Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY | JÁTÁTROVÁ TLAČENKA

INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 1 vepřové koleno zadní, 300g vepřových jater, 300 g vepřových kůží, sůl, cibule, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Kůži vaříme samostatně, včetně kůže z kolena, do měkka a jemně ji umeleme. Maso z kolena obereme a spolu s vepřovou plecí nakrájíme na kostky. Játra nakrájíme na plátky a oblanšírujeme. Vyndáme do studené vody a pak přendáme na sítko okapat. Všechny suroviny vložíme ..

KRÁLÍK | HACHIS DE VEAU. (hašé po Francouzsku) .

POSTUP PŘÍPRAVY: Hašé upravujeme ze zbytků vařeného nebo pečeného masa všeho druhu, tedy i z králičího; rovněž může být smíseno více druhů. Použijeme-li skopové maso, musíme přidat 2-3 stroužky třeného česneku. Pečené nebo vařené maso nakrájíme, ostrouhanou žemli namočíme na 1/2 hodiny do mléka, pak ji vymačkáme a spolu s nakrájeným masem semeleme. Na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno rozsekanou cibulku, přidáme umleté maso, rozmícháme v něm žloutek, osolíme, opepříme (do skopového dáme i špet ..

KOŘENÍ | DOPORUČENÉ SKLADBY PAŠTIKOVÉHO KOŘENÍ

I.Univerzální paštikové koření: 40g bílého pepře, 20g sladké mleté papriky, 20g zázvoru, 20g nového koření, 10g majoránky, 20g muškátového oříšku, 10g muškátového květu. Koření dvakrát až třikrát jemně umeleme, popřípadě ještě ve hmoždíři utlučeme přes jemné sítko prosejeme. Koření, které nespotřebujeme, uchováváme v uzavřené nádobě. Časem ztrácí na kvalitě. Tato směs koření se může používat k přípravě drůbežích, zvěřinových, vepřových i játrových paštik.II. Paštikové koření ostřejší chuti: 50g ..

OMÁČKY | RAJSKÁ OMÁČKA.

INGREDIENCE: 2 větší rajčata, 10 g másla, 70 g mouky, 2 kostky cukru, 1/8 l masitého vývaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme osoleným a oslazeným vývarem. Rajčata rozmixujeme a přilijeme do vývaru s jíškou (případně přecedíme). Vaříme krátce. Do rajčatové omáčky lze rozmixovat i rozkrájet zbytky z pečeného či vařeného hovězího masa. ..

VEPŘOVÉ RŮZNÉ | VEPŘOVÉ KOLENO SE ZELÍM.

INGREDIENCE: 600g vykostěného vepřového kolena, 80g slaniny, 1 cibule, sůl, mletý pepř, bobkový list, 400 g kysaného zelí. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěné vepřové koleno nakrájíme na čtyři kousky a položíme je na alobal. Slaninu pokrájenou na kostičky vyškvaříme, zpěníme na ní drobně pokrájenou cibuli, osolíme, opepříme, okořeníme a smícháme se zelím. Směs rozdělíme na porce kolena, alobal pevně uzavřeme a na plechu vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme ve středně teplé troubě asi hodinu. Podáváme v al ..

RÝŽE | RIZOTO.

INGREDIENCE: 600g vepřového pupku, 2 cibule, mletá sladká paprika, sul, 60g sádla, 280g rýže, 50 g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso pokrájíme na kostičky. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vsypeme papriku, zamícháme a ihned vložíme připravené maso. 0solíme je a dusíme pod pokličkou. Po chvilce maso podlijeme malým množstvím vody. Když maso téměř změklo, přidáme přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži, zamícháme a podlijeme tak, aby vše bylo zakryté vodou. Přik ..

ZELENINA | PLNĚNÉ ZELNÉ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 1 hlávka zelí (přibližné 1,5 kg), 600 g mletého vepřového masa, 200g cibule, sůl, mletý pepř, mletá Sladká paprika, 2 vejce, 100g rýže, 50 g rajčatového protlaku, 60 g másla, 50g,hladké mouky, 2dl kysané smeteny.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou hlávku zelí uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Okolní zelné listy oddělíme. Mleté maso promícháme se strouhanou cibulí, solí, pepřem, paprikou, přidáme vejce, přebranou, propláchnutou, spařenou a dopoloměkka dušenou rýži a opět promícháme. ..

RÝŽE | VEPŘOVÉ RIZOTO V KOTLÍKU.

INGREDIENCE: 500g vepřového masa, 50 g sádla, 1 cibule, sůl, 300g rýže, mletý pepř, drcený kmín, 60 g tvrdého sýra, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso pokrájíme na malé kostičky. V kotlíku rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli a vložíme kostičky masa. 0solime je a dusíme ve vlastní šťávě dopoloměkka. Přidáme přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži, osolíme, opepříme a poprášíme drceným kmínem. Vše zalijeme vodou tak, aby maso i rýže byly potopeny, a pod po ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | ČERSTVÁ DOMÁCÍ KLOBÁSA PEČENÁ NA ROŠTU ( nebo grilu).

INGREDIENCE: 600g vepřového pupku, 400g libového hovězího masa, sůl, mletá sladká paprika, 3 stroužky česneku, mletý pepř, trochu tlučeného hřebíčku, vepřová nebo skopová střívka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme na strojku s deskou s většími otvory, hovězí maso na strojku s menšími otvory. Masa důkladně promícháme, osolíme, přidáme koření a rozetřený česnek. Zpracujeme v hladkou hmotu, naplníme do střívek, která jsme předem namočili do studené octové vody a důkladně promyli. Připravené klob ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | ČERSTVÁ DOMÁCÍ KLOBÁSA PEČENÁ NA ROŠTU ( nebo grilu).

INGREDIENCE: 600g vepřového pupku, 400g libového hovězího masa, sůl, mletá sladká paprika, 3 stroužky česneku, mletý pepř, trochu tlučeného hřebíčku, vepřová nebo skopová střívka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso umeleme na strojku s deskou s většími otvory, hovězí maso na strojku s menšími otvory. Masa důkladně promícháme, osolíme, přidáme koření a rozetřený česnek. Zpracujeme v hladkou hmotu, naplníme do střívek, která jsme předem namočili do studené octové vody a důkladně promyli. Připravené klob ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz