INGREDIENCE: 200g dlouhozrné rýže, sůl, po 1/2 červené,žluté a zelené papriky, 4 feferonky, 80g zelených oliv, 4 lžíce oleje, 200g čili kečupu, pepř, špetka sambalu, 8 krůtích plátků (po 60g).POSTUP PŘÍPRAVY: rýži zalijeme vodou osolíme a přivedeme do varu. Ztlumíme teplotu a zvolna, doměkka dusíme asi 20 minut. Mezitím očistíme papriky a nakrájíme je na kostičky. Feferonky nakrájíme na tenoučké nudličky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a osmáhneme na něm papriky a ..
INGREDIENCE:1 kuře, 1 střední celer, 1 větší petržel, 3 velké mrkve, 1 střední kedlubna, 1 velká cibule, 1 palička česneku, 1 dl oleje, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY:Kuře omyjeme, naporcujeme a osolímeZeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek na plátky. Do nádoby s přiléhací poklicí dáme polovinu oleje, osmažíme plátky cibule a česneku a opečeme porce kuřete. Kuře zasypeme zeleninou, podlijeme asi 1 dl vody, přiklopíme dusíme v troubě asi hodinu. Jako přílohu podáváme dušenou rýži neb ..
INGREDIENCE:300 g hrubé mouky, 2 vejce, 4-5 lžic bílého vína, sůl, 50 g šunky, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana (i sušené), 200 g lučiny, 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek POSTUP PŘÍPRAVY:Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Ptrháme lístky oregana neboli dobrmysli. Jednu snítku odložíme starnou, zbytek nasekáme. Vše utřeme se sýrem a zjemníme smetanou. Pikantně ochutíme solí, pep ..
INGREDIENCE:600 g čerstvých hub, 4 rohlíky, 4 vejce, 2 cibule, drcený kmín, pepř, sůl, 150 g slaniny, strouhanka, mléko, hladká mouka, rostlinný olej na smažení POSTUP PŘÍPRAVY:Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do vývaru z cibule namočíme žemle. Očištěné houby pokrájíme a osmažíme na rozškvařené slanině s mletým kmínem a pepřem. K houbám přidáme vařenou, rozsekanou cibuli, důkladně vyždímané žemle, 3 vejce a dobře promícháme. Je-li směs příliš řídká, přidáme strouhan ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje, 100g mrkve, 100g petržele, 60g celeru, 2 zelené papriky 2 cibule, mleté sladké papriky, pepř, saturejka, 2 dl vývaru, 3 dl kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky půlka citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněné roštěnky po obvodu nařízneme na třech místech, jemné naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách na malém množství oleje. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na tenké nudličky, přidáme pokrájené papriky a drobné pokráj ..
INGREDIENCE: 4 krůtí řízky, sůl, olej na smažení.TĚSTÍČKO: 2 malá vejce, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mléka, lžíce oleje, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané krůtí řízky po okrajích mělce nařízneme a osolíme.Ponoříme je postupně do středně hustého těstíčka, vkládáme do rozehřátého oleje a usmažíme po obou stranách dorůžova. ..
INGREDIENCE: 100g majolky, 150g bílého jogurty, 50g cibule, 50g čerstvých paprik, 50g čerstvých okurek, 1 lžička pažitky, sůl, ocet, cukr, worcester. POSTUP PŘÍPRAVY: Majolku promícháme s bílým jogurtem, přidáme jemně nakrájenou cibuli, papriky, okurky, nasekanou pažitku a dochutíme špetkou soli, pepřem, octa, cukru a worcestru. Vše promícháme. ..
INGREDIENCE: 4 telecí kotlety, sůl, 30 g hladké mouky, 60 g sádla, 70 g másla, masový vývar, 4 vejce, 1/8 l kečupu, 100 g sterilovaného zeleného hrášku podušeného na másle. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrají několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, na jedné straně slabě poprášíme moukou, pomoučenou stranou je vložíme do rozpáleného sádla a prudce opečeme, na každé straně 3 až 4 minuty, podle tloušťky kotlet. Upečené kotlety dáme do kastrolu a postavíme na teplo. Ze šťávy sebereme tuk, p ..
INGREDIENCE:8 vajec, sardelová pasta, 5 lžic másla, 4 lžíce smetany, pepř, sůl, červená paprika na ozdobu, petrželová nať POSTUP PŘÍPRAVY:Oloupaná vejce podélně rozpůlíme a žloutky vyjmeme. Změklé máslo utřeme se smetanou, smícháme s prolisovanými žloutky, ochutíme pepřem, mírně osolíme a doplníme nadrobno posekanou petrželkou. Připravenou směs ozdobně nastříkáme do půlek vajec, ozdobíme je sardelovou pastou a na nudličky nakrájenou paprikou ..
Vybereme krásné květenství, položíme je na papír a necháme několik minut ležet, aby mohl vylézt drobný hmyz. ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTÍČKO: 200g moky, 1 lžíce soli, 1/4 litru piva, minerální voda nebo víno, 2 celé vejce, 2 žloutky, 20až 30 květenství černého bezu nebo akátu, tuk nebo olej na smažení, práškový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: mouku smícháme se solí, tekutinu promícháme, přidáme celé vejce a žloutky. Dobře promísené těstíčko necháme 1 až 2 hodiny odpočinout-kynout. Pak se potáhn ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA