Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY ZVĚŘINA | KOROPEV PO STAROČESKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Koroptve vykuchané, oprané a osolené nadíváme touto směsí: 150 g slaniny semeleme na masovém strojku současné s třemi navinulými jablky nebo hruškami, přidáme dvě vejce, strouhanou petržel, přilijeme 1/8 1 červeného vína, vše dobře promícháme, je-li třeba, zahustíme trochou strouhané housky, podle chuti osolíme, přidáme špetku mletého zázvoru a koroptve tím naplníme. Obalíme slaninou, dáme na pekáč a pečeme. Když jsou koroptve měkké, zalijeme je na míse sladkou smetanou, kterou ..

PŘÍLOHY | ZELENINOVÉ KNEDLÍČKY (Jugoslávie)

INGREDIECE: 100Og mrkve, 100g květáku, 100g kapusty, 100g brambor, 100g žampiónů, 100g petržele, 180g másla, 100g žemlí, 2 vejce, 3dl mléka, 250g hladké mouky, sůl a pepř, 80g strouhané housky. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechnu zeleninu a žampióny očistíme a nakrájíme na jemné kostičky a dáme dusit s polovinou másla. Osolíme, opepříme, podlijme malým množstvím vody a dusme do měkka. Žemle nakrájíme na malé kostičky, opečeme na másla, dáme do mísy, promícháme s mokou, navlhčíme mlékem s rozšlehanými ve ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA Z JEHNĚČÍHO MASA NA TURECKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 400 g jehněčího masa, 40 g rýže, malý kousek celeru, větší kousek petržele, 1 mrkev; 2 žloutky, 2 lžíce jogurtu, 1 citrón, podle chuti sůl, 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vaříme ve 3/4 l vody mírně osolené, přidáme očištěnou vypranou a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, uvaříme do měkka a odstavíme. Vypereme rýži a uvaříme ji do měkka ve 3 /4 l osolené vody. Maso nakrájíme na malé kostičky a přidáme k vařené rýži. V jogurtu rozkvedláme žloutky. Přidáme citrónovou šť ..

SPECIALITY ZELENINA | TARABA - PLNĚNÝ ŠPENÁT (Turecko).

INGREDIENCE: 200 g špenátových listu, 200 g skopového masa bez kosti, 3 větší cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, 40 g másla, 2 lžíce kečupu, sůl, lžička mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenátové listy spaříme ve slané vařící vodě, scedíme, vychladíme studenou vodou, necháme odkapat a pak rozprostřeme na stůl. Skopové maso semeleme na masovém strojku, osolíme, opaprikujeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, dobře promícháme a tvoříme rukou malé kuličky, kterými plníme připravený špenát. Každou kul ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTA PEČENÁ PO DALMATSKU.

INGREDIENCE: 1 krůta, 3 stroužky česneku., špetka soli, 150 g anglické slaniny, 50 g šunky, mletý pepř, špetka sušeného rozmarýnu, 1 dl olivového oleje, větvička čerstvého rozmarýnu, 1 dl bílého přírodního vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Krůtu natřeme zevnitř i zvenčí česnekem utřeným se solí. Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na nudličky, promícháme se špetkou soli a mletého pepře a špetkou rozdrceného rozmarýnu a touto směsí krůtu na několika místech obložíme. Prsa obložíme zbytkem na plátky nakrájené s ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | MORAVSKÁ ZELŇAČKA.

INGREDIENCE: vepřových uzených žebírek, 2l vody, 400g brambor, 500g kysaného zelí, 50 g hladké mouky, sůl, kmín, 1 cibule, 1 dl kysané smetany, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová uzená žebírka opereme; zalijeme studenou vodou vařit. Když je maso měkké, scedíme vývar a maso zbavíme kostí. Část vývaru nalijeme na překrájené zelí a kostičky brambor, přidáme hrubé rozsekaný kmín a sůl a vaříme doměkka. Druhou část vývaru zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, ne a spojíme s vařenými brambory ..

DRŮBEŽ KUŘE | BAKOŇSKÉ KUŘE S NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1,5 kg), l,5 dl bílého vína, sůl, majoránka.Nádivka: 80 g slaniny, 1 cibule, 200 g mletého vepřového masa, 200g čerstvých hub, játra z jednoho kuřete, 2 housky, mléko, sůl, mletý pepř, špetka mletého zázvoru, muškátový oříšek, 2 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře důkladně očistíme, na prsou a na stehýnkách uvolníme kůži (prsty podebíráme kůži tak, aby se oddělila od masa), kuře osolíme a uvnitř ještě poprášíme majoránkou. V břišní dutině i pod uvolněnou kůží je naplníme nádivko ..

SPECIALITY DRŮBEŽ | KRŮTÍ MASO PO ČÍNSKU.

INGREDIENCE: 400g krůtího masa (stehna nebo prsa), 4 lžičky sójové omáčky, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžičky máčeného škrobu, 2 vejce, 2 cibule nebo pórky, 1 salátové okurky, 1 l vývaru, 2 lžíce dezertního vína, 1 lžíce glutasolu, 1 lžičky chilli, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso po vlákně nakrájíme na nudličky, zkapeme ho sójovou omáčkou, citrónem a promícháme se škrobem a vejce. Necháme v chladničce odležet. Na rozehřátém oleji opékáme tak, aby se kousky neslepily. Přidáme nakrájený pórek jemně osmáhn ..

DRŮBEŽ HUSA | HUSÍ JÁTRA S RAJČATY ( Jugoslávie).

INGREDIENCE: 400g husích jater, 3 cibule, 2 lžíce husího sádla, špetka soli, 5 rajčat, podde chuti česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Na husím sádle osmahneme jemně krájenou cibuli, přidáme husí játra nakrájená na kostky, nasekaný česnek a dusíme cca 10 minut, pak přidáme oloupaná, jader zbavená, na čtvrtky nakrájená rajčata a dodusíme. Dušená játra s rajčaty osolíme a podáváme teplá. ..

KNEDLÍKY HOUSKOVÉ | BAČOVY MOŠNIČKY PLNĚNĚNÉ OVČÍM SÝREM.

INGREDIENCE: 1 lžička másla, 400g hrubé mouky, sůl, 1 vejce, 1 mrkev, 1/2 svazku petrželky, 4 snítky máty, 1 lžíce piniových oříšků, 1 červená chilli paprička, 2 lžíce jogurtu, 300 g ovčího sýra, 2 stroužky česneku, pepř, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku, přidáme máslo, špetku soli, vejce a 100 ml vody. Vypracujeme tužší těsto. Zabalíme je do utěrky a necháme 60 minut odležet. Oloupeme a nastrouháme mrkev. Otrháme lístky bylinek a spolu s oříšky je nasekáme. Očistíme chi ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz