Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY TŘENÉ | TŘEŠŇOVÉ ŘEZY.

INGREDIENCE: 125g másla či rostlinného tuku, 125g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 5 lžic mléka, 125g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce prášku do pečiva, tuk a strouhanka na plech.Na náplň a zdobení: 720ml kompotovaných třešní, 2 lžíce cukru, na špičku nože skořice, tence odkrojenou kůru z 1/2 citronu, 2 lžíce solamylu, 10 lístků želatiny, 750ml plnotučného jogurtu, 4 sáčky vanilkového cukru, 600ml smetany na šlehání, 60g čokoládových hoblinek.POSTUP PŘÍPRAVY: tuk, cukr a vanilko ..

POMAZÁNKY | PAŠTIKA Z MLETÉHO MASA.

INGREDIENCE: Na těsto: 500g hladké mouky, 250g másla nebo rostlinného tuku, 2 lžičky soli, 1 vejce.Na paštiku a omáčku: 2 žemle, 1,5kg mletého masa, 4 cibule, 3 vejce, 1 žloutek, polohrubou mouku na vál, 1 žloutek, 1 svazek hladké petrželky, 75g anglické slaniny, 250ml smetany na šlehání150g žampionů, 1/4 l zeleninového vývaru, 1 lžíce solamylu, salát polníček na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: mouku, tuk nakrájený na vločky, sůl, vejce a 5 lžic studené vody uhněteme těsto. Zakryjeme a necháme na chla ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | SVÍČKOVÁ JÁSZSÁG NA HOUBÁCH.

INGREDIENCE: 600g svíčkové, sůl, mletý pepř, 60g slaniny, 1 cibule, 200g čerstvých hub, 150 g mletého vepřového masa, muškátový oříšek, petrželka, 2vejce, l,5dl kysané smeteny, 30g strouhanky, sádlo na opečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou svíčkovou nakrájíme na 4 plátky, rozklepeme do šířky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou slaninu vyškvaříme na pánvi, přidáme drobně pokrájenou cibuli a zpěníme ji. Vmícháme očištěné, pokrájené houby, mleté vepřové maso, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříše ..

SÝRY | PRAŽSKÝ SÝROVÝ NÁKYP.

INGREDIENCE 100g šunky, 125g mouky, 1/2 l mléka, 4 vejce, 200g strouhaného sýra, 100g másla, sůl, paprika, strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánvi rozpustím máslo, přimícháme mouku a za stálého míchání trochu zapražíme, rozředíme mlékem a uvaříme na hustou kaši. Do vychladlé kaše zamícháme žloutky, sýr, jemně posekanou šunku,sůl, papriku, strouhaný muškátový oříšek a tuhý sníh z bílků. Tuto směs vlijeme do vymaštěné a vysypané nákypové formy a pečeme asi 3/4 hodiny. Podáváme s hl ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | JARČINY BŮČKOVÉ ŠPALÍČKY.

INGREDIENCE: 750g vepřového bučku (raději libovějšího) nebo krkovičky či plecka, 200g žampiónů, 5 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sl. ml. papriky, 2 cibule, sůl, pepř, trochu chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček či jiné maso vykostíme , odstraníme křupky a nakrájíme na špalíčky. Osolíme, mírně opepříme, přidáme lisovaný česnek, papriku, na plátky nakrájené oloupané žampióny, na tenké plátky nakrájenou cibuli a chilli. Vše řádně promícháme, rozetřeme na pekáč, podlijem ..

POMAZÁNKY | OLOMOUCKÁ TVAROHOVÁ POMAZÁNKA.

INGREDIENCE: 250 g tvarohu, balíček olomouckých tvarůžků, několik lžic smetany nebo jogurtu, cibule, 1 lžičky drcené kmínu, 4 lžíce másla, mlety pepř, 2 lžíce posekané pažitky, 8 krajíčků chleba POSTUP PŘÍPRAVY: Tvarůžky roztlačíme vidličkou, smícháme s tvarohem nebo jogurtem, drobně nakrájenou cibuli, kmínem a pepřem. Krajíčky chleba pomažeme máslem, doplníme pomazánkou a ozdobíme nadrobno posekanou pažitku. ..

KOŘENÍ | KOŘENÍ

BAZALKA - do polévek, omáček, karbanátku,salátu, zvěřiny a ryb.BADYÁN - do kompotů, likérů, pečiva a čínské kuchyně. BEDRNÍK - do polévek, salátů a omáček.ČERNOBYL - na pečenou husu.CHILLI - do marinád,bylinkového octa a olejů, indické a čínské kuchyně.DOBROMYS - na telecí a skopové maso.ESTRAGON - k pečeným a dušeným masům, do salátů, k nakládání okurek a rajských jablíček.FENYKL - k nakládání zeleniny( zvlášť okurek) a do dýňových kompotů.HŘEBÍČEK - do rýže, sladkých pokrmů, punčů, červeného z ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | MUSSAKA – MUSAKA (Turecko).

INGREDEINCE: 800 g dýně, 250 g cibule, špetka soli, špetka skořice, 400 g umletého skopového masa, 200 g oleje, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Dýni oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme na kostičky, a posolíme. Pak nakrájíme jemně cibuli, osmahneme na oleji, přidáme umleté maso, skořici, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Pekáček vymastíme máslem a dno pokryjeme plátky dýně, vrstvou kaše a opakujeme až do spotřebování. Poslední horní vrstva je vždy dýně. Takto připravenou musaku dáme do trouby zapéci. ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | JARČINY KUŘECÍ ROLÁDY.

INGREDIENCE: 4 kuřecí stehna , 8 plátku anglické slaniny, 4 plátky šunky, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř, 4 plátky nivy nebo eidamu, grilovací koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Stehna vykostíme, silnější části mas prořízneme a odklopíme (uděláme plátek), lehce osolíme a opepříme, pomažeme hořčicí. Poklademe slaninou, sýrem a šunkou. Srolujeme a ovážeme režnou nití. A pozor!!- zásadně připravujeme s kůží. Vložíme do pekáče, posypeme kořením, podlijeme trochou studené vody a pečeme v horké troubě asi 50 min ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | MOZEČKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1 květák, 1 lžíce másla, hrst sušených hub, 1 mozeček, 1 lžíce mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Květák dáme do vody, osolíme a necháme vařit. Zatím očistíme větší vepřový nebo menší telecí mozek, zbavíme jej blan a žilek, rozkrájíme jej na kousky, přidáme máslo, mouku a sůl a necháme jej dusit.Udušený dáme do polévky, přidáme trochu muškátového květu a necháme ještě vařit. Přidáváme-li do polévky sušené houby napřed je povaříme. K polévce se hodí osmažené houskové kostky. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz