Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KUNG-PAO (čínské vepřové)

INGREDIENCE:  300 g libového vepřového masa, 6 paprik (i zmrazených), 3 polévkové lžíce vitany, 3 polévkové lžíce solamylu, 1 polévkovou lžíci loupaných burských oříšků, pálivou papričku nebo plátek cseresznye, olej.  POSTUP PŘÍPRAVY: Do sklenice namícháme polévkové koření s worcesterem a zázvorem - tím nahradíme čínské koření a to bude naše omáčka. Pak na nudličky pokrájíme zelenou papriku a dáme ji na pánev s rozpáleným olejem. Jakmile zesklovatí, odstavíme ji a vyndáme z oleje ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | BOEUF STROGANOV.

POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí svíčkovou, odblaněnou a očištěnou, nakrájíme na menší plátky, dobře je naklepeme a pak nakrájíme na proužky. Do pánve s rozehřátým máslem vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a na prudkém ohni za stálého míchání smažíme asi 6 minut. K hotovému masu přidáme zvlášť na másle dušenou strouhanou cibuli, lehce zaprášíme moukou, znovu osmahneme, podlijeme kyselou smetanou a podle chuti přisolíme a krátce povaříme. Podáváme s opečenými nebo osmaženými brambory sypanými jemně ..

SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ | TĚFTĚLY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

POSTUP PŘÍPRAVY: Asi 3/4 kg omytého hovězího masa umeleme dvakrát na strojku. Přidáme k němu dvě drobně nakrájené a na másle osmažené cibule, sůl, papriku a trochu mlékem zvlhčené strouhanky a dobře promícháme. Z tohoto těsta utvoříme kuličky (těftěly), obalíme v mouce a v dostatečném množství rozpáleného tuku je smažíme asi 4 minuty. Drátěnou naběračkou je přendáme do kastrolu, zalijeme půllitrem rajčatové omáčky, přidáme 2 stroužky utřeného česneku, zakryjeme a dusíme na mírném ohni 10 až 16 m ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČERNOHORSKA MUSAKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na drobno dvě cibule a osmažíme je do růžova. Pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso (800 g), a zprudka opečeme. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do měkka, Další dvě cibule na kolečka nakrájené zpěníme na oleji a přidáme plátky z 1/2 kg paprik a 1/2 kg rajčat, přisolíme a také dusíme do měkka. Pak vše smícháme s měkkým masem, dochutíme asi třemi lžícemi rajčatového protlaku a naklademe do zapékací mísy vymazané olejem. Tuto směs pak zalijeme čtyřmi v ..

SEKANÁ | SPIŠSKÁ FAŠÍRKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: To je Slovenský recept a nezadá si s tím indickým: umeleme 200g vepřového bůčku, 300g předního hovězího, přidáme jednu nastrouhanou cibuli, pár stroužků česneku (drceného), jedno vejce, pepř, sůl, pálivou papriku podle chuti a všechno dohromady prohněteme. Potom z masa rozválíme obdélník, na něj vložíme 250g oloupané spišské klobásy, stočíme do válečku a za občasného podlévání pečeme v troubě. Vypečenou šťávu zaprášíme trochou hladké mouky, zasmahneme, zalijeme vroucím vývarem z ..

VEPŘOVÉ KOTLETA | BAKOŇSKÉ VEPŘOVÉ KOTLETY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nepříliš slabé kotlety vykostíme, hranou ruky naklepeme, opepříme, osolíme a po obou stranách zprudka opečeme. Potom je vyndáme na talíř a na omastku, který nám na pánvi zbyl, zpěníme nadrobno usekanou cibulku. Pak ji odstavíme, přidáme na ni na kostičky pokrájenou slaninu a houby, posypeme paprikou, navrch naklademe opečené kotlety, podlijeme lžíci vody a pod pokličkou dusíme do měkka. Když máme kotlety hotové, přendáme je na mísu, do zbylé šťávy Přidáme hustou kyselou smetanu, ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | BAVORSKÉ VEPŘOVÉ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na osmaženou cibulku dáme očištěné, na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a přidáme trochu tlučeného kmínu. Chvíli dusíme, pak přidáme asi 50g nastrouhaného tvrdého chleba, 1/8 1 piva a necháme do měkka udusit. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | DALMATSKÉ ČUFTY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Umeleme dohromady 200g vepřového a 200g hovězího masa, vmícháme do něj v mléce rozmělněnou a na plátky rozkrájenou žemli, přidáme jedno vejce, 100g hladké mouky, opepříme, opaprikujeme a osolíme. Z této hmoty utvoříme osm až deset válečků, opečeme jo ze všech stran v oleji a vyjmeme. Na pánev dáme 300g másla, nalijeme na něj olej, který nám zůstal v kastrolku a zpěníme v tom drobně nakrájenou cibulku, kterou zaprášíme špetkou mouky a lehce osmažíme. Pak zalijeme trochou horké vo ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | FRANCOUZSKÉ VEPŘOVÉ NA ŽAMPIONECH.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si v míse rozkvedláme 2 žloutky a smícháme je s maizenou. Libové vepřové maso nakrájíme na kostky a tyto kostky v míse promícháme, aby se směsí obalily. Pak v pánvičce rozpálíme olej a kostky masa po obou stranách osmažíme. Do rendlíku dáme 2 polévkové lžíce oleje, nakrájené žampiony, polévkovou lžíci koňaku nebo pálenky, kávovou lžičku krystalového cukru a dostatečně osolíme. Když je směs vroucí, vmícháme do ní osmažené vepřové kostky. ..

VEPŘOVÉ KRKOVICE | ŠVÉDSKÁ KRKOVICE (švédské národní jídlo)

INGREDIENCE: 1 kg vepřové krkovice, 1 kg zeleninové směsi, lžíce rajčatového protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme, přidáme k ní zeleninovou směs, rajčatový protlak, podmastíme a déme péci. Celková doba pečení trvá asi dvě hodiny, během které podléváme maso vodou. Po upečení ji nakrájíme a obložíme uvařenou zeleninou. Pozor: nekmínujeme! Podává se s tarhoňou nebo s bramborem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz