Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ MEDAKLONKY S PIKANTNÍ RÝŽÍ.

INGREDIENCE: 200g dlouhozrné rýže, sůl, po 1/2 červené,žluté a zelené papriky, 4 feferonky, 80g zelených oliv, 4 lžíce oleje, 200g čili kečupu, pepř, špetka sambalu, 8 krůtích plátků (po 60g).POSTUP PŘÍPRAVY: rýži zalijeme vodou osolíme a přivedeme do varu. Ztlumíme teplotu a zvolna, doměkka dusíme asi 20 minut. Mezitím očistíme papriky a nakrájíme je na kostičky. Feferonky nakrájíme na tenoučké nudličky. Olivy rozpůlíme a vypeckujeme. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a osmáhneme na něm papriky a ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE V KOŘENOVÉ ZELENINĚ.

INGREDIENCE:1 kuře, 1 střední celer, 1 větší petržel, 3 velké mrkve, 1 střední kedlubna, 1 velká cibule, 1 palička česneku, 1 dl oleje, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY:Kuře omyjeme, naporcujeme a osolímeZeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek na plátky. Do nádoby s přiléhací poklicí dáme polovinu oleje, osmažíme plátky cibule a česneku a opečeme porce kuřete. Kuře zasypeme zeleninou, podlijeme asi 1 dl vody, přiklopíme dusíme v troubě asi hodinu. Jako přílohu podáváme dušenou rýži neb ..

TĚSTOVINY | Ravioly se šunkou, olivami a sýrem

INGREDIENCE:300 g hrubé mouky, 2 vejce, 4-5 lžic bílého vína, sůl, 50 g šunky, 10 zelených oliv, 2 snítky oregana (i sušené), 200 g lučiny, 3 lžíce smetany, pepř, paprika, 1 bílek POSTUP PŘÍPRAVY:Smísíme mouku, vejce, víno a sůl. Tužší těsto necháme alespoň 60 minut odležet. Šunku nakrájíme na kostičky. Vypeckujeme a drobně pokrájíme olivy. Ptrháme lístky oregana neboli dobrmysli. Jednu snítku odložíme starnou, zbytek nasekáme. Vše utřeme se sýrem a zjemníme smetanou. Pikantně ochutíme solí, pep ..

HOUBY | HOUBOVÉ KARBANÁTKY 5

INGREDIENCE:600 g čerstvých hub, 4 rohlíky, 4 vejce, 2 cibule, drcený kmín, pepř, sůl, 150 g slaniny, strouhanka, mléko, hladká mouka, rostlinný olej na smažení POSTUP PŘÍPRAVY:Oloupanou cibuli uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Do vývaru z cibule namočíme žemle. Očištěné houby pokrájíme a osmažíme na rozškvařené slanině s mletým kmínem a pepřem. K houbám přidáme vařenou, rozsekanou cibuli, důkladně vyždímané žemle, 3 vejce a dobře promícháme. Je-li směs příliš řídká, přidáme strouhan ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | ROSTĚNKY ESZTERHÁZY.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje, 100g mrkve, 100g petržele, 60g celeru, 2 zelené papriky 2 cibule, mleté sladké papriky, pepř, saturejka, 2 dl vývaru, 3 dl kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky půlka citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněné roštěnky po obvodu nařízneme na třech místech, jemné naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme po obou stranách na malém množství oleje. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na tenké nudličky, přidáme pokrájené papriky a drobné pokráj ..

DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA | KRŮTÍ ŘÍZKY SMAŽENÉ V TĚSTÍČKU.

INGREDIENCE: 4 krůtí řízky, sůl, olej na smažení.TĚSTÍČKO: 2 malá vejce, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mléka, lžíce oleje, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané krůtí řízky po okrajích mělce nařízneme a osolíme.Ponoříme je postupně do středně hustého těstíčka, vkládáme do rozehřátého oleje a usmažíme po obou stranách dorůžova. ..

OMÁČKY | JOGURTOVÁ TATARSKÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 100g majolky, 150g bílého jogurty, 50g cibule, 50g čerstvých paprik, 50g čerstvých okurek, 1 lžička pažitky, sůl, ocet, cukr, worcester. POSTUP PŘÍPRAVY: Majolku promícháme s bílým jogurtem, přidáme jemně nakrájenou cibuli, papriky, okurky, nasekanou pažitku a dochutíme špetkou soli, pepřem, octa, cukru a worcestru. Vše promícháme. ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | TELECÍ KOTLETY PO VÍDEŇSKU.

INGREDIENCE: 4 telecí kotlety, sůl, 30 g hladké mouky, 60 g sádla, 70 g másla, masový vývar, 4 vejce, 1/8 l kečupu, 100 g sterilovaného zeleného hrášku podušeného na másle. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety na okrají několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, na jedné straně slabě poprášíme moukou, pomoučenou stranou je vložíme do rozpáleného sádla a prudce opečeme, na každé straně 3 až 4 minuty, podle tloušťky kotlet. Upečené kotlety dáme do kastrolu a postavíme na teplo. Ze šťávy sebereme tuk, p ..

VEJCE | Ďábelská vejce

INGREDIENCE:8 vajec, sardelová pasta, 5 lžic másla, 4 lžíce smetany, pepř, sůl, červená paprika na ozdobu, petrželová nať POSTUP PŘÍPRAVY:Oloupaná vejce podélně rozpůlíme a žloutky vyjmeme. Změklé máslo utřeme se smetanou, smícháme s prolisovanými žloutky, ochutíme pepřem, mírně osolíme a doplníme nadrobno posekanou petrželkou. Připravenou směs ozdobně nastříkáme do půlek vajec, ozdobíme je sardelovou pastou a na nudličky nakrájenou paprikou ..

SPECIALITY RŮZNÉ | KVĚTY ČERNÉHO BEZU A AKÁTU V PIVNÍM TĚSTĚ.

Vybereme krásné květenství, položíme je na papír a necháme několik minut ležet, aby mohl vylézt drobný hmyz. ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTÍČKO: 200g moky, 1 lžíce soli, 1/4 litru piva, minerální voda nebo víno, 2 celé vejce, 2 žloutky, 20až 30 květenství černého bezu nebo akátu, tuk nebo olej na smažení, práškový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: mouku smícháme se solí, tekutinu promícháme, přidáme celé vejce a žloutky. Dobře promísené těstíčko necháme 1 až 2 hodiny odpočinout-kynout. Pak se potáhn ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz