

INGREDIENCE: 80g tuku, 100g mouč.cukru, 3 vejce, 160g hl. mouky, 60g hr. mouky, 1/3 balíčku prášku do pečiva, 1 dl mléka, tuk na vymazání a hr. mouka na plech, marmeláda, 1 l šlehačky. Krém: 700g ostružin, 2 balíčky pudinkového prášku s jahodovou, malinovou nebo vanilkovou příchutí (80g), krupicový cukr, 2 žloutky, citrónová šťáva. POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk rozetřeme s částí cukru, postupně přidáváme žloutky a napěníme, potom vmícháme třetinu dávky mouky a mléko. Z bílků ušleháme sníh, přisy ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz