INGREDIENCE: 500g vepřového z kýty, 50g tuku, 1/8 l kyselé smetany. Nádivka: 100g vepřového masa, 20g tuku, 1 malá cibule, několik hříbků, 1/2 žemle, 1 vejce, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do semletého masa na nádivku přidáme tuk, jemně nasekanou cibuli, na plátky nakrájené udušené hříbky, půlku namočené housky, kterou jsme předtím vymačkali, vejce, sůl a pepř. Všechno řádně promícháme. Nyní nakrájíme z masa tenké řízky, naklepáme je, osolíme, naneseme na ně směs, zabalíme a převážeme. Závitky op ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka naklepáme, osolíme, opečeme a vyjmeme je z pánve. Na ní připravíme z tuku a mouky přírodní šťávu, do které maso opět vložíme a udusíme. Jablka oloupáme, zbavíme jaderníku a nakrájíme na kolečka. Ta obalíme v těstíčku, usmažíme a podáváme k dušeným žebírkům, politým vlastní šťávou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Každé žebírko slabě naklepáme a osolené opečeme do červena na oleji s máslem. Oprané sušené švestky povaříme ve vodě, necháme vychladnout a vypeckujeme. Do prázdných otvorů vložíme po jedné upražené mandli, švestky namočíme v řídkém pivním těstíčku z 1/4 1 světlého piva, 3 vajec a hladké mouky a vysmažíme na oleji. Ke každé porci masa přiložíme 10 takových švestek a vše polijeme vlastní šťávou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka slabě naklepáme, osolíme a opečeme na oleji s máslem po obou stranách do červena. Maso vyjmeme, na pánev přidáme sladkou smetanu a necháme ji povařit s jablky nakrájenými na kostky a bílým vínem. Dochutíme bílým pepřem a osolíme. Opečené maso přelijeme omáčkou. ..
INGREDIENCE: 200g hovězího masa, půl šálku vody, cibule, trochu oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme vodu, přidáváme malé nakrájené kousky syrového hovězího masa, sůl a mixujeme asi dvě minuty, nebo tak dlouho, až je míšenina jemná. Vyjmeme, na prkénku děláme rukou namočenou ve vodě ploché bochánky ( placičky ) z této míšeniny. Prudce je opékáme po obou stranách na oleji. Krajíčky chleba mažeme hořčicí, na každý dáme jednu placičku a na ní nasypeme buď hodně sekané cibule, nebo kápneme tatars ..
INGREDIENCE:Na 1 kg mouky potřebujeme 3 a 1/2 dl mléka, 150g cukru, 5 vajec, 1/8 kg másla, 30 g droždí, přes polovinu lžičky soli a kůru z půlky citrónu..POSTUP PŘÍPRAVY: V troše teplého mléka rozmícháme droždí, přisypeme 1/2 kg mouky a uděláme kvásek. Cukr, žloutky a citrónovou kůru utřeme do pěny, přidáme sůl a vmícháme do kvásku. Vše dobře rozmícháme a přisypeme ostatní mouku s rozpuštěným máslem. Vypracujeme v těsto tak, aby nelnulo ke stěnám mísy, poprášíme moukou, přikryjeme a dáme k teplu ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný syrový celer nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a smícháme s marinádou z oleje a octa a necháme chvíli odležet. Místo marinády lze salát smíchat s majonézou a přichutit citrónovou šťávou. ..
INGREDIENCE: 750g uzeného, těsto: 300g hrubé mouky, 20g másla, 2 žloutky, 20g droždí, mléko, sůl, 1 vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené uvaříme, vykostíme a necháme vychladnout. Z hrubé mou, másla, droždí a mléka uděláme hladké těsto, které dáme vykynout. Vyválíme z něho tlustý plát, do kterého studené maso dobře zavineme. Položíme je na vymaštěný plech, necháme chvíli stát, potřeme je vejcem a vložíme do předem vyhřáté trouby. ..
INGREDIENCE. 400g šunky, 2 dl mléka, 1 celer, 20g mouky, 2 vejce, sladká paprika, 50g tuku, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Šunku rozřežeme na 4 plátky a položíme na 1 hodinu do mléka,aby zjemněla. Mezitím uvaříme celer, necháme jej vychladnout a ukrojíme z něho rovněž4 plátky. Velikost šunkových a celerových řezů má být stejná. Nyní uděláme ze 3 lžic mléka a mouky těstíčko, které osolíme a opaprikujeme. Nejprve v něm obalíme plátek šunky, na ten položíme celerový a oba znovu obalíme: Osmaží ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme 2 lžíce hladké-hořčice se lžící oleje, přidáme 3 lžíce červeného vína, špetku pepře, osolíme, vmísíme trochu strouhané citrónové kůry a podle chuti cukru. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA