INGREDIENCE: 300g hřibů, 100g majonézy, 100g jablk, 50g křenu, 1 lžíce smetany, 1 dl bílého vína, mouč. cukr, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mladé hříbky rozkrájíme na větší kousky a povaříme 15 minut v osolené vody. Dáme je okapat, rozložíme na talíře a necháme vychladnout. Pak je přelijeme majonézou, do níž jsme přimíchali strouhaná jablka, křen, víno, smetnu, cukr a sůl. Příloha: bílé pečivo. ..
INGREDIENCE: 16 větších hub, olej, sůl, strouhaný sýr. Náplň: 200g pečeného masa, 50g salámu, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, asi 1, 1 l vývaru, 2 vejce, kousek cibule, petrželka, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z hub odstraníme třeně, kloboučky osolíme, naplníme, vložíme do vymaštěného a upečeme do růžova. Při dopékání posypeme houby sýrem a necháme ho roztavit. Příloha: brambory. ..
INGREDIENCE: V 4 porce husích psíček, sůl, pepř, 3 lžíce husího sádla, 2 cibule, 4-6 stroužků česneku, masový vývar, 600 g čerstvých hub, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Husí prsíčka osolíme a opepříme. Na rozehřátém husím sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme prsíčka a po všech stranách je zprudka opečeme. Podlijeme vývarem, zmírníme oheň a. dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme dalším vývarem, poléváme vypečenou šťávou a občas obracím ..
INGREDIENCE: 2 vepřové ledvinky, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, trochu kmínu, 1 cibule, lžíce hl. mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ledvinky rozpůlíme, odstraníme močové kanálky a dobře v několika vodách vymneme. Pak je dobře osušíme a nakrájíme příčně na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme drobně usekanou cibuli, zpěníme ji a ihned k ní. přidáme ledvinky. Opepříme a přidáme malou špetku kmínu. Za stálého míchání je opékáme asi 6-7 minut. Pak je vyjmeme na horký talíř, zbylou šťávu slabé zapráší ..
INGREDIENCE: Houby, strouhanka, 3 vejce, cibule, olej na smažení. Nálev: 1 3 l vody, 1 l bílého vína, 1 l octa, 10 lžiček cukru, 6 lžiček soli, 4 ks nového koření, 2 bobkové listy, 3 ks hřebíčku, 1 lžíce hořčičného semínka. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady nálevu vaříme asi 5 minut. Houby obalíme ve strouhance, vejci a opět ve strouhance a opečeme dohněda. Do sklenice nebo kameninového hrnce postupně naskládáme houby a cibuli, vrstvy střídáme. Zalijeme nálevem. Za 4 dny můžeme konzumovat. ..
INGREDIENCE: 4 křehká jablka, mouč. cukr, marmeláda, ml. skořice, 1 lžíce másla, vanilkový cukr.Omeleta: 3 vejce, 3 lžíce mouč. cukru, 3 lžíce hl. mouky, tuk na vymazání a hrubá mouka vysypání formy.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme a vypíchneme jádřince. Z bílků ušleháme sníh, přidáme 3 lžíce mouč. cukru, ušleháme dohusta a lehce do něj vmícháme žloutky a potom prosetou mouku. Těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané formy a povrch uhladíme. Do těsta postavíme jablka, naplníme je marmeládou, ..
INGREDIENCE: 2 hrsti sušených hub, 4 celá vejce, 1 velká cibule, 3 hrsti strouhanky, česnek podle chuti, pepř, sůl, majoránka, sklenka mléka, tuk na pekáč.POSTUP PŘÍOPRAVY: houby spaříme v horké vodě a podusíme. Cibuli zpěníme a přidáme k ní podušené houby, rozetřený česnek a ostatní přísady. Zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, hmotu vlijeme do tukem vymaštěného pekáče a pečeme v mírně rozehřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 1/2kg hladké mouky,1 lžíce hrubé mouky, 1/2 l mléka, 1/2 lžičky práškového cukru, sůl, 350g škvarků, 20g droždí, 1 vejce, mák, tuk na plech.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si kvásek z několika lžic vlahého mléka, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce hrubé mouky a rozdrobeného droždí. Dáme na teplé místo a necháme vykynout. Mezitím dáme do mísy hladkou mouku,umleté škvarky, 1 vejce, sůl a 1/4 l mléka. Přidáme vzešlý kvásek, vypracujeme tužší těsto, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Potom vyklo ..
INGREDIENCE: 30dkg hladké mouky, 25dkg másla, 2 žloutky, 4 lžice mléka, 1 lžíce octa, 1 lžíce rumu,špetku soli a trochu vanilkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše zpracujeme v těsto a uděláme kouli, kterou necháme uležet v lednici. Pak se koule rozválí na tenkou placku, slabě se potře rozpuštěným máslem a suchou strouhankou. Jablka se nakrájí na plátky nebo se nastrouhají na hrubém struhadle, posypou se cukrem a skořicí, rozinkami, popřípadě rozsekanými ořechy a nakonec se znovu posype strouhankou a ..
INGREDIENCE: 2 dortové oplatky, 6žloutků, 20dkg moučkového cukru, 20dkg ořechů, 5 lžic strouhanky, 1/2 prášku do pečiva a sníh z bílků. POSTUP PŘÍPRAVY: Z těchto ingrediencí utvoříme těsto. Do hlubokého plechu dáme 2 dortové oplatky, potřeme je džemem, na to dáme těsto a dáme péct. Po upečení nahoru dáme nádivku a na ní buď čokoládovou polevu nebo ořechy.NÁDIVKA: 1 Hera, 10dkg moučkového cukru, 1 lžíce kávy,( 2 van. Pudinky, 3/4 l mléka svaříme pudink) ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA