INGREDIENCE: 400g hovězí plece, sůl, pepř, 6 lžic sádla, 2 středné velké cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, vývar nebo voda, 2 stroužky česneku, kmín, majoránka, 2 lžíce hladké mouky, 200g brambor, 1-2 papriky 2 rajčata, 2 menší sterilované okurky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Na části sádla osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme je, přidáme mletou sladkou papriku a necháme ji zpěnit. Potom vše zalijeme trochou vývaru nebo ..
INGREDIENCE: 600g hovězí plece nebo zadního masa, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, vývar, 1 lžička másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na kostky nakrájené osolené maso a po všech stranách je opečeme. Poprášíme paprikou, zamícháme a podlijeme vývarem. Dusíme je mírně podlité. Zvlášť uděláme ze lžičky másla a lžíce mouky světlou jíšku a přidáme ji k měkkému masu společně se smetanou a ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa (možno použít i vepřové nebo telecí), 50g tuku 2 středně velké cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 2 rajčata, 2zelené papriky, sůl, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na větší kostky, na tuku rychle opečeme, vyjmeme, cibuli drobně pokrájíme a na tuku do růžova podusíme. Kastrol sejmeme z ohně, přidáme sladkou mletou papriku, zalijeme trochou vody, pak vložíme na proužky pokrájené papriky a na čtvrtky pokrájená oloupaná rajčata, opečené maso a osolíme. Potom d ..
INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, 80g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, kmín, majoránka, 1 stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky, vývar, 300g ryže, 1 lžíce másla, 120g šunky, strouhaný sýr, 2-3 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém sádle nebo slanině osmažíme do světle žluta cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, mletou sladkou papriku, sůl, kmín, utřený česnek a za občasného míchání a mírného podlévání dusíme maso, až je poloměkké. Potom šťávu n ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa, kližky nebo plece, 80g sádla, 500g cibule, sůl, mletý pepř sladká mletá paprika, kmín, majoránka, 4-5 dl vývaru z masa nebo kostí, 2lžíce rajčatového protlak, ½ lžičky octa.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme drobné nakrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, kmín a dusíme bez podlévání. Po vydušení šťávy maso osmahneme, potom občas podléváme vývarem a zvolna dusíme do měkka. Po vydušení měkké maso vyndáme, přidám ..
INGREDIENCE: 3 cibule, 50g slaniny, 500-600g předního hovězího masa, 2-3 lžičky hladké mouky, 6 dl vývaru, bobkový list, tymián, nové koření, několik kuliček pepře, sůl, 1dl bílého přírodního vína, 2dl kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli osmahneme do růžova na rozškvařených kostičkách slaniny, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, okořeníme kouskem bobkového listu, nepatrným množstvím tymiánu, 1 ..
INGREDIENCE: Pro 4 osoby budeme potřebovat 600g vepřové kýty, 3 pěkné cibule,150 g oleje, vrchovatou lžíci červené papriky, 100g burských oříšků, česnek, sůl, pepř a worcester.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně nakrájenou cibulku osmažíme do růžova, přidáme maso pokrájené na menší kousky, osolíme a dusíme. Na pánvičce v rozpáleném oleji osmažíme burské oříšky a ve chvíli, kdy je sejmeme s ohně, přidáme utřený česnek a lžíci papriky. Dobře rozmícháme, nasypeme na maso, opepříme a dochutíme worcesterem. Podá ..
INGREDIENCE: 350g zadního libového hovězího, 250g prorostlého vepřového masa umeleme dvakrát ve strojku. Osolíme, opepříme, přidáme v mléce máčené, dobře vymačkané a ve strojku umleté 2 žemle, 1 vejce, drobně nakrájenou petrželku, 30g strouhanky a dobře promícháme. Pak si připravíme náplň: 200 g drobně nakrájené cibule osmažíme na másle, do ní vmícháme 3 natvrdo uvařená, rozsekaná vejce, 30g strouhanky, petrželku, osolíme, opepříme a rovněž důkladně promícháme. POSTUP PŘÍPRAVY: Z masové směsi t ..
INGREDIENCE: U nás ho nahradíme dosažitelnější zeleninou - krabicí zmrazeného leča. K ní si připravíme 2 cibule, 6 vařených brambor, hrst podušené rýže, 1/2 kg prorostlého vepřového masa, lžíci sádla, 60g ztuženého tuku. V letním období můžeme zmrazené lečo nahradit 1/2 kg paprik a 1/2 kg rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata, vařené brambory a cibuli na kolečka. Papriky, rajčata a cibuli promícháme, maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Opečeme je na rozpále ..
INGREDIENC: Pro 5 osob potřebujeme 3/4 kg vepřové kýty, 40g slaniny, 100g celeru, mrkve a petržele, 60g másla, 20g mouky, 1 citrón, 10g. cukru, 1/4 1 kyselé smetany, kousek tymiánu, sůl, pepř a nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z vepřové kýty opereme, zbavíme tuku a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. Potom v kastrole na rozpáleném zbytku slaniny osmažíme do růžova nakrájenou kořenovou zeleninu s novým kořením, tymiánem a pepřem. Na to vložíme do kastrolu maso, podlijeme je polévkou n ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA