INGREDIENCE: 200 g škvarků, 150g olomouckých tvarůžků, 1 cibule, 1 lžička hořčice, drcený kmín, sůl, pórek na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvarůžky a škvarky jemně semeleme, promícháme s jemně nakrájenou cibulí, hořčicí a drceným kmínem. Podle chuti dosolíme. Mažeme na čerstvý kmínový chléb. Zdobíme jemně nakrájeným pórkem. ..
INGREDIENCE: 1 kg vykostěného vepřového karé (pečeně), sůl, 60g másla, 40 g hladké mouky, 3 dl mléka 2 žloutky, 150 g strouhaného ementálu, mletý pepř, muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso potřeme solí a vcelku upečeme, měkké nakrájíme na plátky. Z části másla, z mouky a mléka připravíme bešamel, necháme jej vychladnout a promícháme se dvěma žloutky, 100 g strouhaného ementálu, solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Hustou omáčkou potřeme plátky masa a poskládáme do původní ..
INGREDIENCE: 480 g syrových drštek, podle chuti sůl, 1 stroužek česneku, 2 vejce, kávová lžička octa, 100g cibule, 60g rýže, 1 polévková lžíce oleje, 1/2 l vývaru z drštek, 1/2 l vývaru z kostí, zelená petržel.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, na větší kousky nakrájené dršťky vložíme do hrnku, zalijeme studenou vodou, necháme zvolna přejít var, pak vodu odcedíme, znovu zalijeme studenou vodou a necháme přejít varem. Tuto výměnu vody opakujeme celkem třikrát a pak zvolna vaříme pod poklicí do měkka. Vař ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Velké oprané kuře nasekáme na dílky, osolíme, opepříme a opečeme v kastrole do zlatova na oleji, ke kterému pro chuť přidáme kousek másla. Pak maso vyjmeme a do kastrolu nakrájíme očištěné žampióny nebo hříbky. V omastku je trochu podusíme, pak přidáme velmi jemně krájenou cibuli, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíci vinného octa, 2 lžíce portského vína, 1/2 sklenice vývaru, vložíme kuře zpět a zakryté dusíme na mírném ohni. Při podávání lehce posypeme každý dílek kuřete jemně ..
INGREDIENCE: Na těsto: 15 g droždí, 300 g polohrubé mouky, špetka cukru, 1/4 l mléka, 1 vejce, sůl, 30 g hery, tuk na plech. Na náplň: 2 lžíce rajčatového kečupu, 2 lžíce oleje, 100g zelených paprik,100 g cibule, 300g rajčat, 2 vejce, 1 párek, 1 krabička sardinek, dobromysl, 100 g sýra eidamu.POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí, špetky mouky, cukru a trochy vlažného mléka připravíme kváek. Do mísy s moukou přidáme vykynutý kvásek, vejce, špetku soli, rozehřátý tuk a vlažným mlékem zaděláme těsto. Necháme ..
INGREDIENCE:Těsto: 350 g hladké mouky,1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva, sul, 2 lžíce hery, 2 vejce, 150 ml mléka, tuk na vymazání plechů.Náplň: 2 lžíce oleje, 1/2 kg rajčat, 200 g šunky, 200 g sýra, sůl, pepř, špetka koření čubrica nebo dobromyslu.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, přidáme rozehřátý tuk, vejce a podle potřeby mléko. V míse zpracujeme hladké těsto a rozdělíme je na menší koláče se zvýšenými okraji. Rozválené a vytvarované přendáme na vymazané plechy. ..
INGREDIENCE: Těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 20 g droždí, trochu soli, 4 lžíce oleje nebo rozehřátého rostlinného tuku, 2 vejce, 200 ml vody, špetka cukru. Náplň: několik lžic paprikového kečupu nebo rajčatového protlaku promíchaného se lžící hořčice, 2 cibule, 3 rajčata, sůl, 100 g uzeného masa, 2 papriky, 1 malý pórek, 150 g sýra Blaťácké zlato. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozmícháme s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody. Necháme ho vykynout a potom přidáme do mouky ..
INGREDIENCE: 1/16 litru mléka, 1/4 kg měkkého tvarohu, 100g jablek, 20g cukru, 1 lžíce brusinkového kompotu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme nejdříve mléko; cukr a jablka. Po půl minutě mixování přidáváme po částech tvaroh a později ještě dvě lžíce brusinek. Podáváme vychlazené v hlubších miskách. K této tvarohové pěně podáváme piškoty nebo sušenky. ..
INGREDIENCE: 100 g tvarohu, 30 g másla; 1 vejce, sůl. POSTUP: Vše dohromady důkladně rozmixujeme. ..
INGREDIENCE: 400 g sýra Primátor, 1 stroužek česneku, 1/2 l bílého aromatického vína, 1 lžíce škrobové moučky, 20 ml třešňovice, špetka mletého pepře, špetka muškátového oříšku, 1 chlebíčková veka. POSTUP PŘÍPRAVY: Misku, ve které budeme připravovat sýrovou taveninu, vytřeme rozetřeným česnekem, nalijeme do ní bílé víno a zahřejeme až skoro k varu. Za stálého míchání přidáváme na drobné kostičky rozkrájený nebo rozstrouhaný sýr a necháme ho v horkém víně roztavit. Potom přidáme v nepatrném množs ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA