INGREDIENCE: 1kg vepřového bůčku nakrájíme na kostičky (1x1cm), přidáme 6 celých vajec, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce vegety, 1/2 lžičky soli, 1 lžičku grilovacího koření, trochu pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechno promícháme a směsí naplníme tlačenkový sáček. Vaříme ve vodě 2 hodiny na mírném ohni ..
INGREDIENCE: 200g uzené vykostěné pečínky, 200g vykostěného vepřového ramínka, 200g vykostěné hovězí hrudi, 3/4 l zeleninového vývaru z kostky, 6 rohlíků nebo žemlí, 2 svazky petrželky, 6 vajec, sůl, pepř, tuk a strouhanku do formy, rajská jablíčka a petrželku na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny druhy masa dáme do vařícího s zeleninového vývaru a asi 40 minut povaříme. Pečivo nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme a nakrájíme na jemno. Maso vyjmeme z vývaru a necháme vychladnout. Do 1/2 l p ..
INGREDIENCE: 500g čerstvých hub, 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, mletý pepř, sůl, 100g mrkve, 100gpetržele, 1,5dl kysané smetany. Různé druhy hub můžeme upravit podle tohoto předpisu.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolku podusíme na sádle strouhanou cibuli a zpěníme papriku. Přidáme očištěné, na tenké plátky pokrájené houby, okořeníme pepřem, osolíme a dusíme doměkka. V jiné nádobě podusíme doměkka mrkev a petržel, prolisujeme je a přidáme k houbám. Krátce podusíme a podáváme ochucené kysanou ..
INGREDIENCE: 1/2 kg čerstvého ovoce, 100 g cukru, 1/8 l šlehačky, trochu citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvé ovoce (jahody, maliny, broskve, banány apod.) mixujeme s troškou vody nebo mléka a s cukrem. Ovocnou kašičku dáme do širších sklenic či do hlubších skleněných talířků a ochutíme troškou citrónové šťávy. V zimě můžeme tato pyré dělat z mrazeného malinového protlaku, do kterého rozmixujeme několik dětských piškotů. Zdobíme bud pravou šlehačkou nebo domácí pěnou. ..
INGREDIENCE: 2 jablka, 1 hrníček vařeného pudinku (z poloviny dávky), 2 žervé, 30 g cukru.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupáme, vyndáme jádřince a jablka nakrájíme na čtvrtky.Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který dáme do mixéru. Přidáme jablka a mixujeme dojemná. ..
INGREDIENCE: 200 g jablek, 20 g tuku, 2 žloutky, citrónová kůra, 3 bílky.POSTUP PŘÍPRAVY: V mixéru zpracujeme žloutky s jablky, nakrájenými na plátky a zbavenými jádřinců.V ruce nebo ve šlehači si připravíme sníh, oboje smícháme a dáme do vymazané nákypové formy zapéci ve středné teplé troubě po dobu asi 20 minut. ..
INGREDIENCE. 500 g hrubé mouky, 200 g másla, 2 dl kysané smetany, sůl, vejce, hladká mouka na vyválení, tuk na potření plechu.POSTUP PŘÍPRAVY: Prosátou mouku zpracujeme s máslem, kysanou smetanou a soli a necháme uležet na chladném místě 2-3 hodiny. Během této doby těsto dvakrát až třikrát rozválíme a přeložíme jako obálku, potom vyválíme a vytvarujeme pagáče (vykrojíme kolečka větším tvořítkem nebo pomocí sklenky). Kolečka potřeme rozšlehaným vejcem, povrch nařízneme nožem jako mřížku, klademe ..
INGREDIENCE: 600g panenenské vepřové, sůl 60 g sádla, 1 velká cibule, 2strouiky česneku, 200g čerstvých hub, mletý pepř, 3dl červeného vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněnou panenskou vepřovou nakrájíme na plátky, jemné je naklepeme a osolíme. Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova drobné pokrájenou cibuli, pak přidáme rozetřený česnek, opět osmahneme, doplníme otištěnými, na plátky pokrájenými houbami, osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Do směsi vložíme připravené maso a du ..
INGREDIENCE: 4 silná vepřová žebírka, 1 cibule, 30g sádla, 2 zelené papriky, 1 rajče, 150g klobásy, sůl, mletý pepř, 4 vejce, hladké mouky, strouhanka, tuk na smaženi. POSTUP PŘÍPRAVY: V žebírkách prořízneme tenkým nožem kapsu. Drobné pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriky pokrájené na kolečka a dusíme, až papriky téměř změknou. Potom přidáme oloupané a pokrájené rajče, po 6 minutách dušení vložíme klobásu pokrájenou na kolečka, osolíme, opepříme a dusíme, až směs zhoustne. Směs do ..
INGREDIENCE: 20 g droždí, 1 lžička cukru, 1 dl mléka, 50o g hladké mouky, 250 g škvarků, 2 vejce, 2 dl kysané smetany, 50 g škvařeného sádla, mletý pepř, sůl, hladká mouka na vyválení.POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozetřeme s cukrem, rozmícháme s vlažným mlékem a dvěma lžícemi mouky a necháme vzejít na teplém místě. Prosátou mouku zpracujeme s jemně umletými škvarky, kváskem, žloutky, smetanou, sádlem, pepřem a solí v hladké těsto a necháme je několik hodin odležet. Potom je vyválíme na plát silný asi ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA