INGREDIENCE: 20g vařeného masa (nebo uzeného, lze užít i zbytky), 1/2 malé cibule, 2 vejce, hrníček vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu s masem a cibulí mixujeme asi 2 minuty. Míšeninu přendáme do kastrolku, chvíli podusíme. Do hašé vmícháme 2 vejce, a když směs zhoustne, podle chuti osolíme a zakapeme citrónem. ..
INGREDIENCE: 600g vepřového ramínka, 3 středně velké cibule, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku, sůl, mletý pepř, 1 hlávka bílého zelí o váze 800-1000g, 200g uzené slaniny nebo uzeného bůčku (bez kůže), 1 lžíce oleje, 1 silnější pórek, malý svazeček petrželky nebo kousek petrželové nati, máme-li, tak svazeček čerstvého tymiánu, 1-2 bobkové listy, 1/4 l masového vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupáme a jemně rozkrájíme. Dusíme ji na rozehřátém másle nebo rostlinném tuku dokud se všechna tekut ..
INGREDEINCE: 40 g másla, 3 žloutky, % l smetany, 1,5dl bílého vína, zelená petrželová nať, špetka soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky šleháme nad párou ve vodní lázni a když počnou bělat, začneme přilévat postupně smetanu, osolíme a když omáčka zhoustne, zašleháme bílé víno, vlažné máslo a okořeníme jemně sekanou zelenou petrželovou natí. Hned podáváme, anebo omáčku uchováme v horké vodní lázni. Je vhodná k drůbeži a krabům. ..
INGREDIENCE: 400g vepřového ramínka nebo plecka (bez kostí), lžíce másla nebo rostlinného tuku sůl pepř, 1/2 l masového vývaru (i z kostky), 500 g mrkve, 200 g pórku, 500 g brambor, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso rozkrájíme na kostky, na rozehřátém tuku je ze všech stran důkladně opečeme, osolíme, opepřfme a zalité.vývarem velmi mírně 30 minut vaříme. Mezitím rozkrájíme na kolečka očištěnou a opranou mrkev a pórek. Oloupané brambory rozkrájíme na kostičky a všechnu zeleninu přidáme p ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové kýiy nebo libového masa z plecka, 2 lžíce oleje, 400 g pórku, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce smetany ke šlehánf (33%), 4-5 lžic sójové omáčky, 4 krajíce chleba, 40 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso, z něhož jsme odstranili kosti a kůži, nakrájíme na proužky. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm za stálého obracení po všech stranách dozlatohněda opečeme. Přidáme k němu očištěný, opraný a na tenká kolečka nakrájený pórek. Společně opékáme ještě 2 minuty. Pak ..
INGREDIENCE: 150 až 200 g čerstvých smržů, 40 g másla, trochu nastrouhaného muškátového oříšku a mletého pepře, lžička jemně rozsekané petrželky, sůl, 2 lžíce citrónové šťávy. NA JÍŠKU: 60 g másla a 60g hladké mouky, 1/2 l světlého vývaru z hovězího masa nebo vývaru připraveného z kostky masoxu ,1/4 l mléka, 1 čerstvý žloutek a 1/8 l mléka nebo smetany na zjemněni.POSTUP PŘÍPRAVY: Smrže nakrájíme na kostičky a v kastrole na rozehřátém másle je podusíme. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšk ..
INGREDIENCE: 150 g očištěných čerstvých hub, sůl, mletý pepř, trochu vývaru z kostky masoxu, 1/2 l bešamelové omáčky bílé, 1 čerstvý žloutek a asi 1/8 l sladké smeteny.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na tenké plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy je opepříme, podlijeme 4 lžícemi vývaru a dusíme doměkka. Podušené houby i se šťávou vmícháme do bešamelové omáčky, je-li třeba trochu ji rozředíme vývarem a krátce povaříme. Nakonec omáčku podle chuti přisolíme, pak s plotny o ..
INGREDIENCE: 150g očištěných čerstvých hříbků, 60 g másla, 40 g cibule, lžička jemně rozsekané petrželky, 40 g hladké mouky, 1/2 l světlého vývaru z hovězího masa, 1/8 l smetany, sůl, mlety pepř a citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemné rozsekanou petrželku, zasypeme moukou a 1 minutu osmahneme. Takto připravenou světlou jíšku postupné podléváme studeným vývarem a smetanou a za stálého míchání asi 20 minut povaříme. Nyní do omáčk ..
INGREDIENCE: 3/4 l základní omáčky bílé, 200g očištěných čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé), 20 g cibule, 70 g petrželky, lžíce citrónové šťávy, 30 g másla, 1 dl světlého vývaru z hovězího masa, trochu nastrouhaného muškátového oříšku a mletého pepře, sůl, 2 žloutky a 1/8 l smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemné rozsekanou petrželku, přidáme na tenké plátky nakrájené houby, zakapeme citrónovou šťávou, podlijeme vývarem a asi 8 minut ..
INGREDIENCE: 400 g grilovaného kuřecího nebo pečeného krůtího masa, 100 g uzeniny, 200 g sterilovaného celeru, 1 šálku majonézy, 3 lžíce kečupu, citrónová šťáva, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Drůbeží maso vykostíme, nakrájíme na kostičky, rovněž tak uzeninu a vložíme do salátové mísy. Přidáme sterilovaný celer, majonézu, kečup, citrónovou šťávu, osolíme a směs lehce promícháme. Salát před podáváním vychladíme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA