Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | HRUŠKOVÉ ČATNÍ.

INGREDIENCE: 2 kg zralých hrušek, 500g cibule, 500g hodně zralých rajčat, 300g celeru, 100g rozinek, 1 lžičky ml. zázvoru, sůl, feferonky, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Drobně nakrájíme cibuli, rajčata oloupeme a také drobně nakrájíme. Vložíme do kastrolu, přidáme rozinky a dusíme. Po chvilce usekáme celer a přidáme jej k potravinám současně s cukrem, octem a kořením. Dusíme do zhoustnutí, dochutíme, necháme asi 2 minuty přejít varem, pak napln ..

OD BABIČKY | TVAROHOVÉ KOBLIHY.

INGREDIENCE: 1 měkký tvaroh, 2 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, 220g hladké mouky, 1 sáček prášku do pečiva, špetka soli, rostlinný olej na smažení, 1 sklenka marmelády nebo džemu, 1zakysaná smetana, hladká mouka na vál.POSTUP PŘÍPRAVY: Do větší mísy vložíme kostku tvarohu. Přidáme vejce,mléko, rum a vanilkový cukr. Přísady promícháme. Hladkou moukou promícháme společně s práškem do pečiva a špetkou soli. Mouku přidáme k základu těsta a vypracujeme vláčnou hmotu . Na pomouče ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | ČÍNSKÉ MASO S CIBULÍ.

INGREDIENCE: 500g hovězí roštěnky (telecí, vepřové), 3cibule, 1 čerstvá paprika ( v zimě i zmražená nebo sterilovaná), 1 vejce, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce hl. mouky, 5 stroužků česneku, sůl, olej na smažení, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce mléka nebo studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na hranolky velké a silné jako menší malíček a osolíme. V misce rozmícháme solamyl s mlékem nebo vodou, vmícháme moku a vejce, až vznikne těstíčko husté zhruba jako na palačinky. Vložíme nakrájené a osol ..

SPECIALITY RŮZNÉ | BUSCHETTA AL POMODORO (Italská topinka s rajčetem).

INGREDIENCE: 2 krajíce tmavého chleba, 4 zralá rajčata nakrájená na kostky a zbavená semínek, 3 stroužky rozetřeného česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 šálku nasekaných lístků bazalky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Promícháme rajčata s bazalkou. Osmáhneme chleba dohněda. Natřeme česnek na teplý chléb. Naložíme na chleba rajčatovou směs a pokapeme olivovým olejem. ..

ZELENINA | BROKOLICE S RAJČATY A SÝREM.

INGREDIENCE: 600g brokolice, sůl, 4 rajčata, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 1 l mléka, 100g strouhaného sýra, 1 lžíce oleje, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici rozdělíme na menší růžičky, košťál odkrojíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Brokolici vsypeme do vroucí osolené vody, uvaříme téměř doměkka, scedíme a necháme okapat. Rajčata ponoříme na 10 vteřin do vroucí vody, potom je opláchneme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Z másla a mouky připravíme zcela svět ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÉ LÍVANEČKY S DUŠENOU ZELENINOU.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, sůl, mléko, 100g salámu, 100g strouhaného sýra, 2 vejce, 3 lžíce poloh. mouky, ml. paprika, olej. Zelenina: 400g mrkve, kousek kedlubny a brokolice, sůl, 6 lžic hrášku, 4 lžíce kečupu, petrželka, citr. Šťáva, špetka cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, prolisujeme, přidáme trochu vařícího mléka a ušleháme hladkou kaši. Do vlažné kaše vmícháme nakrájený salám, sýr, vejce, mouku, papriku, několik lžic mléka, sůl a promíchám ..

SALÁTY | BRAMBOROROVÝ SALÁT 3.

INGREDIENCE: 500g vařených oloupaných brambor, , 2 sterilované okurky, kousek mrkve a celeru, 1 cibule, 1 jablko. 100g majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžička hořčice, cukr, ocet, ml. pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Necháme je dobře vychladnout, pak je nakrájíme na kostičky společně s okurkami, vařenou mrkví a celerem, cibuli a oloupaným jablkem. Majonézu promícháme s jogurtem, hořčicí, cukrem, octem, pepřem a solí, nalijeme ji k připravené směsi, promíchám ..

SEKANÁ | BOSENSKÉ KARBANÁTKY.

INGREDIENCE: 600 g mletého masa (telecího nebo jehněčího), 100 g ryže, 2 vejce, 2 lžíce mouky, 1 lžička soli, 240g tuku, 80 g cibule, 80 g mrkve, mletý pepř, masový vývar (voda) .POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži spaříme a propláchneme, zalijeme stejným množstvím masového vývaru (vody) a dusíme tak dlouho dokud se tekutina nevsákne. Masa nakrájíme na kousky a spolu s cibuli nasekáme nebo semeleme, aby se maso s cibulí spojilo. Osolíme, opepříme, smícháme, Mrkev uvaříme, nasekáme a přidáme k masu, pak doplní ..

POLÉVKA HOVĚZÍ | BĚLORUSKÝ BORŠČ.

INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, 400 g kosti od šunky, 100 g párků, 350 g červené řepy, 100 g rajčatového protlaku, 60 g cibule, 100 g mrkve, 30 g petržele, 30 g vepřového sádla, 20 g cukru, 20 g mouky, 1 dl kysané smetany, ocet, sůl, bobkový list, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Kost od šunky uvaříme s hovězím masem.. Na nudličky nakrájíme mrkev, petržel a cibuli, osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak a ještě asi 15 minut dusíme. Řepu uvaříme ve slupce zvlášť, oloupeme ji a pokrájíme na nud ..

RYBY KAPR | KAPR PODLE PETRA VOKA.

INGREDIENCE: 4 porce kapra, sůl, pepř, 1 lžička kmínu, 4 lžíce hl. mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, strouhanka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra omyjeme, osušíme utěrkou, osolíme a posypeme mletým pepřem a kmínem. Kapra obalíme ve směsi mouky, potom ze všech stran namočíme do vajec ušlehaných s jemně rozetřeným česnekem. Nakonec obalíme porce ve strouhance a na rozehřátém oleji osmažíme po obou stranách dozlatova. Příloha vařené brambory. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz