Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | PEČENÉ PAPRIKY (Jugoslávie).

INGREDIENCE: 8 paprik, 80 g česneku, 2 lžíce oleje, lžíce octa, petrželová nať, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky opečeme nejlépe bud přímo na plotně, v troubě či na grilu nebo na kulaté plotýnce, která je příslušenstvím plynového sporáku. K opékáni vybíráme silnější dužnaté papriky, které předem opereme, osušíme, ale neodstraňujeme zatím stopku ani semínka. Při. pečení papriky několikrát obrátíme, až slupka na více místech zhnědne a odfoukne se od dřeně. Upečené papriky skládáme na sebe ..

ZELENINA | PAPRIKY PLNĚNÉ SÝREM NIVA.

INGREDEINCE: 4 papriky, 250 g sýra niva, 5 lžic smetany, l lžíce citrónové šťávy, šálek bílého jogurtu, pažitka, sůl, kečup, kapie. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme z nich semena, omyjeme je pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je mírně podlijeme vodou, krátce podusíme a necháme okapat. Sýr niva rozdrtíme vidličkou nebo nastrouháme, smícháme s jogurtem, smetanou, citrónovou šťávou a s drobně nakrájenou pažitkou. Směs našleháme. Pak ji naplníme do půlek paprik a navrch ..

KNEDLÍKY OVOCNÉ | OVOCNÉ KNEDLÍKY.

INGREDIENCE: 300 g hr. mouky, 2 dl mléka, 1 vejce, 10 g droždí, 2 lžíce cukru. špetka soli, 600-700 g ovoce (jahody, borůvky, višně, švestky). Na posypáni: 100g cukru, 150g tvrdého tvarohu, 100g rozpuštěného másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka na teplém místě necháme vykynout. Po vykynutí přidáme cukr, sůl, mléko a vejce a zpracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | PODŽARKA Z VEPŘOVÉHO MASA S JABLKY.

INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, 2 Lžíce sádla, 1 Lžíce hladké mouky, 2 větší cibule, 250 g jablk, 1 l hovězího vývaru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, oprané a tuku zbavené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, pokrájíme na nudličky a prudce opečeme na sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme vysmahnout a zaprášíme moukou.. Dále přidáme oloupaná, na hranolky nakrájená jablka, zalijeme hovězím vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka. Podáváme s opékanými brambory nebo s rýží. ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | PLNĚNÝ VEPŘOVÝ BŮČEK.

INGREDIENCE: 50g mletého bůčku, 150g anglické slaniny, 3 vařená oloupaná vejce, 2dl syrového mléka, 3 lžíce oleje na pečení, 1 červená kapie, 1 cibule, 1 kyselá okurka, , podle chuti sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Umletý bůček zalijeme mlékem, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Tím jsme připravili bůčkovou fáž. Vejce, cibuli, kapii a kyselou okurku nakrájíme na drobné kousky a smažíme za stálého míchání asi 7 minut v pánvi na rozehřátém oleji Poté odstavíme a necháme vystydnout. Na ig ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | ŠELMOVSKÝ PAPRIKÁŠ.

INGREDIENCE: 600 g skopové plece bez kosti nebo 1 kg skopového hrudí s kostmi, 60 g slaniny, 2 cibule, mletá sladká paprika, 600 g zelených fazolek, sůl, 2 dl kysané smetany, 40 g hladké mouky POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnutou skopovou plec nakrájíme na kostičky (hrudí nasekáme na kostky). V kotlíku rozpustíme drobně pokrájenou slaninu, usmažíme v ní drobně pokrájenou větší cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme maso a dusíme pod poklicí za častého zamíchání. Když maso vysmahlo na tuk, přilijeme trochu ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PIJÁCKÁ SALÁMOVÁ SILÁŽ.

INGREDIENCE: na sklenici o obsahu 660g je potřeba asi – 500g oloupaného salámu (točený, kabanos, špekáčky apod.), 5 oloupaných rajčat (na chvíli ponořených do vřelé vody, potom se dobře loupají), na každou vrstvu špetka pepře a špetka soli, dále 2 cibule, 2 lžíce oleje, ve 3 vody rozmíchané 2 lžíce octa a 2 pecičky umělého sladidla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tohoto množství nalijeme do sklenice tolik, kolik si siláž vezme, což závisí i na tom, jak jsou rajčata šťavnatá a jak hodně vše namačkáme. Oloupa ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ PLACIČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu pokrájíme nadrobno, necháme přejít varem, slijeme vodu, přidáme sůl, trošku ml. pepře, majoránku, drcený kmín, 4 vejce, 3 lžíce hl. mouky, tolik strouhanky, aby vznikla hustá hmota. Na rozpáleném tuku děláme placičky, které osmažíme po obou stranách. Příloha: brambory a okurkový salát. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | ZELENINOVÝ BORŠČ.

INGREDIENCE: 150g kořenové zeleniny, 1 hlávky zelí, 1 cibule, stroužky česneku, 1 menší uvařená červená řepa, 1 brambor, 5 zrn nového koření, 1 bobkový list, sůl, 2 lžíce kečupu, 1 citrónu, 1 lžička posekaného kopru, kysaná smetana.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kořenovou zeleninu, zelí, cibuli a řepu pokrájíme. Vložíme do hrnce s vodou, přidáme sůl, koření a vaříme 15 minut. Přidáme pokrájený brambor, bobkový list, prolisovaný česnek, kečup, promícháme a uvaříme doměkka. Když brambory změknou, přid ..

ZVĚŘINA BAŽANT KOROPTEV | KOROPTEV VE VINNÝCH LISTECH (Řecko).

INGREDIENCE: 4 koroptve, podle chuti sůl, 200 g slaniny bez kůže, 20 vinných listů, 100 g másla, 1 lžička hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Oškubané, opálené, vykuchané a vyprané koroptve osolíme a obalíme plátky čerstvé slaniny, čistě vypranými vinnými listy, obvážeme bílou nití, dáme do pekáčku s máslem a zvolna pečeme za stálého polévání výpekem. Když jsou koroptve měkké, vyjmeme je, odstraníme niť, rozpůlíme a podáváme na teplém talíři, zdobené slaninou a vinnými listy, podlité šťávou, kterou j ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz