Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ TOČ

INGREDIENCE: asi 1 kg syrových brambor, 1 l mléka, sůl, 5 lžic škvarků, mletý pepř, 3 stroužky česneku, majoránka, asi 5 lžic strouhanky, hrubá mouka, sádlo nu vymazání, 400 g kyselého zelí.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory jemné nastrouháme do mísy, chvilku počkáme a trochu vody slijeme. Pak je spaříme horkým mlékem, přidáme sůl, drobně nasekané škvarky, špetku pepře, lžičku majoránky a strouhanku. Vymícháme těsto; je-li příliš řídké, zahustíme je lžící hrubé mouky. Pekáček nebo plech s okraje ..

RYBY MAKRELA | MAKRELY V CIBULI( Itálie)

INGREDIENCE: 100 g másla, 6 makrel, sůl, 4 velké cibule, 200 ml smetany, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Zapékací misku vytřeme polovinou másla a vložíme půlky očištěných a osolených makrel. Na zbylém másle slabě osmahneme na nudličky nakrájenou cibuli, i s máslem naklademe na makrely a dáme péci do trouby. Po 15 minutách zalijeme smetanou, opeříme a ještě chvilku dopečeme. Podáváme s bramborem. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | BIFTEK S VEJCEM

INGREDIENCE: 80g hovězího masa ze svíčkové, sůl, pepř, 1 vejce, 5 g oleje, hlávkový salát na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Biftek lehce naklepeme, osolíme, opepříme a grilujeme po každé straně 4 minuty. Na rozpáleném oleji uděláme volské oko, které položíme na hotový biftek. Zdobíme hlávkovým salátem a petrželkou. ..

SALÁTY | SKANDINÁVSKÝ RYBÍ SALÁT

INGREDIENCE: 2 krabice konzervovaných ryb v tomatě, l jablko, 2 sladkokyselé okurky, 200 g eidamské cihly, 150 g vařeného celeru, l velká majolka, l lžička worcesterové omáčky, pepř, sůl, stává z 1/2 citrónu, hlávkový salát. POSTUP PŘÍPRAVY: Do salátové mísy vložíme na menší kousky nakrájené a vykostěné ryby z konzerv, na kostičky nakrájené oloupané a jádřince zbavené jablko, okurky, sýr a celer. Zakapeme šťávou z citrónu, worcesterem, lehce opepříme a osolíme. Nakonec promícháme s majolkou ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA FAZOLOVÝ KRÉM

INGREDIENCE: 200 bílých fazolí, bobkový list, 60 g hladké mouky, 50 g másla, sůl, šálek mléka, pažitka, 1 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Přebrané a pod tekoucí vodou proprané fazole namočíme přes noc do vody a v téže je s bobkovým listem uvaříme doměkka. Mezitím v hrnci na rozehřátém másle osmahneme mouku, zalijeme ji vodou a vaříme. Uvařené fazole rozmixujeme a nalijeme do základu. Polévku osolíme, přidáme šálek mléka, povaříme, dochutíme a podáváme s jemně nasekanou pažitkou. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ ŘÍZKY PLNĚNÉ JABLKY A KUŘECÍM MASEM

INGREDIENCE: 4 silné vepřové řízky, 2 menší jablka, 60 g uzeného kuřecího masa, 60g slaniny, 100 g oleje, 3 rajčata, 3 jablka, 50 g másla, špetka tlučeného hřebíčku, trochu hladké mouky, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso po straně rozkrojíme, rozklepeme a každý řízek zevnitř osolíme a opepříme. Dvě oloupaná jablka zbavíme jádřinců a pokrájíme na kostičky, ke kterým přidáme i kostičky uzeného kuřecího masa a slaniny. Promícháme a připravenou směs krátce na másle opečeme. Osolíme, ok ..

POMAZÁNKY | ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA S OREGANEM

INGREDIENCE: 3 stroužky česneku, 250 g měkkého tvarohu, 1 dl mléka, pažitka, oregano, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce rozmačkáme tvaroh, přidáme mléko a utřeme dohladka. Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku a prolisovaný česnek. Nakonec dochutíme pomazánku oreganem, citrónovou šťávou a soli. Česnekovou pomazánku mažeme na plátky chleba nebo pečiva a zdobíme kapií, rajčetem nebo naloženými jeřabinami. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | FRANCOUZSKÁ CIBULOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE: 700 g cibule, 80 g másla, 4 plátky toastového chleba, 1 lžíce mouky, 3 l masového varu, 1 l suchého bílého vína, sůl, pepř, 100 g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme a na tenká kolečka nakrájíme cibuli. Kolečka cibule podusíme na 40 g másla. Plátky toastového chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbytku másla. K cibuli přidáme mouku a dobře promícháme. Pak přilijeme vývar a víno a rovněž řádně rozmícháme. Cibuli zakryjeme a necháme vařit asi 10 minut. Ochutíme solí a pepř ..

ZELENINA | ZIMNÍ ZELENINOVÝ GULÁŠ

INGREDIENCE: 2 cibule, nasekané nadrobno, 2 řapíkaté celery, nasekané na malé kousky, 2 lžíce olivového oleje, 2 střední mrkve, nakrájené na menší kostky, 2 lžíce petržele, nakrájené nadrobno, 2 velké brambory, oloupané a nakrájené na 2 cm kostky, 300 g fazolí ,1 lžička nasekaného kopru, 1 lžička nasekané majoránky,250 ml piva nebo zeleninového vývaru, 1 zelená paprika, nakrájená na malé kostky, 500 g žampiónů, nakrájených na plátky, 1 lžička kremžské hořčice, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vel ..

POLÉVKY | POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY

INGREDIENCE: 2 středně velké bulvy červené řepy, 500g hovězího hrudí, svazek kořenové zeleniny 2 lžíce cukru, 1 bílý jogurt, ocet, sůl, pepř, kmín, 2 bobkové listy. POSTUP PŘÍPRAVY: Červenou řepu důkladně omyjeme a ve slupce ji s kmínem a solí doměkka uvaříme. Pak ji prochladlou oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k ní 2-3 lžíce octa, prosypeme ji cukrem a přiklopenou dáme do chladna odležet. Z hovězího hrudí a kořenové zeleniny uvaříme silný vývar. Měkké maso a zeleninu rozkrájíme na tenké ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz