INGREDIENCE: 2 lžíce ovesných vloček a 2 lžíce vody 2 jablka 4 lžíce smetany 2lžtíce cukru trochu citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Vločky necháme chvíli nabobtnat ve vodě nebo v mléce. Do mixéru dáme smetanu, cukr, plátky jablek a citrónovou šťávou. Zpracováváme asi půl minuty. Poté přidáme namočené vločky a ještě chvíli mixujeme. Podáváme v misce. ..
INGREDIENCE: 1/2 litru mléka, 150g hladké mouky, 2 vejce, sůl, 150g uzeného vařeného masa nebo salámu, 50g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme mléko, vejce, sůl a postupně přidáváme maso. Když je rozmixováno, přisypáváme mouku. Máme palačinkové těsto, z něhož pečeme tenké obvyklé palačinky, které hotové posypeme strouhaným sýrem a stočíme. Podáváme se salátem nebo teplou dušenou zeleninou (hráškem). ..
INGREDIENCE:600 g panenské vepřové sůl mletý pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou panenskou vepřovou nakrájíme na plátky silné dva až tři centimetry, dlani jemné stiskneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a na roštu upečeme po obou stranách dočervena; při pečení je potíráme olejem. ..
INGREDIENCE: 900g vepřového laloku, sůl, kmín, mletý pepř, mletý česnek, strouhaný křen. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřového laloku nakrájíme 6 plátků, rozložíme je na pekáč, osolíme, okořeníme a mírně podlijeme vodou. Pečeme do růžova. Při pečení podléváme plátky výpekem. Upečené plátky klademe na tmavý chléb a hustě sypeme strouhaným křenem. ..
INGREDIENCE: 900g vepřového laloku, sůl, kmín, mletý pepř, mletý česnek, strouhaný křen. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vepřového laloku nakrájíme 6 plátků, rozložíme je na pekáč, osolíme, okořeníme a mírně podlijeme vodou. Pečeme do růžova. Při pečení podléváme plátky výpekem. Upečené plátky klademe na tmavý chléb a hustě sypeme strouhaným křenem. ..
INGREDIENCE: 320g vepřového bůčku, 320g vepřové plece bez kosti, 50g sádla, 2 cibule, 8 str.česneku, kmín, sůl, 20ml rajského protlaku. NA DUŠENÝ ŠPENÁT: 750g mraženého špenátu50g sádla, 50g hladké mouky, mletý pepř, 200ml mléka, 2 cibule, 1 vejce, česnek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z masa nakrájíme stejné špalíčky. Česnek utřeme, osolíme, přidáme drcený kmín, opečeme na sádle. Pak přidáme k vrabcům rajský protlak. Osmáhneme. Přidáme ještě nakrájenou cibuli a dáme do trouby zapéct. Dáváme pozor ..
INGREDIENCE: 4 vepřové nožky, 2 lžíce slaniny, 1 cibule, strouhanka, 1 lžíce nasekané petrželky, 2 žloutky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nožky umyjeme, uvaříme ve slané vodě a vykostíme. Rozpustíme slaninu, opražíme na ní cibuli, přidáme nasekanou zelenou petrželku, strouhanku, zamícháme a zalijeme tučným vývarem z nožek. Povaříme, necháme vychladnout, opepříme a přidáme žloutky. Rozpůlené nožky vložíme do vymaštěné nádoby, na každou půlku dáme část náplně, přičemž ji přizpůsobíme tvaru nožky a ..
INGREDIENCE: Instantní káva, vaječný likér, sladká smetana, čokoláda.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme na jednu porci 2 kostky ledu, přidáme 1dl připravené kávy, 2 cl vaječného likéru a 1cl smetany. Po rozmixování vlijeme do sklenic s ouškem a ozdobíme čokoládovými hoblinami a nebo čokoládovou polevou. ..
INGREDIENCE: 3 bílky, 10dkg medu, 12dkg ořechů, 18dkg pískového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Med rozehřejeme ve vodní lázni do hodně tekutého stavu, nesmí se vařit. Ve vodní lázni šleháme rovněž bílky s cukrem až do zhoustnuti. Pak k nim tenkým pramínkem za stálého míchání přiléváme med. Nakonec přidáme sekané ořechy. Hmotu necháme chladnout. Asi v centimetrové vrstvy rozetřeme na dortovou oplatku na ní přiložíme další a zatížíme prkénkem. Necháme odpočinout 24 hodin a pak krájíme na proužky. Místo do ..
INGREDIENCE: 10dkg hladké mouky, 8dkg ovesných vloček, 8dkg mletého cukru, 8dkg nasekaných vlašských ořechů, 8dkg tuku Rama, trochu vanilkového cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Zpracujeme těsto, vyválíme plát asi 1/2cm silný a vykrajujeme malé placičky. Uprostřed vytlačíme důlek a naplníme ořechy,mandlemi nebo marmeládou. Pečeme na suchém plechu. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA