Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | KAPR PO NOVOHRADSKU.

INGREDIENCE: 4 porce kapra (asi 800g), 2 lžíce hr. mouky, 3 stroužky česneku, 2 lžičky ml. papriky, sůl, 40g másla, ztužený tuk nebo olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra nakrájíme příčně na 4 cm porce podkovitého tvaru. Potřeme je česnekem utřeným se solí a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Připravené porce smažíme do zlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku. Po usmažení je vyjmeme, necháme okapat a poklademe vločkami másla. Příloha: vařené brambory nebo chléb. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ PO PASTEVECKU.

INGREDIENCE: 800 g jehněčího masa bez kostí, 200 g cibule, mletá paprika, mletý pepř, 2 pálivé zelené papriky, 1 bobkový list, 4 stroužky česneku (i více podle chuti), sůl, rajčatová šťáva, 700 g brambor, 1 kysaná okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Jehněčí maso pokrájíme na kostky a dusíme je s drobně nakrájenou cibuli bez přidání tuku. Když maso pustí šťávu, vmícháme do něho mletou papriku, pepř, pokrájené papriky, přidáme bobkový list, rozetřený česnek, osolíme a přikryté dusíme. Po chvilce maso podlij ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | JABLKOVÉ ČATNÍ S PAPRIKAMI.

INGREDIENCE: 1,5 kg jablk, 3 zelené papriky, 2 cibule, 100g rozinek, sůl, ocet, cukr, ml. zázvor, trochu červeného ovoce (rybíz, maliny, černý rybíz apod.).POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná, jádřinců zbavená jablka, očištěné papriky, oloupané cibule umeleme nebo drobně nakrájíme, přidáme další potraviny a dusíme, až čatní zhoustne. Hned plníme do sklenic. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY CSÁKY.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 40 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 papriky a 4 rajčata (nebo 150 g. sterilovaného leča), 2 dl kysané smetany. Nádivka: 40 g uzené slaniny, 1 cibule, 1 paprika, 2 rajčata, sůl, 3 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky zbavíme loje a. šlach, po obvodu nařízneme na třech místech, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nádivkou. Roštěnky stočíme do závitků a svážeme tenkou nití. Závitky osolíme, poprášíme moukou a opečeme na rozehřát ..

OMÁČKY | OMÁČKA KE GRILOVANÝM MASŮM.

INGREDIENCE: 40 g másla, 2 žloutky, 1 citrón trochu vody, špetka soli a mletého pepře, zelená petrželka, 1 cibule, lžíce estragonu, 1 lžíce bílého vína, 1 lžíce rajčatového protlaku.POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme syrové žloutly, citrónovou šťávu, sůl, pepř, máslo a šleháme ve vodní lázni do pěny. Pak pomalu zašleháme vlažnou vodu, podušenou, přes sítko propasírovanou cibuli; bílé víno, rajčatový protlak a nakonec přidáme sekané estragonové listy. Omáčku ihned podáváme nebo ji můžeme uschovat v ..

RÝŽE | KUŘECÍ RIZOTO BÁCSKA.

INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1 kg), 50g uzené slaniny nebo 60g drůbežího sádla, 1 cibule, ml. paprika, sůl, ml. pepř, 200g rajčat a 300g zelených paprik (nebo 300 g sterilovaného leča), 200 g rýže, petržel. POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné kuře nakrájíme na menší kousky. Do kastrolu dáme rozpustit polovinu drůbežího sádla a zpěníme na něm drobné pokrájenou cibuli. Vmícháme mletou papriku, vložíme kousky kuřete, osolíme opepříme a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka. Mezitím spaříme a oloupeme ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | JEHNĚČÍ KOTLÍKOVÝ PAPRIKÁŠ.

INGREDIENCE: 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 1 kg předního jehněčího masa, sůl, 2 papriky, 1 rajče, 1,5 dl kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: V kotlíku rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme jehněčí maso pokrájené na kostky. Maso osolíme a dusíme na malém plaménku za stálého míchání. Když se šťáva vydusila, přidáme papriky pokrájené na kolečka, oloupané a pokrájené rajče, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. M ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | SOLJANKA S NOKY.

INGREDIENCE: 200 g hovězího masa, 100 g uzeného masa, 50 g salámu, vývar z kostí, 150 g cibule, 60 g másla, 40 g rajčatového protlaku, 200 g kyselých okurek, 1 bobkový list, 1/8 l kysané smetany, mletý pepř, sůl. Noky: 1 1 mléka, 20 g másla, 1 vejce, 80 g hrubé mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vývar z kostí přecedíme, přisolíme a dáme do něho vařit oboje maso. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání necháme asi 3 minuty dusit. Pak přidáme oloupané, jadérek z ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ STEHNA NA PAPRICE.

INGREDIENCE: 2 krůtí stehna, 1 cibule, 50g slaniny, lžíce másla, lžička ml. sl. papriky, 2 kelímky zakysané smetany, sůl, lžička mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na drobné kousky, vyškvaříme, přidáme lžíci másla a na tom zpěníme nakrájenou cibuli. Na cibuli zprudka opečeme nasolená krůtí stehna, podlijeme vodou a pod pokličkou za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka. Stehna po změknutí ze šťávy vyjmeme, v zakysané smetaně rozkvedláme lžičku mouky a šťávu zahustíme. Stehna dáme d ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | OVOCNÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA.

INGREDIENCE: 250g měkkého tvarohu, 2-3 dl mléka, l lžíce cukru, 500g hrubé mouky, 2 lžíce másla, 1 vejce, 1 žloutek, sůl, 600-700 g ovoce. Nu posypání: 150g tvrdého tvarohu, 100g pískového cukru, 100g másla, kysaná smetana.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo utřeme v míse se solí do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, pak po částech přidáváme mouku a mléko a vmícháme žloutek a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na díly, z nichž utvoříme válečky, hřbetem ruky je zploštíme, položíme na ně o ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz