Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | KRKONOŠSKÝ HOUBOVÝ NÁKYP.

INGREDIENCE: 80g sušených hub, 8 housek, 1/2 l mléka, 30g krupice, sůl, pepř, stroužky česneku, 1 malá cibule, majoránka, 4 vejce, 30g másla sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené houby necháme nejdříve nabobtnat, potom je uvaříme i měkka a rozsekáme. Housky rozřežeme na kostky, přelijeme mlékem, vmícháme do nich vejce, přidáme krupici a necháme vykynout. jednom dílu másla zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme houby, dusíme, potom ochutíme česnekem rozetřeným v soli a majoránkou, nakonec vše dám ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | HOVĚZÍ POLÉVKA S TYROLSKÝMI KNEDLÍČKY.

INGREDIENCE: 1 hovězího vývaru, 2 žemle, 30 g slaniny, 10 g cibule, trochu petrželky, 1/16 1 mléka, 1 menší vejce, sůl a 30 g hrubé mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme na zcela drobné kostičky. Na pánvi trochu rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme k ní jemně rozsekanou petrželku a nadrobno pokrájenou cibuli, krátce osmažíme a nalijeme na žemle. Do mléka dáme vejce, sůl, rozkvedláme. Žemle polijeme, nakonec lehce vmícháme mouku a necháme asi 1 hodiny stát. Z těstíčka uděláme malé kne ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | HOVĚZÍ POCHOUTKA Z KLÁŠTERNÍHO PODZEMÍ.

INGREDIENCE: 400g hovězího masa (výborné je i přední), 6 lžic tuku, 2 cibule, lžička sl. papriky, sůl, ml. pepř, drcený kmín, lžička rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, vývar (i z masoxu) podle potřeby, lžíce hl. mouky, 200g čerstvých hub (i žampiónů). POSTUP PŘÍPRAVY: Na 2/3 tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova a v závěru zpěníme mletou papriku. Přidáme na kostky nakrájené maso, za stálého míchání rychle osmáhneme, dáme kmín, rajčatový protlak, utřený česnek, osolíme, opepř ..

VEJCE | ŠVÝCARSKÁ VEJCE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ohnivzdornou mísu nebo menší kastrolek vymažeme tukem a na jeho dno položíme na tenké plátky nakrájený sýr, pokapeme mlékem a dáme do trouby rozehřát. Pak do teplého kastrolku opatrně rozklepneme vejce (jako volská oka), osolíme a zapečeme v troubě. Povrch potom posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s topinkami a s hlávkovým salátem. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY CSIKÓS.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 40 g sádla, 3 lžíce oleje, 1 cibule, mletá sladká paprika, 1,5 dl vývaru, I,5 dl kysané smetany, 4 tenké plátky uzené slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky zbavíme tuku a šlach, po obvodu nařízneme na třech.místech, prudce opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle a přeložíme do nádoby z jenského skla. K sádlu přilijeme olej, zpěníme v něm drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem, do základu vložíme roštěnky a dusíme je doměkka. Měk ..

GULÁŠ RŮZNÝ | GULÁŠ Z KUŘECÍCH STEHEN S HRÁŠKEM.

INGREDIENCE: 4 kuřecí stehýnka, sůl, 40g slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, mletá paprika, lžička hladké mouky, l dl smetany, 2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku, 300g čerstvého, zmrazeného nebo sterilovaného hrášku, 1 lžíce mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu rozškvaříme s olejem a zpěníme na ní. nakrájenou cibuli. Pak vložíme pokrájená a vykostěná kuřecí stehna, osolíme, osmahneme, přidáme papriku, podlijeme a dusíme. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme. Když je m ..

HOVĚZÍ RŮZNÉ | HOVĚZÍ KÝTA PO HORTOBÁĎSKU.

INGREDIENCE: 4 hovězí plátky (z vrchního šálu), sůl, mletý pepř, hladká mouka, 100 g sádla, 120 g cibule, mletá sladká paprika, kmín, majoránka, 100g zelených paprik, 100 g rajčat (nebo 150 g sterilovaného leča), 2 stroužky česneku, ze dvou vajec krupicové noky, 3 l vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí plátky naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na horkém tuku po obou stranách dočervena opečeme. Přeložíme je do nádoby z jenského skla. Ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně krájeno ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ MASO PO STROGANOVSKU.

IGREDIENCE: 500g nízkého roštěnce, olej, ml. paprika, lžíce másla, 1 cibule, 200g žampiónů, sklenka bílého vína, 1 dl smetany, sůl, ml. pepř, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, jemně naklepeme, pak nakrájíme na nudličky, promícháme s olejem a necháme v chladničce odležet. Mezitím zpěníme na másle cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka a žampióny pokrájené na plátky, zalijeme několika lžícemi vína a krátce podusíme. Maso vložíme na pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání je prudc ..

SPECIALITY ZELENINA | MUSAKA Z LILKŮ (Melidrans musaka).

INGREDIECE: 1 kg lilku (odpad asi 30 %), 100g oleje, 1 lžička hladké mouky, 150g sýra (tvrdý na strouhání), 4 vejce, 40 g másla, 200 g rajčatového protlaku, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Lilky opereme, oloupeme a nakrájíme podélně na plátky. Osolíme, obalíme v hladké mouce a osmažíme na oleji. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem a klademe do ní vrstvu lilků, vrstvu strouhaného sýra, zředěný rajčatový protlak a navrch opět vrstvu lilků. Vše zalijeme dobře rozšlehanými osolenými vejci, zapečeme ..

VEJCE | CELESTÝNSKÁ OMELETA.

INGREDIENCE: 4 vejce, 5 lžic sladké smetany, sul, máslo na pánev. Vanilkový krém: 1/8 l mléka nebo smetany, 2 žloutky, lžíci cukru, 1/2 lžičky škrobové moučky, vanilku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce dobře rozkvedláme se smetanou a solí a upečeme na jedné straně omeletu. Potřeme vanilkovým krémem a přehneme nebo sbalíme. Příprava krému: Všechny přísady za studena smícháme a za stálého kvedlání nebo šlehání ve vodní lázni je necháme zhoustnout. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz