INGREDIENCE: 3 porce kuřecího perkeltu; 30 g hladké mouky, 2 dl kysané smetany, 8 slaných palačinek. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vyjmeme z perkeltu (kuřecí maso vykostíme) a umeleme je na strojku s vložkou s většími otvory. Šťávu z perkeltu ohřejeme, zahustíme moukou rozkvedlanou s kysanou smetanou a povaříme. Mleté maso promícháme s několika lžícemi připravené omáčky, naplníme palačinky, svineme je a vložíme do nádoby z jenského skla. Polijeme je zbylou omáčkou, prudce zapečeme v horké troubě a podá ..
INGREDIENCE. 2 bažanti, 100g slaniny bez kůže, podle chuti sůl, malý kousek celeru, 2 petržele, 2 mrkve, 60 g másla, 50 g oliv, 1 l hovězího vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Oškubané bažanty vykucháme, opálíme, vypereme, prošpikujeme slaninou, osolíme, dáme do zeleninového základu, připraveného z kořenové zeleniny nakrájené na jemné kostičky a másla a dusíme do měkka. Bažanty vyjmeme, naporcujeme, šťávu zalijeme vývarem, přidáme nakrájené vypeckované olivy, necháme povařit a touto šťávou jednotlivé po ..
INGREDIENCE: 600g oloupaných brambor, 200g hl. mouky, 50g hr. Mouky, 1 vejce, sůl, 200g vařeného uzeného masa, 100g slaniny.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvilku stát, pak část tekutiny slijeme. Přidáme mouku, sůl, vejce a těsto dobře vypracujeme. Část těsta položíme na navlhčené prkénko, to umístníme nad hrnec s vařící osolenou vodou, nožem odkrajujeme tenké podlouhlé kousky těsta (halušky) a házíme je přímo do vařící vody. Krátce je povaříme, pak je vyjmeme ..
INGREDIENCE: 800 g zadního z králíka, 40 g slaniny, 2 lžíce sádla, 2 cibule, hlavička česneku, 1 lžička hladké mouky, podle chuti sůl, 5 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí zadek prošpikujeme polovinou slaniny, potřeme utřeným česnekem se solí, osolíme a necháme odležet. Zbývající slaninu nakrájíme na malé kostičky, přidáme sádlo, drobně nakrájenou cibuli a osmahneme, pak přidáme koření, zalijeme vodou, necháme základ zavařit, vložíme připravené maso pečeme v ..
INGEDIENCE: 50 dkg mouky, 8 dkg cukru, 20dkg másla nebo Hery, 1 vejce rozšlehat, 1 prášek do pečiva, asi 1/4 malé lžičky soli, 2 dkg kvasnic přidat do 1/8 l mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto, naděláme čtverečky a plníme je nádivkou, stočíme do trojúhelníků. Pak hotové pomažeme žloutkem a necháme na plechu do druhého dne a pak pečeme.NÁDIVKA: 15 dkg cukru, trošku vody, 20 dkg ořechů, trochu skořice a chvíli necháme dusit. ..
INGREDIENCE: 400g polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, 120g tuku, 2 žloutky, 20g droždí, asi 1/4 l mléka, vanilkový cukr, sůl, hladká mouka na vyválení, tuk na vymaštění formy, maková nádivka ze 150g mletého máku, moučkový a vanilkový cukr na posypání.POSTUP PŘÍPRAVY: mouky, cukru, tuku, žloutků, vykynutého kvásku,vlažného mléka, vanilkového cukru a soli vypracujeme kynuté těsto. Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníků silného asi osm milimetrů,potřeme je vlažnou makovou nádivkou, stočíme ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, 5 lžic oleje, mletý pepř, 2 stroužky česneku, sůl, mletá sladká paprika, hořčice, 30g másla, 2lžilce citrónové šťávy, alobal. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky den předem odblaníme, po obvodu nařízneme na třech místech, jemné naklepeme, potřeme olejem, opepříme a zabalíme do alobalu. Necháme je v chladničce odležet.Česnek rozetřeme se soli, smícháme s paprikou, olejem a hořčicí a touto směsí potřeme roštěnky těsně před přípravou. Opečeme je po obou stranách na roštu, při pečení ..
INGREDIENCE: 500 g plecka bez kostí, 30 g sádla, 50 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 400 g brambor, 1,5 dl kysané smetany, sůl. ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pokrájíme na nízké hranolky a za stálého míchání prudce opečeme na rozehřátém sádle. Vyjmeme je z hrnce, sádlo zasypeme moukou, zasmahneme světlou jíšku, přidáme k ní rozetřený česnek, jeden a čtvrt litru vody, rozšleháme a přivedeme k varu. Do polévky vložíme brambory pokrájené na kostky, osolíme a vaříme, až změknou. Polévku zalijeme kysa ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřové kýty, nakrájené na kousky, stroužky nasekaného česneku,1/3 hrnku limetové šťávy, 1 hrnek cukru krystalu,1 lžička mletého nového koření, hrnky hovězího vývaru, 1 cibule, nakrájená nadrobno, 2 lžíce olivového oleje,2 lžíce kari koření, lžička skořice, 4 mrkve, nakrájené na kolečka , brambory, nakrájené na kousky, 1 červená paprika, nakrájená na kousky, 3 bobkové listy,1 snítka tymiánu, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso smícháme s česnekem a limetovou šťávou a necháme 60 min ..
INGREDIENCE: 500g kuřecích jater, 400g středě tučné vepřové plece bez kostí, olej, 1 cibule, 1 žemle, mléko, 1 vejce, 1 žloutek, sůl, ml. pepř, drcené nové koření, špetka muškátového květu a zázvoru, lžíce brandy, 3 lžíce smetany, 80g anglické slaniny.POSTUP PŘÍPRAVY: Játra odblaníme, odkrojíme nažloutlá místa a společně s vepřovým masem nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme játra a maso, za stálého míchání je krátce osmáhneme a podusíme. Žemli nakrájíme na tenk ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA