Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÁ KÝTA S MOSKEVSKÝM ZELÍM.

INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, 3 větší cibule, 500g hlávkového zelí, 2 lžíce sádla, 6 stroužků česneku, 4 zrnka pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 bobkový list, 1 lžíce cukru, ocet, cibulka zelňačka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu protkneme stroužky česneku, osolíme, přidáme k ní polovinu pokrájené cibule a za stálého podlévání.upečeme. Druhou polovinu nadrobno pokrájené cibule osmažíme dozlatova na sádle, přidáme rajčatový protlak, koření, na nudličky nakrájené zeli, zalijeme vodou ..

GULÁŠ RŮZNÝ | GULÁŠ Z VÁCLAVEK.

INGREDIENCE: 600g čerstvých Klobouků václavek, 60g másla, 60g cibule, 3strouiky česneku, sůl, půl lžičky jemně rozsekaného kmínu, 70g sladké mleté papriky, 40g hladké mouky4 dl světlého vývaru z hovězího masa nebo vývaru z kostky masoxu a 3 lžíce rajčatového kečupu.POSTU PŘÍPRAVY: Kloboučky václavek krátce spaříme horkou vodou a nakrájíme na menší kousky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme pokrájené václavky, osolíme, okořeníme a dusíme ..

HOUBY | ŽAMPIÓNY ZADĚLÁVANÉ PO FRANCOUSKU (Fricassée).

INGREDIENCE: 800g čerstvých žampiónů, trochu citrónové šťávy, sůl, 40g másla, 3 dl bílé základní omáčky velouté, 2 lžíce smetany, trocha soli a pokud možno bílého mletého pepře, petrželka, 2 lžíce bílého přírodního vína a 3 žloutky.Na masité knedlíčky: 60 g másla, 2 menší vejce, 720g vařeného nebo pečeného masa (může to být maso telecí z kuřete nebe šunka), petrželka, 10g cibule, sůl, trocha mletého pepře, majoránky a trochu strouhanky na zahuštění.POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny nakrájíme na plátky, ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | SLEPIČÍ POLÉVKA S DROBENKOU.

INGREDIENCE: 250 g slepičího nebo kuřecího masa, 150 g polévkové zeleniny, 1 vejce a 1 žloutek, l00 g poloh. mouky, 50 g másla, 1 lžička rajčatového protlaku, sůl, mletý bílý pepř, 2 lžíce kysané smetany, svazeček petrželky, citrónová šťáva, 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso a zeleninu zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Vývar scedíme, maso nasekáme nadrobno. Mouku smícháme s 1 vejcem, rajčatovým protlakem a trochou vody, osolíme a směs důkladné promneme mezi dlaněmi, a ..

NÁPOJE KOKTEJLY | MALINOVÝ ŠAMPAŇSKÝ KOKTEJL

INGREDIENCE: 1 lžička malinového sirupu, 3 střiky malinovce nebo slivovice, třešňovice, sekt.POSTUP PŘÍPRAVY:Do vychlazené sektové sklenky nalijeme malinový sirup. Při nalévání nakloníme sklenku tak aby sirup pokryl strany i dno. Sklenku dolijeme vychlazeným sektem a nápoj zastříkneme destilátem. V sezóně můžeme do koktajlu vhodit několik zralých malin jahod či jiné vhodné ovoce. Použijeme-li místo sektu bílé víno a vynecháme destilát uděláme světově známý aperitiv Kir. Malinový sirup můžeme nah ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | UHERSKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 750g kysaného zelí, 300g uzeného masa, 300g vepřového masa z ramínka nebo plecka, 50g slaniny, paprika, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjeme a dusíme doměkka. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vod ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | KYSELÝ KVÁSEK (otrubová voda).

INGREDIENCE: 1 kg pšeničných otrub, 80 g kukuřičné mouky, 1 citrón, 20 třešňových listů, 1 1/4 litru vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Do hliněného hrnce o obsahu cca 2,5 litru dáme jednu třetinu vody, do které rozšleháme kukuřičnou mouku, pšeničné otruby a vše smísíme ještě se zbývající částí vody, která musí být teplá. Tuto směs ještě promácháme, přidáme na plátky nakrájený citrón a třešňové listy. Takto připravený kvásek necháme stát na teplém místě dva až tři dny. Denně jej několikrát promícháme. Při po ..

OD BABIČKY | VĚTRNÍKY S MALINOVÝM KRÉMEM.

INGREDIENCE: Na těsto: 60g másla nebo rostlinného tuku, 150g polohrubé mouky, 4 vejce, špetka soli, pergamenový papír. Na náplň: 250g mražených malin, 1 kelímek smetany na šlehání, 1 sáček vanilkového cukru, 2kelímky malinového jogurtu, 4 lžíce vaječného likéru, moučkový cukr na posypání, několik lístků meduňky, ztužovač šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Na těsto dáme do 1/4 l vody tuk i sůl a vodu přivedeme k varu. Vsypeme do ní najednou všechnu mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto začne v podobě kn ..

POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ | DRŠŤKOVÁ ČORBA.

INGREDIENCE: 600g syrových drštek, lžíce másla, lžička oleje, lžička octa, lžička sladké papriky, pepře, podle chuti sůl, vejce, šálek kyselého mléka, 1 stroužek česneku, 2 feferonky, 1 1/2 litru vody.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, dobře vyprané dršťky dáme vařit do studené vody a necháme zavařit, pak vodu slijeme a postup opakujeme celkem třikrát, pak necháme dršťky vařit do měkka. Vařené dršťky vyjmeme, necháme vychladit ve studené vodě a nakrájíme na nudličky asi tři centimetry dlouhé. Vývar z dr ..

POMAZÁNKY | ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA.

INGREDIENCE: 400 g nelisovaných škvarků, 1 cibule, lžíce hořčice, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky jemně umeleme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulí, hořčici a sůl na dochucení. Dobře vymícháme. Podle chuti přisolíme a případně přidáme na zjemnění vepřové sádlo. Dobře vyšleháme. Podáváme jako pomazánku na čerstvý tmavý chléb, ozdobíme kouskem pórku, dílkem kapie, případně jinou čerstvou zeleninou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz