INGREDIENCE: 30 g droždí, 1 lžička cukru, 1 dl mléka, 500 g hladké mouky, 200 g škvařeného sádla, 4 žloutky, sůl, hladká mouka na vyválení, 1 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozmícháme s cukrem, promícháme s vlažným mlékem a dvěma lžícemi mouky a necháme kynout na teplém místě. Z mouky, sádla, kvásku, žloutků a soli vypracujeme těsto, nenecháme je však kynout, nýbrž hned několikrát rozválíme v plát a přeložíme jako obálku. Z těsta vykrojíme kolečka, potřeme je rozšlehaným vejcem, nožem nakrojíme d ..
INGREDIENCE: 40 g másla, 7 cibule, 1 zelná paprika, 150 g rajčat, 1 bobkový list rozmarýn, sůl mletý pepř, 1,5 dl suchého bílého vína, 4 vepřová žebírka, olej, 100g tvrdého sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme cibuli, přidáme pokrájenou zelenou papriku a rajčata, bobkový list, rozmarýn, pepř, sůl a podlijeme vínem. Směs krátce podusíme, prolisujeme (nebo rozmixujeme). Vepřová žebírka u kostí a po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách do ..
INGREDIENCE: Vepřový jazyk, 2-3 stroužky česneku, 4dkg slaniny, 2 cibule, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Jazyk dobře vypereme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Na okamžik namočíme do studené vody, aby se dal sloupnout a nakrájíme ho na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme a vložíme plátky jazyka, který jsme potřeli rozetřeným česnekem a pokmínovali. Společně s drobně nakrájenou cibulí rychle po obou stranách opečeme. Hlídáme cibuli, aby se nám nepřipálila. Podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 1 balíček směsi na pizzu v prášku, olej, rajčatový kečup nebo protlak, 4-5 vajec, 200g sterilovaného paprikového salátu s rajčaty, 3-4 stroužky česneku, 100g tvrdého sýra (eidam), tuk na plech.POSTUP PŘÍPRAVY: Podle návodu na obalu směsi připravíme vláčné těsto, roztlačíme je prsty namočenými v oleji na plech předem vymazaný tukem. Tence roztlačené těsto potřeme rajčatovým kečupem či protlakem a pokapeme olejem. Zalijeme rozšlehanými vejci, poklademe okapaným sterilovaným salátem a ..
INGREDIENCE: Těsto: 250 g másla, 500 g hladké mouky, 1 bílý jogurt, mouka na vyválení. Naplň: hořčice, 200 g sýra na strouhaní, 1 velká cibule, 200 g měkkého salámu, 150 g sterilované zeleniny, 2 vejce, sůl, pepř, kapie a petrželka na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, mouku a jogurt zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Potom ho rozválíme na pomoučeném vále a upravíme do pekáčku. Dno několikrát propíchneme vidličkou, potřeme ho hořčicí a posypeme polovinou nastrouhaného sý ..
INGREDIENCE: Těsto: 250 polohrubé mouky, 200 rostlinného tuku (hera, juno apod.),sůl, mouka na vál. NÁPLŇ: 300 g rajčat, 2 lžíce oleje, sůl, 1 lžička cukru, 400g cibule, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru, petrželka, pažitka, libeček, estragon, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, tuku, soli a vlažné vody vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout. Potom ho rozválíme a urovnáme do dortové nebo koláčové formy, dno propícháme vidličkou a urovnáme na něj připravenou cibulovou náplň, kterou zali ..
INGREDIENCE: 1 balíček směsi na pizzu v prášku, 3 lžíce rajčatového kečupu nebo protlaku, sardelová pasta podle chuti, 2 lžíce oleje, 6 menších rajčat, 2 vejce, 2 papriky, 1 vrchovatá lžíce sterilovaných na plátky nakrájených žampiónů, dobromysl, sůl, tuk a mouka na plech.POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto připravíme podle návodu na obalu sáčku z Vitany a v tenké vrstvě upravíme na dno remosky nebo tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Povrch těsta potřeme rajčatovým kečupem nebo protlakem, sardelovou pas ..
INGREDIENCE: 500g lístkového těsta, rajčatový protlak nebo kečup, worcesterská omáčka 200g párků, 4 vařená vejce, 5 rajčat, 1 olejovky, sladká mletá paprika, 1 velká cibule, 150g sýra Mozzarella.POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto rozválíme a přeneseme na vodou postříkaný plech. Potřeme je rajčatovým protlakem nebo kečupem a pokapeme worcesterskou omáčkou. Poklademe plátky párků, plátky vajec, kousky rajčat a olejovek. Povrch okořeníme a ozdobíme kroužky cibule. Pečeme v dostatečně vyhřáté troubě. Před dopeč ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 60g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 rajčata, 2 papriky (nebo 100g leča, kmín, majoránka, česnek, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety vykostíme, po obvodu nařízneme mělkými zářezy, naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na malém množství tuku opečeme po obou stranách dočervena. .Kotlety přeložíme do kastrolu, na tuku od opékání s přidáním dalšího sádla usmažíme dorůžova jemně nastrouhanou cibuli, zaprášíme paprikou ..
INGREDIENCE. 4 bílky, špetka soli,2 lžičky citrónové šťávy, l balíček vanilkového cukru, 250 g cukru, 250 g mletých lískových oříšků.NA KRÉM: 40 g cukru, 30g škrobové moučky, 1 žloutek, 1 velké mango, 150g šlehačkyNA OZDOBU: 1 malý banán, 1 kiwi, 150 g šlehačky.POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky se soli, citrónovou šťávou a vanilkovým cukrem ušleháme do tuhého sněhu, za stálého šlehání přidáváme pomalu cukr a přibližně ještě 10 minut šleháme. Troubu předehřejeme na 100 °C. Lískové oříšky vmícháme do baiser ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA