Recepty na xkuchtik.cz

LUŠTĚNINY | VÍDEŇSKÁ ČOČKA.

INGREDIENCE: 400g čočky, bobkový list,špetka tymiánu, 40g rostlinného tuku, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 30g hladké mouky, vývar z čočky, trochu sardelové pasty, 1 lžíce kaparů, 1 steri. Okurka, sůl,mletý pepř, petrželka, ocet nebo citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Předem namočenou čočku dáme vařit s bobkovým listem a tymiánem. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a utřený česnek, zaprášíme moukou, osmáhneme, zředíme vývarem z čočky, přidáme sardelovou pastu, rozsekané kapary, na kostičky nakrájeno ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | NADÍVANÉ PEČENÉ JEHNĚ.

INGREDIENCE: 1 jehně, rozmarýn, sůl, olej. Nádivka: jehněčí plíce a játra, 500 g bílé veky, 6 vajec, majoránka, petrželka, mletý pepř, sůl, vývar (nebo mléko). POSTUP PŘÍPRAVY: Plíce uvaříme ve slané vodě a nakrájíme na kostičky. Veku namočíme v polévce nebo mléce, smícháme dohromady s plícemi, přidáme majoránku a petrželku, pepř a sůl, rozšlehaná vejce a drobně nakrájená syrová játra a lehce promícháme. (Místo veky můžeme přidat napůl uvařené jáhly.) Nádivkou naplníme břišní dutinu jehněte a z ..

RYBY KAPR | KAPR PRO LABUŽNÍKY.

INGREDIENCE: 2 kg kapra, sůl, 3 stroužky česneku, sladká mletá paprika, mouka na obalení, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra vykucháme, omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme a necháme odležet. Česnek prolisujeme, rozetřeme s paprikou a potřeme jím porce kapra. Jednotlivé porce lehce obalíme v hladké mouce a smažíme na rozehřátém tuku. Podáváme s vařenými brambory. ..

SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ | KEBAB.

INGREDIENCE: 600 g skopového masa, 150g cibule, 100 g tuku na smažení, 8 vajec, 200 g rajčat, sůl, cukr, ocet podle chuti, kopr, mlety pepř, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Skopové maso umeleme, přidáme sůl, pepř a promícháme. Tvoříme karbanátky, které neobalujeme, a rovnou po obou stranách smažíme na tuku. Vložíme je do kastrolu, posypeme drobné nasekanou cibulí a zalijeme rozšlehanými vejci, která nejprve smícháme s usekaným koprem, cukrem, octem, solí a zapečeme. Místo octa a cukru můžeme ..

SPECIALITY RŮZNÉ | MASÁKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 30g hub masáků (růžovek), 150g nivy, 3 brambory, 1 l smetany, 1 lžíce másla, pažitka, sůl, mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousky nakrájené houby povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Nastrouháme nivu, rozkvedláme ve smetaně trochu hl. mouky a vše vmícháme do polévky. Nakonec zjemníme máslem, osolíme a posypeme sekanou pažitkou. ..

ZELENINA | FAZOLOVÉ LUSKY PO BULHARSKU.

INGREDIENCE: 800 g fazolových lusků, 150 g cibule, 200 g rajčat, 150 g oleje, špetka mleté papriky, 1 lžíce hladké mouky, podle chuti sůl, zelená petrželová nať, hrst kopru. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole zbavíme vláken, v polovině překrojíme a dáme do přiměřeně velkého kastrolu, přidáme olej, jemně nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájená rajčata, zaprášíme paprikou, přidáme drobně rozsekaný kopr a petrželku a vše pomalu dusíme. Občas trochu podlijeme vodou, až fazole změknou, zahustíme moukou, kterou ..

ZELENINA | KVĚTÁK PO SRBSKU (Jugoslávie).

INGREDIENCE: 4 květáky, 100 g olivového oleje, 3 citróny, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný vypraný květák uvařme ve slané vodě do měkka, vyndáme na teplý talíř, polijeme olivovým olejem a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s chlebem. ..

TĚSTOVINY | NUDLE SE SLANINOU.

INGREDIECE: 320g hrubé mouky, 2 vejce, 40g slaniny bez kůže, petrželová nať, sůl podle chuti.POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme hrubou mouku, do které uděláme důlek, vyklepneme vejce, promícháme vidličkou s trochou mouky v řídké těstíčko, do kterého vpracujeme ostatní mouku, až vznikne tuhé těsto, které na vále dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na menší díly a z každého vypracujeme kuličku, všechny pak necháme pod mísou dvacet minut odpočinout. Kuličky vyválíme tence na kulaté placky a necháme ..

BRAMBORY | MEXICKÉ OHNIVÉ BRAMBŮRKY.

INGREDIENCE: 800g drobnějších brambor, 4 lžíce oleje, 1 svazek pórku, 2 feferonky, 3 stroužky česneku, 150g strouhaného sýra nejlépe ovčího, bylinkovou sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory v slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Ihned je propláchneme studenou vodou, aby šly snadněji oloupat. Ve vyšší a širší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme do ní oloupané brambory a asi 10 minut je za stálého míchání opékáme, dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička. Dále očistíme a opereme pórek. Bílou část nakr ..

PŘEDKRMY | HOUBOVÉ PALAČINKY PO SLOVENSKU.

INGREDIENCE. 1/2 l mléka, 4 vejce, 250g mouky, 250g hub, zelená petrželka, 50g strouhanky, pepř, sůl, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 3 vajec a 150g mouky, soli a mléka uděláme těsto, které upečeme na pánvici ve formě palačinek. Houby nakrájíme na kousky, opražíme je na másle, posolíme, okořeníme a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Pak jimi naplníme palačinky, které zabalíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a osmažíme na oleji. Podáváme s tatarskou omáčkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz