INGREDIENCE: 250 g očištěných vepřových ledvinek, 1/2 lžíce máčené škrobové moučky, sůl, 1,5 lžíce oleje, 25 g máčeného Jidášova ucha, 1/2 pórku, 1 stroužek česneku, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce vína šao-sing, 1/4 lžičky octa, wei-su, olej na zakápnutí. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ledvinky po délce na plocho rozřízneme a vyjmeme žilnatou část z jejich středu. Dobře propereme v tekoucí vodě a nakrájíme na kostičky, které promícháme s máčeným škrobem a solí. Vložíme do rozpáleného oleje, prud ..
INGREDIENCE: 250 g kuřecích jater, 1.5 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 cibule nakrájená nadrobno, 75 g žampiónů nakrájených na plátky, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce octa, 1/2 lžičky sójové omáčky, 1/2 stroužku česneku rozdrcený, 1/2 lžičky tymiánu, 1/4 lžičky chilli, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V misce smícháme játra se solí, pepřem, chilli kořením, tymiánem, česnekem, sójovou omáčkou, octem a lžičkou oleje. Přikryjeme a necháme v ledničce marinovat alespoň 1 hodinu. Játra vyndáme, ne ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaníme a očistíme 3/4 kg svíčkové, nakrájíme na větší kostky a osolíme. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo (asi 100g) a rychle je po všech stranách opečeme. Pak k němu přidáme 100g nastrouhané cibule, když zpění, zaprášíme ji moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, přidáme jižní omáčku, 1/4kg kyselých, na kostičky nakrájených okurek, stroužek utřeného česneku, zalijeme 1 dl přírodního červeného vína, osolíme a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 30 minut. Podáváme ..
INGREDIENCE: 500g čerstvých hub, 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, 100g mrkve, 100gpetržele, 1,5dl kysané smetany. Různé druhy hub můžeme upravit podle tohoto předpisu. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolku podusíme na sádle strouhanou cibuli a zpěníme papriku. Přidáme očištěné, na tenké plátky pokrájené houby, okořeníme pepřem, osolíme a dusíme doměkka. V jiné nádobě podusíme doměkka mrkev a petržel, prolisujeme je a přidáme k houbám. Krátce podusíme a podáváme ochucené kysan ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku. Budeme si počínat tak jako s fazolemi: namočíme den předem, 2 g celého zázvoru, aby nám nabobtnal a změkl. Pak nadrobno rozsekáme 1 cibuli, stroužek česneku a změklý zázvor. V rozpáleném oleji je zpěníme a zalijeme sójovou omáčkou. Porce kapra ještě napříč nakrojíme, lehce rozevřeme a potřeme máčenou škrobovou moučkou. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme tak dlouho, až je povrch pěkně chřupavý. Pak porce vyjmeme, zalijeme horkou omáčkou a podává ..
INGREDIENCE. 200g telecích jater,2 větší jablka či 1 celer,50g másla, sladká paprika, trochu mouky a 4 plátky sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná jablka zbavíme jaderníku, nakrájíme je na tlustší kolečka, lehce osmažíme na polovici másla a opaprikujeme. Chceme-li použít místo jablek celer, očistíme jej, uvaříme a připravíme z něj řezy, které rovněž okořeníme. Plátky telecích jater posypeme moukou a po obou stranách rychle osmažíme. Posolíme je, položíme na jablka či celer, přikryjeme plátky sýra a ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového masa, 3 lžíce oleje, 1 lžíce, solamylu, 1 lžíce kari koření, 1 lžíce pálivé papriky, 1 lžíce magi, 3 lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 vejce, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na tenké hranolky, cibuli na kolečka a spolu se všemi ingrediencemi smícháme. Dáme do chladna na 24 hodin odležet. Potom dáme dusit na rozpáleny tuk. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve začneme s omáčkou: rozkrájíme nadrobno 1 cibuli a 2 stroužky česneku, které dáme zpěnit do rozpáleného oleje. Pak přidáme 4 lžíce polévkového koření, zaprášíme 1/2 lžičkou zázvoru, přidáme 4 kávové lžičky worcesteru, malou sběračku čirou polévky nebo horké vody, tutéž sběračku octa a 100g cukru. Vše smícháme, přidáme špetku muškátového oříšku, necháme povařit a pak zahustíme maizenou. Tak jsme získali omáčku, která musí mít sladkokyselou příchuť, můžeme tedy přistoupit k ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 150g vařené šunky, 120g másla, 80g mouky, sůl, pepř, 2 vařená vejce, 1/2 citrónu, 1/4 l kyselé smetany, 1/2 l bílého vína, 400g čerstvých hříbků či žampiónů. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety opatrně prořízneme, do každé vložíme plátek šunky, polovinu vařeného vejce a naklepáním okrajů uzavřeme. Osolíme je, opepříme a po obou stranách prudce opečeme na másle nebo na oleji. Potom je podlijeme bílým vínem, přidáme nakrájené hříbky nebo žampióny a necháme pod pokličkou dusit ..
INGREDIENCE: Asi 1 kg daňčí zvěřiny z plecka, 12dkg slaniny, 1 mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, 1 cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 10dkg másla, 3 lžíce bílého vína, mouka. : NÁDIVKA - 3 rohlíky pokrájené na kolečka, vařící mléko, 10dkg tlustšího uzeného pokrájeného na kostičky, 2 vejce, sůl a petrželka. POSTP PŘÍPRAVY: Plecko necháme odležet v jalovčinkách. Pak je omyjeme, vykostíme, rozřízneme na plocho. Posolíme, proložíme slaninou, natřeme n ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA