INGREDIENCE: 1 kg špekáčků, 6 lžic oleje, 2 lžíce obyč. hořčice, 12 lžic kečupu, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce octa, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 lžička sladké papriky, 2 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme olej a ostatní přísady. Necháme chvíli povařit. Mezitím oloupeme špekáčky a cibuli, oboje nakrájíme na kolečka. Pak to vmícháme do již připravené zálivky a je hotovo. Můžeme konzumovat v ještě teplém stavu, vynikající jsou i za studena. Dobrou chuť. ..
INGREDIENCE: 1 hlavy, 100g jater nebo sleziny, 3 žemle, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, 1 šálek vývaru z hlavy, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu očistíme, dáme vařit v osolené vodě doměkka. Měkkou vykostíme a maso jemně nasekáme nebo umeleme. Přidáme mletá játra, žemle předem namočené ve vodě a vymačkané, sůl, koření. Zředíme vývarem, přendáme do vymazaného pekáčku a upečeme v troubě do zlatová. Příloha: chléb, hořčice, brambory se zelím. ..
INGREDIENCE: 1 hlavy, 100g jater nebo sleziny, 3 žemle, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, 1 šálek vývaru z hlavy, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu očistíme, dáme vařit v osolené vodě doměkka. Měkkou vykostíme a maso jemně nasekáme nebo umeleme. Přidáme mletá játra, žemle předem namočené ve vodě a vymačkané, sůl, koření. Zředíme vývarem, přendáme do vymazaného pekáčku a upečeme v troubě do zlatová. Příloha: chléb, hořčice, brambory se zelím. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do středu oválné mísy narovnáme vedle sebe porce pečené husy. Vařenou rýži osolíme, posypeme kořením kari a nastrouhanou citrónovou kůrou, přidáme několik kapek citrónu a promícháme. Tak připravenou rýži napěchujeme do sběračky (předem smočené do studené vody) a vyklopíme kolem porcí husy na míse. K polokoulím vyklopené rýže přidáme dílky mandarinek, vedle kápneme trochu sladkého kečupu a ozdobíme snítkou petrželky. Navíc rýži obklopíme řádkou pražených slaných mandlí. Šťávu z h ..
INGREDIENCE: 1 velká cibule, 4lžíce oleje, 500g předního hovězího masa (nejlépe kližky), sůl, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 10 lžic vývaru, 400g brambor, 3zelené papriky 3 rajčata, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, osolíme, poprášíme mletou sladkou paprikou, zamícháme a chvilku podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme do poloměkká. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory, očištěné pokrájené papriky a dusíme dalších 10 minut. Ra ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, 2 hřebíčky, několik celých pepřů, 3 zrnka nového koření, bobkový list, špetku tymiánu svaříme v nálevu, který připravíme ze 1/4 1 vody. Do vychladlého mořidla vložíme na 24 hodin dobře očištěného kapouna. Potom ho přendáme do kastrolu a pečeme nebo dusíme pod poklicí do měkka. Občas podléváme mořidlem. Když je hotov, vyndáme ho z kastrolu ne mísu, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme trochou maizeny, zalijeme a povařenou procedíme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme a uvaříme v mléce do měkka 10 až 15 jedlých. kaštanů. Osušené umeleme dvakrát ve strojku. Syrová jatérka z pularda jemně nasekáme a smícháme s rozemletými kaštany. Přidáme 2 lžíce strouhanky, kousek másla, nastrouhanou citrónovou kůru a muškátový oříšek, sekanou petrželku a 2 vejce. Osolíme a prohněteme v nádivku, naplníme pularda, zašijeme a pečeme na másle pod poklicí do měkka. Častěji podléváme! Po vyjmutí pularda zasmahlou šťávu zalijeme,navaříme a scedíme na rozkrá ..
INGREDIENCE: 400g srnčí kýry, 200g telecího, 200g vepřového, 60g prorostlé slaniny, 80g másla, bobkový list, 100g cibulek, trochu bílého vína, mletý pepř, trochu vodky. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechno maso, které musí být dostatečně odleželé, nakrájíme na plátky, trochu naklepáme, okořeníme, osolíme a střídavě s cibulkami napíchneme na rožeň. Pečeme je v troubě na másle, přičemž je poléváme šťávou, do které jsme přidali bílé víno. Nakonec flambujeme vodkou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: před pečením odstraníme z jater žlučové skvrny a vytáhneme na spodní části vyčnívající žilky. Pak ponoříme játra na 2 hodiny do mléka, osušíme je a hustě do nich vpichujeme jednu vedle druhé nakrájené mandličky (sloupnuté). Do každé půlky jater vetkneme jeden hřebíček. Pak játra vložíme do malého hlubšího kastrolku, zalijeme je horkým husím sádlem a asi 10 minut dusíme zakryté v troubě. Po udušeni pečeme ještě asi 15 minut nepokryté. Upečená játra dáme na prkénko, nakrájíme na p ..
INGREDIENCE: 600g jelení plece, 4 lžíce sádla, 1-2cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, mletý pepř, sůl, 2 rajčata, 3 stroužky česneku, 1-2 lžíce hladké mouky, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na plátky, vmícháme mletou sladkou papriku, přidáme maso pokrájené na kostky a za stálého míchání opékáme, až se vydusí do tuku. Osolíme, opepříme, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata a utřený česnek, dobře promícháme a dusíme. Když je maso téměř měkké, vybereme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA