Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ VEPŘOVÝ | RIZOTO PO ČÍNSKU.

INGREDIENCE: 250 g rýže, 250 g vepřového nebo uzeného masa, 4 malé cibule, 4 vejce, 4 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, lžička kari koření, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme. Na kostičky nakrájené maso podusíme v malém množství vody. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme do něj kari, rýži a promícháme. Potom přidáme kousky masa. Nakonec vmícháme vejce s nadrobno nakrájenou cibulí a necháme srazit. Na talířích rizoto ozdobíme nasekanou petrželkou. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | STUDENÁ ČÍNSKÁ RÝŽE.

INGREDIENCE: 200 ml mléka, 80 g cukru, 100 g rýže, 2 žloutky, 50 g rozinek Na přelití: 8 lžic rybízové nebo jiné pikantní zavařeniny, 4 lžíce pálenky nebo likéru (rum, griotka). POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme v mléce s cukrem a rozinkami na kaši. Po chvíli vmícháme žloutky, směs rozdělíme do tvořítek vypláchnutých studenou vodou a vychladíme. Před podáváním tvořítka krátce namočíme do teplé vody, vyklopíme na talíř a přelijeme horkou zavařeninou ochucenou pálenkou či likérem. ..

GULÁŠ RŮZNÝ | KRAKONOŠOVY DRNY.

INGREDIENCE: 300 g kapusty, 4 vejce, 2 dl mléka, 100 g hrubé mouky, 1 palička česneku, 100 g sádla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k těstíčku. Lijeme na rozehřátý lívanečník a pečeme dozlatova. Lívanečky získají zlatězelené mramorové zabarvení (jako skutečně travnaté drny). Servírujeme s našlehanou bramborovou kaší. ..

GULÁŠ RŮZNÝ | TIBETSKÁ VEGETARIÁNSKÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 1 lžička oleje, 120 g pohanky, 120 g na kostičky nakrájené cibule, 240 g nadrobno nakrájených hub, 1,5 dl červeného vína, 1,5 dl bujónu, 120 g vlašských ořechů, 240 g špenátu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 190 °C. Na pekáči rozpálíme olej a 2-3 minuty restujeme pohanku. Přidáme cibuli a houby a restujeme ještě několik minut. Přilijeme víno a bujón a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a necháme 20 minut mírně vařit. Ořechy ..

GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ | OMELETA PEISAN (Bulharsko).

INGREDIENCE: 12 vajec, 100g másla, 400g vařených brambor, 100g žampiónů, zelená petrželka, 4 lžíce zeleného sterilovaného hrášku, 1 cibule, podle chuti sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Nadobro krájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na plátky nakrájené brambory a na každou porci zvlášť sekanou zelenou petrželku a osmahneme do růžova, pak přidáme na plátky nakrájené podušené žampióny a zeleny hrášek. V šálku rozšleháme na každou porci tři celá vejce, přidáme sůl, nalijeme na připravené brambory a upeče ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | ŠEVCOVSKÝ MLS.

INGREDIENCE: 2 lžíce octa, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice; 2 lžíce oleje, 1 cibule, 2 sladkokyselé okurky, 500 g měkkého salámu, 200 g majolky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ocet kečup, hořčici a olej promícháme a svaříme. Necháme vychladnout, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky a salám a majolku, promícháme a necháme v chladu odležet. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ŠUMAVSKÁ KAPSA.

INGREDIENCE: 750 g vepř. kotlet, sůl, pepř, 75 g slaniny, 100 g vepř. jater, 120 g cibule, 15 g sušených hub, 60 g rostlinného tuku, 5 dl vývaru¸40 g hladké mouky. Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Zbylou nakrájenou cibulku usmažíme, vložíme kotlety, podlijeme vodou z hub a dáme péci. Měkké maso vy ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | CHANFAINA.

INGREDIENCE: 250 g vepřových jater, 1/2 sklenky bílého vína, 1/2 menší cibule, 1/2 stroužku česneku, 2 listy čerstvé máty peprné, 1/2 lžičky zelené petrželky, 2 kuličky celého pepře, špetka kmínu, mletá paprika, mletá skořice, 1 lžíce oleje, 1/2 sklenky vývaru, 3/4 lžíce strouhanky, citrón, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájená játra s pepřem dusíme doměkka na víně. Pak rozpálíme olej, osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dosklovata, přidáme koření, játra, mátu, zalijeme vývarem a zasypeme strouhank ..

SPECIALITY RŮZNÉ | RYB PĚTI VŮNÍ NA ŠANGHAJSKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 375 g tresky - řízky nakrájené na kousky o síle 2 cm, olej na smažení (větší množství), 1/2 svazku naťových cibulek na ozdobu. Marináda: 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce sherry. Omáčka: 1/2 lžičky koření "pěti vůní" (viz samostatný recept), 1 nadrobno usekané naťová cibulka, 3/4 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého nadrobno usekaného, kousek sušené mandarinkové kůry, 1/4 pomeranče, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce červeného vinného octa, sůl, 300 ml vody. POSTUP PŘ ..

SPECIALITY VNITŘNOSTI | JÁTRA ČCHAO.

INGREDIENCE: 300 g vepřových jater, 1/2 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 1/2 lžíce oleje, 50 g špenátu nebo zelí, 1.5 stroužku česneku, 25 g máčeného Jidášova ucha, Záliv: 1,5 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce vývaru, 1/4 lžičky wei-su, 1/2 špetky moučkového cukru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Opraná vepřová játra nakrájíme na plátky, mírně osolíme a obalíme v máčeném škrobu. Plátky orestujeme v malé dávce rozpáleného oleje. Asi po minutě přidáme očistění a oprané listy špenátu, ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz