INGREDIENCE: 1250 g divoké kachny (vykuchané, očištěné), 75 g rostlinného tuku, 75 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 25 g rybízové zavařeniny, trochu hladké mouky, 25 g cukru, sůl, divoké koření, 2,5 cl červeného vína, 150 g jablk POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou kachnu osekáme, opálíme nad ohněm, opereme, osolíme a naplníme jablky. Na tuku osmažíme do růžova očištěnou, na kolečka krájenou kořenovou zeleninu a oloupanou cibuli. Přidáme divoké koření (nové koření, celý pepř, bobkový list), ..
INGREDIENCE: Zaječí předek, 10dkg slaniny, 10dkg másla, 2 cibule, sůl, mletý pepř, 1/4 l bílého vína, 1/4 l hovězího vývaru, 5 hříbku nebo žampiónu (naložených v soli), 1 bobkový list, snítka tymiánu, 3 zrnka nového koření, 2 zrnka pepře, mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaječí zadek rozkrojíme na několik kousků, protáhneme je slaninou, osolíme a opepříme. Na kastrol dáme zbylou pokrájenou slaninu, máslo a rozkrájenou cibuli a necháme zažloutnout. Na to vložíme připravené porce zvěřiny a opečeme. Zapráš ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z libové krkovičky nakrájíme plátky, hodně rozklepeme, osolíme, opepříme a plníme následující náplní: Nastrouháme krajíc chleba, přidáme vrchovatou lžíci másla, drobně rozsekanou zelenou část pórku, kousek libové anglické slaniny, nastrouhaný tvrdý celer a 1 vejce. Směsí potřeme jednotlivé plátky, přehneme a spíchneme párátky. Vložíme do pekáče, podlijeme a pečeme doměkka. Maso vyjmeme, zahustíme moukou, povaříme a polijeme kapsy. Podáváme s hranolky, obložíme dušenými fazolkami ..
INGREDIENCE: 800g předního srnčího masa, sůl, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer petržel), 30g másla, 30g hl. moky, 2 lžíce brusinkového kompotu, šťáva z 1 citrónu, 1 lžíce octa, , špetka cukru, 1 l červeného vína, koření: 4 celé pepře, tymián, 1 bobkový list, 2 zrna nového koření, 2 zrna jalovce, 2 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme a nakrájíme na kousky, můžeme přidat i vnitřnosti (plíce a srdce). Maso osolíme. Na 2 lžících oleje osmáhneme nadrobno pokrájen ..
INGREDIENCE: Zadní nohy ze 2 králíků, 200g mletého masa, 1 lžíce koření ze směsi na výrobu čabajské klobásy, sůl, hl. mouka, 2 vejce, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Zadní nohy opatrně vykostíme, aby zůstala kapsa. Osolíme a naplníme směsí z mletého masa a koření na čabajskou klobásu, sepneme jehlou nebo párátky a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Pomalu smažíme na rozpáleném oleji, aby se řízky dobře propekly. Podáváme s bramborovým salátem nebo s brambory. ..
INGREDIENCE: 500g brambor, 200g hub, 200g vařené čočky, 100 ml mléka, 1 vejce, 20g oleje, 1 cibule, 1 lžíce kořeninových natí, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby udusíme na cibuli, brambory nakrájíme na plátky. Suroviny uložíme do pekáče, osolíme, okořeníme a zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce. Obměna: Můžeme posypat strouhaným sýrem. ..
INGREDIENCE: 150g vepřové kýty, sůl, pepř, 75g šunky, 100g plátkového sýra, 75g anglické slaniny, 50gfeferonek, 80g oleje, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky naklepeme, naplníme plátky šunky, sýra, anglické slaniny, proužky feferonek, přehneme, konce spojíme párátkem, osolíme, opepříme a pozvolna opékáme po obou stranách na horkém oleji. Výpek zjemníme kouskem másla a přelijeme přes tlapky. Příloha: smažené hranolky, různé upravené brambory, nakládané houby nebo zeleninový salát. ..
INGREDIENCE: 650g vepřové kýty, sůl, 30g česneku, trochu čili koření, 50g oleje, 40g másla, 1 dl vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky při okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme troškou čili koření a v horkém oleji po obou stranách opečeme. Řízky vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, zalijeme vývarem, provaříme, přisolíme a šťávou přelijeme řízky. Příloha: opečené brambory, smažené hranolky, salát z čínského nebo hlávkového zelí. ..
INGREDIENE: 750g vepřové kýty, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 50g hořčice Bona, 100g šunky, 40g hl. mouky, 2 vejce, 80g oleje, 100g sýra Ementál. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájený řízek naklepeme, na jedné straně osolíme a opepříme, druhou stranu potřeme česnekem utřeným se soli a hořčicí, na kterou poklademe plátek šunky a toutéž stranou položíme do hladké mouky a pak do rozšlehaných vajec. Touto stranou položíme řízek do horkého oleje a smažíme dozlatova. Řízek otočíme, pánvičku přiklopíme poklicí a ..
INGREDIENCE: 750g vepřové kýty, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 50g hořčice, 100g cibule, 150g tenkých párků, 70g sterilovaných kapií, 80g oleje, 15g hl. mouky, 1,5 dl vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky více rozklepeme, osolíme opepříme potřeme česnekem a hořčicí, posypeme na kolečka krájenou cibulí, vložíme kousek párku, kapie, přeložíme a okraje zaklepeme nebo sepneme párátkem. Pečeme zvolna po obou stranách na horkém oleji. Kapsu vyjmeme. výpek zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme výv ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA