INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, 1 cibule, 90 g sádla, 40 g slaniny, 100 g uzené klobásy, 80 g rajčat, 1 zelená paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety po obvodu a u kostí nařízneme, naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme na ni kotlety a po obou stranách je pomalu dusíme. V jiné nádobě rozpustíme slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme klobásu pokrájenou na kolečka, oloupaná a pokrájená rajčata, papriku pokrájenou na nudličky, vše osolíme a přidáme ke kot ..
INGREDIENCE: 200 g rýže, červená paprika, cibule, pórek, 100 g mraženého hrášku, 50 g hlívy ústřičné, masox, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou rýži přes noc namočíme. Cibuli pokrájíme na kostičky, hlívu na plátky a obojí osmahneme na oleji, po chvilce přidáme kousky další zeleninu. Vše zalijeme 0,4 l vody, vhodíme kostku bujónu, vsypeme přecezenou rýži a přikryjeme pokličkou. Dusíme nejméně 20 minut v horké troubě. Hotové rizoto upravíme na talíři a ozdobíme zbytkem zeleniny. ..
INGREDIENCE: 4 porce krůty, 50g másla, 1 lžíce oleje, 40g slaniny nebo uzeného bůčku, 2 dl bílého vína, 1 mrkev, 1 kedluben, 1 květáku, 1 cibule, petrželka, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné porce krůty osušíme, osolíme, opepříme a protkneme slaninou nebo uzeným bůčkem. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a oleji, přidáme porce krůty a rychle je osmažíme po všech stranách. Podlijeme je vínem, přidáme petrželku a za občasného podlévání vodou dusíme v troubě téměř do měkka. Pak přidáme nad ..
INGREDIENCE: 1 žemle, 1/10 l mléka k namočení, sůl, 1 cibule, 7 lžic oleje, 1 lžíce zeleného pepře, 1 ostrá- čerstvá nebo nakládaná feferonka, tymián, 1 lžička ostré hořčice, 400g mletého masa, půl na půl hovězí a vepřové, 1 vejce, 5 lžic strouhanky.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemli namočíme v mléce, nasekáme cibuli a dusíme ji na jedné lžíci oleje, až zesklovatí. Pepř rozdrtíme, feferonku zbavíme jader a nakrájíme ji najemno. Žemli vymačkáme, promícháme s mletým masem, cibulí, vejcem, hořčicí, solí, rozem ..
INGREDIENCE: 8 vajec, sůl. Pro jednu várku: 4 lžíce lístků černého čaje, 1 plod badyánu, 1 kousek skořice, 3 hřebíčky, 1 lžíce sójové omáčky. Pro omáčku: 3 lžíce vinného octa, 2 malé cibulky nebo šalotky, po dvou červených a zelených feferonkách, 1 lžíce ostré hořčice, sůl, pepř, 6 lžic salátového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce vaříme hodinu ve slané vodě, zchladíme, skořápku kolem dokola lehce namačkáme. Vývar z čajových lístků a koření nalijeme na vejce a necháme je v nálevu 2 hodiny vyluhovat a ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 6 lžic kyselé smetany, 100g mouky, sůl, zázvor, 4 banány, 80g másla nebo tuku, 80g cukru, 1 lžíce skořice, 1/4 l sladké smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: vejce rozmícháme s kyselou smetanou a moukou, osolíme okořeníme zázvorem. Banány nakrájíme na plátky. Upečeme na pánvi 4 koláče(omelety nebo lívance). Pokaždé rozpustíme 10g másla, vložíme plátky z jednoho banánu a nalijeme na ně čtvrtinu těsta. Pečeme asi 5 minut, obrátíme a na dalších 10g másla dopečeme po druhé straně. Další tři ..
INGREDIENCE: 1 kg kapra, 100 g oleje, 400 g cibule, 30 g hladké mouky, 30 g másla, 20 g cukru, 1 lžíce octa, 3 nová koření, 3 hřebíčky, 3 zrnka pepře, 2 bobkové listy, 1 feferonka nebo špetka ostrého koření, sůl, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného, omytého kapra nakrájíme na porce, osolíme, posypeme kořením, obalíme v mouce a po obou stranách opečeme na oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka a polovinu osmahneme na vypečeném oleji, do kterého přidáme máslo. Potom přidáme další koření a f ..
INGREDIENCE: 400g krůtích prsou, olej, 100g žampiónů, citr. šťáva, sůl, 100g šunky, 2 lžíce hrášku.POSTUP PŘÍPRAVY: Z krůtích prsou nakrájíme přes vlákna řízky, jemně je naklepeme, pak je pokrájíme na hranolky. Vložíme je na pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme. Přidáme žampióny nakrájené na plátky, pokapeme je citrónem, osolíme a opékáme ještě 2 minuty. Pak přidáme šunku nakrájenou na nudličky, hrášek a vše prohřejeme. Příloha: zeleninová rýže. ..
INGREDIENCE: 400g libového vepřového plecka, 4 lžíce solamylu, 4 lžíce oleje do marinády, 4 cibule nakrájené na tenké kolečka, 2 lžíce worcesteru, 2 lžíce sójové omáčky (nebo maggi), 1 lžíce kari, 1 lžíce ml. papriky, 1 lžička drceného pepře, 1 lžíce pálivé papriky, 2 celá vejce, 2 špetky soli, olej na smažení. Z tohoto uvedeného množství zhotovíme zhruba 12-15 placiček.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, nakrájíme na velice malé kostičky. Dáme do misky, přidáme všechny ostatní přísady a vše řádně ..
INGREDIENCE: 350g čočky, 1 cibule, olej, ml. sl. paprika, 2 zelené papriky, 1 červená paprika, 2 rajčata, kousek vařené mrkve, 2 stroužky česneku, 3 lžíce kečupu, tymián, ml. pepř, sůlPOSTUP PŘÍPRAVY: Čočku namočíme na dvě hodiny do studené vody, potom vodu slijeme, čočku zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme ml. papriku, po zpěnění hned přidáme na nudličky nakrájené papriky a mrkev, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a krátce osmáhneme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA