INGREDIENCE: 750 g vepřové kýty, sůl, 50g slaniny, 150g šunky, 2 vejce, 150g oleje na smažení, těstíčko (2 vejce, 50g mléka, 50g hl. mouky). POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky více rozklepeme, mírně osolíme a naplníme směsí ze šunky, slaniny a vajec. (Nakrájenou slaninu částečné roztavíme, přidáme nakrájenou šunku, zalijeme vejci, mírné osolíme a necháme srazit.) Naplněný plátek na koncích sklepneme nebo sepneme párátkem, ponoříme do mírné osoleného těstíčka, připraveného z vajec rozšlehaných s m ..
INGREDIENCE: 750g v vepřové kýty, sůl, pepř, 5 g hořčice, 100g šunky, 100g křenu, 60g oleje, 15g hl. mouky, 1,5 dl vývaru, 30g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené řízky více rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí položíme plátek šunky a posypeme strouhaným křenem. Řízek přehneme, okraje zaklepeme nebo sepneme párátkem. Opečeme po obou stranách na horkém oleji, měkké vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, provaříme, osolíme a zjemníme má ..
INGREDIENCE: 750g vepřové kýty sůl, 50g hl. mouky, 2 vejce, 75g strouhanky, 75g strouhaného kokosu, 150g oleje. Ovocná příloha: 3 lžíce oleje, 1 a 1 lžíce moučkového cukru, 5 cl vody, 300g banánů, 200g mandarinek, 2 ks kiwi, špetka kari koření, 5 cl koňaku (třešňovice, curacaa) - na pánvi na teplém oleji necháme zkaramelizovat moučkový cukr, zalijeme opatrné troškou vody promícháme vložíme na silnější kolečka nakrájené banány, dílky mandarinek, na kostky nakrájená kiwi, špetku kari koření, kr ..
INGREDIENCE: 250g vepřové kýty, 250g vepřové pečeně, 250g hovězí svíčkové, sůl, chilli, 50g hořčice, 50g oleje, 50g slaniny, 50g šunky, 30g rajčatového protlaku, 5 cl červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Z veškerého masa nakrájíme malé medailonky, mírné je naklepeme, osolíme, poprášíme troškou čili, potřeme hořčicí a opečeme po obou stranách na horkém oleji. Měkké vyjmeme, do výpeku přidáme na nudličky krájenou slaninu a šunku. orestujeme, přidáme rajčatový protlak, červené víno a povaříme. Masové ..
INGREDIENCE: 750g srnčí nebo jelení kýty, sůl, pepř, 50g hořčice, 100g cibule, 100g sterilovaných okurek, 50g hl. mouky, 2 vejce, 150g strouhanky, 150g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z kýty nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, posypeme krájenou cibulkou a sekanými okurkami. Plátek masa přehneme, okraje sklepneme paličkou nebo spíchneme párátkem, obalme v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme zvolna na horkém oleji dozlatova. Příloha: různě upravené brambory, brusink ..
INGREDIENCE: 600g srnčí plece, 400g vepřové plece, 120g cibule, 200g žemlí, 1 dl mléka, 2 vejce, sůl, pepř, 150g oleje, 350g studené ďábelské omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí plec a vepřové maso semeleme najemno na masovém strojku společné s cibulí a v mléce máčenou žemlí. Přidáme vejce, sůl, pepř, promícháme a tvoříme malé ploché placičky, které opečeme na horkém oleji po obou stranách doměkka. Biftečky podáváme s ďábelskou omáčkou. Můžeme je také nechat vychladnout, naložit do ďábelské omáčky a ..
INGREDIENCE: 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 lžíce vinného octa, 1/4 lžičky chilli, 1 lžička zázvoru, 1 badyán, sůl, pepř, 24 kuřecích křidélek. POSTUP PŘÍPRAVY: Sojovou omáčku, cukr, vinný ocet a koření svaříme na pánvi. Kuřecí křidélka vložíme do pekáče a potřeme horkou marinádou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 30-40 minut a během pečení potíráme marinádou. Servírujeme horké nebo studené. ..
INGREDIENCE. drcený pepř, sůl, jarní cibulku, losos, olej, rýžové víno, lehkou sojovou omáčku,n omáčka z černých sojových bobů. POSTUP PŘÍPRAVY: Na ohřátý talířek dáme lososa, trochu osolíme a opepříme, pokapeme sojovou omáčkou, přidáme trošku rýžového vína a zlehka potřeme omáčkou z černých bobů. Dáme do čínského pařáčku, přikryjeme a vložíme do woku, kde jsme dali trochu vody a přivedli do varu. Podle tloušťky lososa necháme v páře asi 5-8 minut, v případě větších kousků je nutno lososa připr ..
INGREDIENCE: 600 g kuřecího masa., 4 vejce, 1 lžička polévkového koření, 5 lžiček škrobové moučky, 4 lžičky oleje, sůl, pepř, sladká a pálivá paprika, curry, 4 menší cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na velmi drobné kostičky, přidáme vejce, polévkové koření, škrobovou moučku, olej, pepř, sůl, sladkou a pálivou papriku, curry a cibuli nakrájenou na drobné kousky. Řádně promícháme, vytvoříme placičky a smažíme na oleji. ..
INGREDIENCE: 600 g kuřecích prsou, curry, sůl, 1,5 dcl slivovice, 1 banán, 10 čerstvých nebo sušených švestek, 100 g šunky, 1 vejce, strouhanka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso naklepeme, osolíme a okořeníme curry kořením. na každé maso položíme plátek šunky, přidáme banán a švestky, které jsme předem naložili do slivovice a z masa vytvoříme kapsu. Tu obalíme ve strouhance, vejci a opět ve strouhance. Smažíme v oleji. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA